MOMMY: Mijn favoriete babyproducten!

Nu ik al 10 maanden moeder ben heb ik zo mijn voorkeuren ontdekt als het gaat om de diverse babyproducten. Vandaag deel ik mijn favorieten met jullie! Uiteraard is het heel persoonlijk en kan het zijn dat de dingen die ik noem voor een ander juist helemaal niet favoriet zijn, maar misschien zitten er juist ook tips tussen voor als je tegen dezelfde dingen aan loopt als ik!

baby-favorieten

1. Swaddle Me inbakerdoek. Al vanaf het moment dat we thuis kwamen uit het ziekenhuis merkten we dat Nate tijdens het slapen erg onrustig was met zijn handjes. Hij krabde zichzelf en sloeg zich telkens wakker. De Kraamhulp leerde ons hoe we Nate met een XL-hydrofiel konden omwikkelen zodat hij zichzelf niet kon slaan, maar zo sterk als hij al was was hij daar binnen een paar seconden al weer uit losgekomen. We besloten toen naar een andere oplossing te zoeken en kwamen uit bij de Swaddle Me inbakerdoeken! Heel eenvoudig in het gebruik door middel van een sluiting van klittenband en het heeft voor ons super gewerkt. Heel af en toe wist Nate alsnog een handje uit het slaapzakje omhoog te werken, maar dat was echt een uitzondering en gebeurde vooral toen hij toe was aan een andere slaapzak.

2. Puckababy Bag 4 Seasons. Met een maand of 4 moest Nate uit zijn inbaker-slaapzakje omdat hij zich ging omdraaien en gingen we dus over op een gewone slaapzak. Wat hebben we daar mee gemarteld toen het eenmaal winter werd. Wat we ook probeerden, het werkte niet. En toen leerde ik de Puckababy Bag 4 Seasons kennen! Een 4-seizoenen-slaapzak die te gebruiken is van 6 maanden tot ca. 2,5 jaar en die echt voor elke temperatuur te customizen is. Het zijn eigenlijk een dunne en een dikke slaapzak over elkaar met af te ritsen mouwen en een binnenzak die aan 2 kanten te dragen is en zelfs wantjes! I luv it en Nate slaapt er heerlijk in! Het is een rib uit je lijf, maar het scheelt (voor mij) en hoop wakker liggen en gepieker over of babylief het wel warm genoeg heeft.

3. HEMA Babysokjes. En dan ook echt alleen deze lijn. Ik heb echt een haat/liefde verhouding met babysokjes want ze zijn mega schattig, maar ze gaan ook continu uit. En toen ontdekte ik iets. Deze sokjes hebben namelijk een extra elastieken bandje net boven de enkel zitten. Je ziet het alleen als je het enkelstuk helemaal uitrekt en dat extra elastiek zorgt er dus voor dat de sok aan blijft! Andere merken met soort gelijke sokjes hebben dat extra elastiek niet en daardoor dacht ik dat het allemaal ondingen waren, maar deze van de Hema zijn echt geweldig! Sindsdien koop ik nooit meer andere! (Ook handig, de maat “12-18 maanden” hebben anti-slip!)

4. Slofjes van Babysteps. Toen Nate begon te kruipen merkten we dat hij vooral de grip aan zijn voetjes miste waardoor hij niet op handen en knieen kon blijven staan. Ik kocht toen deze slofjes van BabySteps en dat heeft hem heel goed geholpen met het kruipen en ook nu hij veel staat en loopt heeft hij er mooi grip mee op de vloer. Ik kocht met 7 maanden maat S en die pas hij nu nog, maar als hij er een keer uit groeit koop ik zeker weten nog een grotere maat!

5. Wandelwagen boodschappennet. Zó handig! Wij hebben geen luiertas die we aan het handvat van de wandelwagen hangen en soms is het fijn om wel wat dingetjes binnen handbereik te hebben (spuugdoek, speeltje, speen) en daarvoor niet te hoeven stoppen om het uit de tas te vissen. Dit boodschappennetje aan de wagen is dan echt een uitkomst!

6. VTech projector Dromenland. Toen Nate op zijn eigen kamertje kwam te liggen en uit zijn inbaker-slaapzakje moest ging hij onrustiger liggen. Bij het inslapen kon hij wel wat ontspanning gebruiken en hij reageerde goed op een ‘white noise’ of hartslag geluidje wat ik via een app op de telefoon afspeelde. Toen kwam ik de VTech projector Dromenland tegen waar ook een ‘hartslag’-stand op zit. Nate valt nu al ruim een half jaar met dat geluidje in slaap en na verloop van tijd hebben we ook het lampje van de projector aan gezet, wat beertjes en sterretjes op het plafond projecteert. Dat was een uitkomst toen Nate leerde dat als het licht van de gang uit gaat, wij de kamer uit zijn. Het geluidje gaat ook automatisch aan als je kindje huilt of geluid maakt, wat ik ’s nachts heel handig vind!

7. HEMA rompers van biologisch katoen. Ik heb mij niet zo verdiept in biologisch katoen ten opzichte van ander katoen, maar ik weet wel dat deze rompers héél fijn zijn, veel fijner dan de gewone (goedkopere) rompers van Hema of andere winkels! Deze hebben veel rek wat ik persoonlijk een groot pluspunt vind aangezien je toch dat kleine babylijfje er in moet wurmen en dat gaat niet altijd even makkelijk als er wordt tegengestribbeld. En de variant met lange mouwen hebben geen dikke opgestikte bies erlangs maar gewoon een dunne platte rand, ook een pluspunt vind ik!

8. Nûby tandenborstel. De eerste tand poetsen ging nog wel, maar het werd steeds lastiger om de tandenborstel in de mond en uit de oogjes te houden. Toen kreeg ik de tip om te kijken naar een siliconen tandenborsteltje dat je op je vinger kan doen! I-De-Aal! Ik kocht dit setje van Nûby en het werkt super!

Dit waren ze wel zo ongeveer, mijn favoriete baby-producten! Voor mij zijn dit echt onmisbare items (geweest). Ik ben benieuwd of er meerderen zijn die deze producten fijn vonden, of dat je juist nog iets toe te voegen hebt aan deze lijst! Laat het me vooral weten!