FOOD: Mijn bananenbrood!

Bananenbrood, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik heb in het verleden al meerdere keren geprobeerd om bananenbrood te maken en het eindigde telkens weer in en teleurstelling.

Een paar weken terug realiseerde ik me dat ik natuurlijk ook gewoon zelf een recept kan samenstellen tot ik iets heb dat ik lekker vind en geen hogere wiskunde vereist! ;-)

Ingrediënten:

  • 250 gr. speltbloem
  • 7 gr. bakpoeder (half zakje)
  • 1 el maanzaad
  • 0,5 tl zout
  • rasp van de schil van 1 sinaasappel
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr. yoghurt
  • 3 el maple syrup

Bereiding:

Prak de bananen goed fijn (ik doe het met de keukenmachine) en meng de eieren, yoghurt en maple syrup er doorheen.

Meng alle ‘droge’ ingrediënten door elkaar, dus de bloem, bakpoeder, zout, maanzaad en de rasp van de sinaasappelschil. Voeg het ‘natte’ mengsel hier aan toe en spatel het door elkaar tot een beslag.

Doe het beslag in een goed ingevet brood- of cakeblik en bak het bananenbrood gaar in ca. 65 min op 160 graden Celsius.

Nou, dat was een makkie toch? Als je geen fan bent van Speltbloem kan je ook 250 gr. Zelfrijzend Bakmeel gebruiken en laat je het bakpoeder achterwege. Qua smaak vond ik het net zo lekker, maar spelt is voor mij beter ivm het PDS.

Ik ben benieuwd of je het recept gaat proberen, laat me dat dan vooral weten in de comments of via Social Media!