FOOD: Wat stond er bij ons op tafel

Ik hou van koken en eten en probeer elke week weer andere gerechten voor te schotelen (afgezien van de zondag waarop wij altijd frites eten). Toch merk ik dat het soms lastiger is dan gedacht om telkens nieuwe dingen te bedenken en ik vind het leuk om dan wat inspiratie te zoeken op internet om weer eens wat te kunnen variëren en om eens te zien wat anderen zoal eten.

Vandaag deel ik vijf maaltijden die bij ons op tafel stonden, als inspiratie en omdat ik het heerlijk vind om weer even te genieten van hoe lekker al dit eten was. Wat erg dit, haha. Goed, kijk je mee?

Spinazie-salade vind ik zo’n heerlijk makkelijk gerecht! In principe kun je er alles in doen wat je lekker vind, wij maken gewoon een salade waarbij we de sla vervangen voor rauwe spinazie. Ditkeer hadden we de salade aangekleed met tomaat, avocado, rode ui, gebakken spekjes, croutons en parmezaanse kaas.

Hapjes avond! I luuuuv this! We doen dit niet vaak, maar af en toe als we de volgende dag niks bijzonders hebben plannen we een filmavondje met hapjes en wijntjes. Of we zitten gewoon lekker de hele avond te kletsen op de bank. Nate eet dan om de normale tijd (5 uur/half 6) en dan krijgt hij vaak wat makkelijks zoals macaroni of een tosti.

Dit gerecht staat bijna elke week op het menu. Pasta met tonijn, het is makkelijk te maken en we vinden het allemaal erg lekker. In het kort: Courgette in blokjes snijden en bakken in de pan en ondertussen pasta koken in andere pan. Tonijn (1 blikje) bij de courgette als die gaar is en ook even kort mee bakken, dan een bekertje crème fraîche er bij en op smaak brnegen met zout, peper en knoflookpoeder. Pasta toevoegen aan de saus en klaar. Wij doen er zelf nog tomaat bij, ik vind de combi van de warme zoute pasta en de koude zoete tomaat zó lekker. Dit gerecht is ideaal als Tijmen om 18:00 moet werken, dan kunnen we gewoon met zijn 3en om 17:00 eten en hoef ik niet al heel vroeg te beginnen met koken.

Nasi is eigenlijk een gerecht waar ik een beetje een haat-liefde verhouding mee heb. Ik vind het lekker en het is vooral makkelijk te maken, maar ik ben geen grote fan van rijst. We maken vaak een grote hoeveelheid in eens, dan kan ik wat porties invriezen wat makkelijk is op drukke dagen. De basis is vaak hetzelfde met een zakje nasi-kruiden en kipfilet, maar qua groente wisselen we regelmatig af. De ene keer gewoon een pak bami groente en de andere keer mais, paprika, prei, doperwtjes, paddenstoelen, of waar we dan ook maar zin in hebben. En soms bak ik er een omelet bij die we er klein gesneden doorheen doen.

Aardappels, vlees en groente! Wij zijn niet de standaard A-V-G mensen, als in: Gekookte aardappels met jus, groente en vlees. Gebakken aardappeltjes gaan er wel in en als groente gaan we met regelmaat voor wat gesneden komkommer en tomaatjes. Vlees kan echt van alles zijn, net wat we in de winkel zien liggen en ons lekker lijkt.

Zit er iets tussen dat je lekker lijkt? De salade vind ik echt een aanrader, vooral omdat je er ook zo makkelijk wat mee kan afwisselen en door de spinazie is het ook net even anders als anders.