AT THE MOMENT: January 2018

Januari is al weer in volle gang en voor mijn gevoel is deze maand altijd het rustigste van allemaal. De feestdagen achter de rug en nu weer de tijd om bij te komen. Toch hoef ik me niet te vervelen, vandaag deel ik wat dingen waar ik me deze maand mee bezig hou!

Reading: Ik lees vanalles door elkaar! Ik kreeg van de Sint ‘How2Talk2Kids’ en ik leer er super veel van! Maar, zoals in het boek al gezegd wordt, het is geen leesboek en na het lezen van een hoofstukje leg ik hem weer weg om het toe te passen in de praktijk. Verder ‘lees’ ik via Storytel luisterboeken! Heerlijk, koptelefoon op en ik zit helemaal in mijn eigen wereldje. Momenteel ben ik bezig met Harry Potter (in het Engels)!

Eating: Eten is de laatste weken nogal een uitdaging. Ik heb PDS en daar heb ik de laatste maanden weer veel last van. Nu ben ik naar de diëtist geweest en heb allerlei richtlijnen gekregen van dingen die ik wel en niet mag eten. Ik mag nu (tijdelijk) geen tarwe, lactose, ui, knoflook en koolsoorten. Dan vallen er veel producten af, want veel kant-en-klaar dingen (kruidenmixen bijv. ook) bevatten al gauw knoflook en of ui (al dan niet in poedervorm). Dus het is een hele zoektocht, waarbij ik van alles moet uitproberen om te kijken wat ik wel en niet kan hebben.

Starting: Vanaf 10 januari ben ik op een nieuwe locatie aan het werk. Bij dezelfde werkgever, maar een andere opdrachtgever. Het is weer een hele nieuwe plek om te leren kennen, met veel nieuwe collega’s, dus weer een hele nieuwe uitdaging.

Wearing: Ik kocht in december bij Hema een kersttrui uit de collectie van 2016! Hij was nu nog maar €9,- dus ik kon hem niet laten liggen. Ik droeg hem in december ongeveer elke dag en werd er helemaal vrolijk van, dus ik besloot hem nog maar gewoon even door te dragen! Het is helemaal niks voor mij want normaal is het ‘all black everything’ maar deze trui is KNALROOD! Luv it! <3

Playing: We hebben de laatste weken wat vaker spelletjes gespeeld! Op de avonden dat we allebei thuis waren vervielen we al gauw in zappen en bank hangen. In December deden we ons best om er wat vaker een spelletje bij te pakken en ook deze maand zetten we dat door. Onze (mijn) favorieten zijn Kolonisten van Catan (wij hebben een ‘uitbreiding’ bij het bordspel waardoor je dat ook met 2 personen kan spelen) en Agricola voor 2 personen.

Watching: Ik ben een beetje door de series heen die ik kan kijken als Tijmen aan het werk is.. Dus tips zijn van harte welkom!

Deciding: Ik ben weer eens bezig met de woonkamer. De kerstboom is weg en eigenlijk wil ik weer wat meubels gaan schuiven. We hebben Nate zijn speelhoekje verplaatst (die stond naast de tv midden in de kamer) zodat hij meer een eigen plekje krijgt. Maar ik ben er nog niet uit hoe we het dan verder moeten neerzetten allemaal.

Listening: Zoals ik dus al zei luister ik de laatste tijd regelmatig luisterboeken! Ik vind het zo ontspannend! Sinds mijn zwangerschap van Nate heb ik voor lezen niet meer genoeg concentratie, tel daar de vermoeidheid na mijn werk bovenop en lezen komt er helemaal niet meer van. Luisteren naar een boek is veel minder vermoeiend, ik kan gewoon met mijn ogen dicht gaan zitten (of liggen als ik wil) en me laten meenemen in het verhaal. Ik kan het iedereen aanraden!

Needing: Een nieuwe winterjas! Ik heb jarenlang een hele fijne jas gehad, maar die is toch eigenlijk al 2 winters niet echt goed meer geweest. Vorig jaar kocht ik een leger groene parka, maar ik zoek eigenlijk nog meer een nette jas er bij.