LISTS: 7x wat ik leuk vind aan het najaar!

De zomer is mijn favoriete seizoen. Vooral omdat ik het gewoon heel, héél fijn vind als het lekker warm en licht is. Maar nu het al een paar weken herfst is en de temperaturen steeds iets verder omlaag gaan, merk ik dat er aan het najaar toch ook wel leuke kanten zitten. Ik deel mijn 7 favoriete dingen van het najaar!

  1. Krakende blaadjes op de grond zijn leuk. En helemaal als je met een kind loopt waaraan je kan leren hoe leuk het is om in de blaadjes te lopen en springen.
  2. Najaarskleding is ook heel leuk! Hoe fijn ik het ook vind dat het in de zomer lekker makkelijk is om kleding uit te zoeken, in het najaar heb je net wat meer keus. Ik heb geen aparte zomer- en wintergarderobe: zo ongeveer al mijn kleding is zwart/grijs/legergroen/wit en meestal trek ik in de winter gewoon een vestje en/of jasje over mijn ‘zomer’-shirtjes aan. Maar in het najaar heb je ook truien, sjaals, laarzen en vergeet vooral de Uggs niet. Met laagjes kan je ook net wat meer variëren en kan je met dezelfde items toch wat makkelijker een ander soort outfit maken. Daar hou ik wel van.
  3. Kaarsjes maken het huis gezellig. In de zomer steek ik niet zo gauw kaarsen aan in huis, dat zal vast ook komen doordat het veel langer licht is in de avond. In de winter zet ik het liefst overal waar het kan een kaarsje neer. En ook een aantal lekkere geurkaarsen natuurlijk!
  4. Ik ben dol op het voeren van de vogeltjes. Ik was laatst met Nate bij de Action en toen heb ik al wat dingetjes voor de vogeltjes meegenomen, ook voor deze DIY die mijn nichtje en ik afgelopen weekend met Nate deden. Alhoewel Nate meer druk was met het aflikken van de pindakaas van zijn schuivertje en het kauwen op het karton dan dat hij echt heeft geholpen, hadden mijn nichtje en ik de grootste lol. Ik vind het toch wat gezelligheid in de tuin brengen als alles bomen en planten kaal worden dat er nog wat leven in de tuin is door de vogeltjes!
  5. Najaarswandelingen zijn mijn favoriete wandelingen. Een najaarswandeling doet een mens goed, of mij in elk geval. Wij gaan in het najaar geregeld voor een wandeling op pad en het is zo lekker om dik ingepakt een frisse neus te gaan halen. Favoriete plekjes zijn Beekhuizerzand, Landgoed Staverden en de heides bij Oud- en Nieuw-Groevenbeek, maar sinds Nate de trekker heeft is een rondje met de trekker door de buurt ook heel erg leuk!
  6. Donkere biertjes! Ga ik dit echt zeggen? Ja, ik doe het gewoon. Je kan mij heel blij maken met speciaalbier en ik ben dól op donkere biertjes. Mijn favoriete bier is Leffe Bruin,  en die smaakt in het najaar extra lekker!
  7. Guilty pleasure: Kleedjes op de bank. Ik ben echt een kleedjesmens en als ik thuis op de bank ga zitten pak ik er gelijk een kleedje bij. Als ik geen kleedje heb (dat is meestal bij anderen thuis) dan pak ik een kussentje. Ik vind het gewoon heerlijk om daarmee opgekruld op de bank te zitten. In de zomer is dat vaak wat te warm, maar in het najaar is het heerlijk! Als Nate een filmpje kijkt geef ik hem ook altijd lekker een kleedje op schoot, het zit gewoon zo lekker warm en gezellig.

Stiekem is het najaar zo verkeerd nog niet, het heeft ook zeker zijn fijne kanten! Wat zijn jullie favoriete dingen aan het najaar?