AT THE MOMENT: October 2017

Oktober! Voor mij voelt Oktober altijd als het begin van het einde. Niet negatief bedoeld, maar voor mijn gevoel betekent Oktober dat het jaar al zo ongeveer voorbij is. September klinkt nog als zomervakantie, als midden in het jaar. Oktober betekent al min of meer Kerst en Oud&Nieuw. Gek is dat hè? Misschien komt het doordat vandaag mijn favoriete Kerstwereld weer zijn deuren opent! Gelukkig hebben we nog even en ik doe mijn best om niet al helemaal in mijn Kerst-bubbel te kruipen, al kost het me wel wat moeite. ;-)

Reading: Op het moment even niks. Ik begon aan De Medici van Matteo Strukul op vakantie en kwam daar niet verder dan 2 hoofdstukken. Thuis vergat ik het boek een beetje en afgelopen week probeerde ik het weer op te pakken, maar ik kom er echt niet doorheen. Het probleem zit hem voor mij in alle Italiaanse namen van de personages, die ik allemaal door de war haal en ik weet dus telkens niet meer wie wie is.

Eating: Pepernoten. Er zit dus een pepernotenwinkel in het centrum van Harderwijk die allerlei verschillende smaken verkopen en dat is echt niet best.. Ik eet ze alsof mijn leven er van af hangt.

Eating part 2: Gerookte zalm! Ik heb de laatste tijd zo vaak trek in zalm! Ik was daar nooit een echt liefhebber van, maar ik zou nu elke dag wel toastjes met zalm kunnen eten. Weet ook niet waar dat ineens vandaan komt.

Wearing: Mijn ‘nieuwe’ trui van Circle of Trust. Ik kocht hem begin september en er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat het hem aan heb. Het is de perfecte trui naar mijn idee, zit heerlijk maar ziet er ook gewoon nog leuk uit als ik de deur uit moet. Het is deze voor de geïnteresseerden!

Drinking: Zonnatura Groene thee met gember. Ik ben normaal erg van de kruidige thee (Pickwick Winterthee bijvoorbeeld!) maar deze vind ik ook erg fijn. De gember is niet heel overduidelijk aanwezig en er zit een vleugje vanille in wat ik erg kan waarderen.

Celebrating: Eind deze maand wordt Nate alweer 1,5 jaar! An-der-hal-luf jaar, je hoort het goed! Dat vraagt om een feestje met taart! ;-)

Loving: Ik heb de rode wijn van de Lidl helemaal ontdekt! Ik kwam het op internet ergens tegen en inmiddels rijden wij voor de wijn naar de Lidl, alleen maar om een voorraadje in te slaan. Het gaat om de Cabernet Sauvignon van Viajero. Ik geloof dat je rond de €3,70 voor een fles betaald en wij vinden hem erg lekker!

Watching: De Leeuwenkoning; all day, every day! Sinds Nate weet hoe de DVD-speler aan moet en de film dan automatisch begint te spelen (DVD zit er standaard in), kijken wij niks anders meer hier in huis. Hij gaat met zijn Simba knuffel op de bank zitten en zit met open mond te kijken. Het is ongelofelijk schattig. Dit is ook echt de enige film die mij nooit de keel uit zal komen (het is mijn lievelingsfilm), dus ik vind het helemaal prima!

Smelling: Oh ja, ik moet nodig weer eens op zoek naar een lekkere geurkaars voor het najaar!

Deciding: In het najaar krijg ik altijd weer de haak-kriebels. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee want ik vind het heerlijk om met mijn handen dan een beetje bezig te zijn, maar anderzijds ben ik er veel te ongeduldig voor en als ik aan een project begin wil ik het ook zo snel mogelijk af hebben. Dus ik twijfel nog steeds of ik weer ergens aan ga beginnen. Aan materialen geen gebrek want de halve zolder ligt nog vol met wol en haaknaalden..

Buying: Ik heb nieuwe schoenen gekocht! Ik zocht al een tijdje naar ‘nettere’ sneakers, mijn Allstars draag ik graag maar voelt wel echt heel gymp-achtig. Ik heb nu zwarte Vans gekocht en die staan toch net iets netter, want ik soms ook wel even fijn vind.

Dat was hem weer voor deze maand. Waar zijn jullie zoal mee bezig op dit moment? En heeft iemand misschien nog een tip voor een lekkere geurkaars voor de najaars- / winterperiode, dan kan ik eens op zoek gaan!