MOMMY: Wat ik mis aan het zwanger zijn

Begin 2016 schreef ik een artikel over de mooie zwangerschapsmomenten. Ik zat toen net in mijn 3e trimester en genoot van alles dat er gebeurde! Als ik het nu terug lees krijg ik weer vlinders in mijn buik want het waren echt onwijs mooie en leuke momenten.

Inmiddels is Nate al weer bijna 1,5 jaar oud en ligt mijn zwangerschap dus ook bijna 1,5 jaar achter me . Vandaag deel ik daarom wat dingen die ik nu mis aan het zwanger zijn. Dingen die ik mooi of leuk vond en nu jammer vind om niet meer te beleven.

• Getrappel voelen (en zien!). Ik denk dat ik dit het leukste en mooiste vond van de zwangerschap! Klein trapjes of hele salto’s, het is zo mooi!

• Dromen over hoe het zal zijn als de baby er is. Voor iedereen die papa of mama wordt is het natuurlijk een grote verrassing hoe je kindje er uit zal zien als het geboren is. Voor ons wat het ook een verrassing of we een zoontje of dochtertje zouden krijgen en het dromen en fantaseren over het kindje was zo leuk!

• Altijd samen zijn. Je staat samen op en gaat samen slapen. En tussendoor ben je ook nog eens de hele tijd bij elkaar! Het is zo heerlijk om altijd met zijn tweetjes te zijn!

• Shoppen voor de baby-uitzet. Nou ik ging helemaal los hoor! Er was geen winkel meer veilig, want ik had een goeie reden om het geld te laten rollen. Nou lijkt het gelijk alsof ik flink gespendeerd heb, maar eigenlijk valt dat nog best mee. Ik heb veel gekocht, want je hebt ook veel nodig voor een baby, maar ik kocht ook veel via de kringloop. Ik maakte er een sport van om zoveel mogelijk te bezuinigen. Als ik op grote dingen kon bezuinigen, kon ik voor andere dingen weer wat meer besteden, zoals een mooie deken die ik héél graag wou kopen of een schattig eerste pakje. Babyspulletjes zijn zo schattig en ik vind het stiekem jammer dat ik die dingen nu niet meer hoef te kopen.

• Je kindje is nog even alleen voor jou. Negen maanden lang is je kindje helemaal alleen voor jou. Natuurlijk is Nate ook voor de volle 100% van Tijmen, maar het kindje zit in mama’s buik en dat is gewoon iets heel bijzonders.

• Dat mensen vol verbazing roepen hoe dik je bent. Toen ik zwanger was konden ze het niet vaak genoeg zeggen. Ik vond het heerlijk om dik en rond te zijn, die bolle buik was geweldig!

Ik vond het heerlijk om zwanger te zijn en ik denk dat dat natuurlijk ook wel te danken is aan het feit dat ik een hele goede zwangerschap mocht hebben. Ik kan me voorstellen dat wanneer je 9 maanden ziek bent of bijvoorbeeld veel rug- of bekkenpijn hebt het heel anders kan zijn. Ik ben benieuwd of andere mama’s zich herkennen in de dingen die ik mis en of er misschien nog dingen zijn die jij mist die ik niet heb genoemd hierboven. Laat het me weten!