MOMMY: De luiertas met ruim 1,5 jaar!

Toen Nate een paar weken oud was en wij de eerste uitstapjes met hem gingen maken vond ik het nogal overweldigend wat ik allemaal voor hem mee moest slepen. Ik begon soms een halfuur voor vertrek al alle spullen te zoeken en in te pakken en liep dan de hele tas nog een keer na of ik alles wel had. Misschien kwam het doordat Nate onze eerste is en je dus ook nog moet uitvogelen wat je wel en niet nodig hebt, maar ook door de flesvoeding sleepten we ons hele hebben en houden mee. En vanwege de reflux ging er ook altijd een stapel doeken en extra kleding (voor ons alle 3) mee.

Nu Nate de 1,5 jaar alweer gepasseerd is, is die tijd gelukkig voorbij en is het tasje dat we meenemen een stúk kleiner geworden. Ik laat je zien wat we tegenwoordig ongeveer meenemen, als ik er van uit ga dat we bijvoorbeeld een ochtend, middag of avondje weg gaan.

Dit is het tasje, van a Little Lovely Company. Hij ziet er niet heel mooi meer uit maar ik denk dat we hem nu ongeveer een jaartje in gebruik hebben en hij heeft in die tijd ook al aardig wat te verduren gehad. Op de Dogtag die er aan hangt staat Nate zijn naam, geboortedatum en mijn telefoonnummer.

In de tas vinden we het volgende:

Een luieretui van Kipkep. We hebben niet heel veel meer nodig aan verschoonspullen, het enige wat in dit tasje zit zijn een stuk of 2 luiers, een pakje luierdoekjes en een paar zakjes om vieze luiers afgesloten weg te gooien. De doekjes gebruiken we ook bij vieze vingers, als er gemorst is of om bijv. een tafeltje of kinderstoel schoon te poetsen. Ode aan de luierdoekjes!! <3 En als zakjes gebruiken we gewoon hondenpoepzakjes van de Wibra, die we ook voor Mila halen. Zakjes hoeven echt niet fancy te zijn hoor, als het de vieze luchtjes maar tegen houdt!

Een broodtrommel en flesje drinken. Er zit altijd wel wat te eten in de tas! De ene keer een boterham, de andere keer koekjes of rozijntjes of iets anders. In een trommeltje weet ik zeker dat ik een koekje uit de tas kan halen en geen zakje kruimels. En als er meerdere koekjes in een pakje zitten kan het ook weer opgeborgen worden als het niet op komt. Net als eten nemen we ook altijd wat te drinken mee. Ik ben erg fan van de rietjesbekers van Philips Avent! Wat ik er vooral fijn aan vind is dat ze er mooi uit zien (ik hou niet van hele hysterische kleuren) en dat er geen losse dop bij hoeft om het flesje af te sluiten, wat bij sommige andere merken wel is. We hebben nog nooit problemen gehad dat de fles lekte, dus ja, ik ben er blij mee!

Een EHBO-tasje. Dit leuke mini-tasje komt bij de Flying Tiger vandaan, al een aardige tijd geleden. De oorspronkelijke inhoud heb ik er uit gehaald en hij is precies groot genoeg voor wat kleine handige dingetjes. Er zitten pleisters en wat alcoholdoekjes in, pijnstillers voor kinderen en voor volwassenen en ‘au-zalf’ (zalf voor vallen en stoten). Ik durf niet te zeggen of de zalf veel verschil maakt bij blauwe plekken, maar wat ik wel merk is dat als Nate huilt hij gelijk afgeleid is zodra ik zeg dat we au-zalf gaan pakken. Dus, in die zin helpt het in elk geval als Nate overstuur is. ;-)

Verder zit er altijd nog wel wat speelgoed in de tas. Dit wisselt heel, de ene keer gaat er een auto-tje mee, de andere keer wat dieren of zijn mini-Toy Story figuren die ik jáááren geleden trouw gespaard en bewaard heb bij de Appie! Verder gaat Nate zijn Simba knuffel meestal mee op pad, en ook een speentje. Maar vaak pakt meneer deze 2 zelf mee als we de auto in gaan en dan gaat hij daar lekker mee zitten in zijn stoel.

Dat was het al! Het tasje zit absoluut niet vol, toen we hem net in gebruik namen stond hij vaak nog bol van de spullen maar dat is nu (gelukkig) echt niet meer zo. Vaak stop ik mijn telefoon, camera en portemonnee er nu ook gewoon bij in, ik vind het net zo makkelijk om alles bij elkaar in te doen en dat maakt de kans dat ik wat vergeet ook kleiner. Ik vind het zo fijn dat we nu zo weinig mee hoeven te nemen, het komt soms zelfs voor dat ik NIKS mee neem als ik even gauw voor een boodschap ga, dat kon ik me een half tot een jaar geleden echt niet voorstellen!

Herkennen jullie het gesleep met de luiertas? En wat vinden jullie essentieel om mee te nemen voor je kindje(s)?