FOOD: Mijn favoriete kookboeken!

Eten, ik hou er van! Ik hou er van om het te maken en ik hou er van om het op te eten! Waar ik ook van hou (wàt een verrassing!): kookboeken! Vandaag deel ik mijn favoriete kookboeken van dit moment! Sommige zijn al wat ouder en andere zijn nog redelijk nieuw!

Chickslovefood – Het meal planning-kookboek. Dit kookboek heb ik eind mei besteld en ik ben er helemaal weg van. Wij eten 4 avonden per week apart. Dat wil zeggen dat Tijmen vaak om een uur of 3 warm eten eet en daarna brood meeneemt naar zijn werk en ik om 5 uur met Nate warm eten eet. Voorheen kreeg Nate om 5 uur een prakkie en kookte ik rond half 8 als Nate sliep. Maar dat gaat nu niet zo makkelijk meer. Dit kookboek staat vol met tips en recepten die het voor ons veel makkelijker maken om gezonde maaltijden op tafel te zetten, zonder dat we allebei apart moeten koken. Er staan tips in over het bewaren van maaltijden, maar bijvoorbeeld ook recepten die je avond van te voren maakt en die dan alleen nog de oven in hoeven. Zo kan ik bijvoorbeeld ook later op de avond het eten voor de volgende dag klaar maken en hoeft Tijmen het alleen nog af te maken. En het ALLER-fijnste? Alle recepten hebben maar 5 ingrediënten!  Dat maakt het koken ook wel een stukje relaxter op de drukke dagen! ;-)

Jamie Oliver – Jamie in 15/30 minuten. Ik kan denk ik wel zeggen dat deze man mijn leven heeft verandert. Als ik de tv aan zet zap ik standaard even langs de kookzenders om te kijken of er toevallig een Jamie-programma op is. Ik ben echt een fan en heb meerdere kookboeken van Jamie op de plank staan! Mijn 2 favorieten zijn de 15- en 30-minute-meals. Ik doe er dan wel respectievelijk 30 of 45 minuten over, maar dat mag de pret niet drukken want het zijn alsnog allemaal eenvoudige recepten die duidelijk uitgelegd worden en vrij fool-proof zijn. Bij de 30-minuten variant maak je vaak zelfs een hoofd- èn nagerecht, dus dan vind ik 30-45 minuten nog lekker vlot! In deze boeken ben ik ook begonnen met bijschrijven wat ik van een recept vond, was het genoeg (soms zijn wij ineens grote eters), was het goed op smaak voor ons of misschien juist teveel gekruid, etc. Leuk om dat weer terug te lezen en als ik het dan nog eens maak kan ik gelijk zien of ik wat zou kunnen aanpassen. Deze boeken zijn ideaal als er iemand komt eten of wij voor anderen moeten koken, ik kan er erg veel inspiratie uit halen! Het nieuwste boek van Jamie (5 ingrediënten) staat overigens hóóg (bovenaan) mijn verlanglijstje, ik ben er heel benieuwd naar!

Basis kookboek opperdepop. Dit boek kregen wij in de kraamtijd cadeau van familie en hij is erg leuk! Toen ik zwanger was dacht ik dat ik zelf geen hapjes zou maken, maar toen ik merkte hoe makkelijk het was (en hoe vies Nate de potjes van Olvarit vond) ging ik regelmatig even een uurtje staan koken in de avond om de vriezer te vullen. En het is zo leuk om te zien hoe je kindje met smaak je eigen gemaakte eten zit te eten! *Insert heart-eyes* Het boek is opgedeeld in hoofdstukken per leeftijd, dus het is gelijk duidelijk voor welke leeftijd wat geschikt is.

Dit waren mijn 4 favoriete kookboeken! Ik ben benieuwd of je 1 of meerdere van deze boeken ook kent en/of gebruikt en wat jij er van vind! En heb je nog tips voor leuke kookboeken, laat het dan zeker weten want ik kan er nooit genoeg hebben!