DIARY: Week 05/2017

week-5-2017

HELLO MONDAY! Een druk weekend zorgde er voor dat ik geen tijd had om het weekoverzicht eerder vandaag online te krijgen, dus nu Nate op bed ligt kon ik de puntjes op de i zetten en tadaaa, hier issie dan! Compleet met wel 6 foto’s, want zo goed was ik er bij met mijn hoofd deze week! ;-)

Maandag

Maandag begon met werk! Het was een rare, vermoeiende dag en ik kwam compléét gesloopt thuis. Ik vind het altijd lastig als de maandag zo is, want ik merk dat ik er dan de rest van de week last van heb doordat ik niet meer goed kan bijtanken. Ik was de rest van de dag alleen met Nate en besloot hem met het avondeten ook wat hapjes van mijn eten te geven. Ik at pasteitjes met ragout en gaf hem wat ragout met een gebroken soepstengel op een eigen bordje, dus hij mocht helemaal zelf eten (met een schort aan, dat wel!). Uiteindelijk schraapte hij de ragout telkens uit het bordje met zijn hand en smeerde het daarna over de tafel, dus erg veel werd er niet gegeten. Ach, we komen er van zelf! ;-) Toen Nate op bed lag heb ik lekker een uurtje gekletst met m’n zusje via Facetime. Ideaal dat dat er is, want we zien elkaar echt veel minder sinds ze weer een eigen huisje heeft!

DINSDAG

Ook vandaag ging ik eerst weer naar mijn werk. Vandaag was ik gelukkig op tijd laat klaar, waardoor ik Tijmen tussendoor ook nog heel even kon zien en we zelfs samen konden eten. Wat een luxe! Om 3 uur aten we ons avondeten al, maar toch! ;) Airfryer aardappeltjes, een tartaartje en boontjes. Jum! De rest van de middag/avond was ik alleen met Nate, maar ik was zo moe na mijn 2 werkdagen dat ik telkens in slaap viel. Gelukkig zat Nate in de box te spelen, maar handig was anders. Na een bakje koffie heb ik mezelf er toch maar toe gezet even met hem te gaan spelen. Ook lazen we samen de folders, zoals we meestal doen. Hij krijgt de folders die ik al gelezen heb en kreukt en scheurt ze dan lekker. Maar ditkeer besloot hij ze ook op te eten en dat was een wat minder geslaagd plan! Ik kon nog net op tijd het hapje folder uit zijn mond redden, dus voortaan lees ik de folders wel in m’n eentje! De rest van de avond spendeerde ik plat op de bank. Ik had echt nergens meer energie voor en om mezelf te troosten ging ik etalage-shoppen voor babyschoenen op internet. Nate loopt steeds meer en ik keek alvast wat rond voor als hij straks echt zelf gaat lopen, nu loopt hij namelijk op leren schoentjes/slofjes en tegen die tijd kan ik schoentjes voor buiten bestellen. Tijmen had een meevaller op zijn werk en was eerder klaar waardoor wij nog een piepklein stukje avond samen hadden!

Woensdag

Ik had een ochtendje thuis met Nate, maar hij had er geen zin in. Slecht getukt en ik denk dat de voortandjes de oorzaak zijn. Ze zitten nog steeds onder zijn tandvlees maar het is inmiddels wel dik en rood en hij was echt uit zijn doen. Het enige dat ervoor zorgde dat hij stopte met huilen waren Tik Tak filmpjes! Wie kent dat nog van vroeger? Echt jeugdsentiment hoor! Vandaag had ik eindelijk tijd om de 9-maanden-foto te maken, maar ik kreeg Nate dus met geen mogelijkheid lachend op de foto, dus ik heb genoegen genomen met een vriendelijk, neutraal gezichtje. ;-) In de middag fietste ik naar de stad voor onder andere de boodschapjes uit de folders, maar uiteindelijk kon ik nergens slagen voor de spenen en flessen die ik nodig had dus kon ik alsnog langs een ander winkelcentrum fietsen om mijn boodschappenlijstje bij elkaar te verzamelen. Goed voor de conditie, dat wel! We aten aardappeltjes uit de Airfryer, worteltjes en doperwtjes en ovenvis als avondeten voordat Tijmen weer naar zijn werk ging. De rest van de avond was ik alleen met Nate en ook nu wou hij niet lekker slapen. Heel onrustig en veel huilend wakker geworden, heel sneu. Ik kon dus met regelmaat naar boven om hem te troosten, dus heel veel heb ik die avond verder niet gedaan.

Donderdag

Hallo lange werkdag! Alles ging precies niet zoals ik had verwacht, dus ik kwam voor mijn gevoel ook compleet chaotisch thuis. Tijmen haalde de bestelde boodschappen op en toen hij daarna voor Nate zorgde en hem naar bed bracht, begon ik aan het avondeten. We hadden wraps met kip op het menu staan, maar ik kon er geen trek in krijgen. Uiteindelijk heb ik de kip in reepjes gebakken en maakte ik daar een yoghurt-dipsausje bij en grilde ik de wraps met geraspte kaas krokant in de oven om te dippen in home made guacamole. Lekker eten en kletsen, ik hou van de donderdagavond! Na het eten zette ik nog een pan groente en zoete aardappel op en maakte ik daar weer 9 nieuwe groentehapjes voor Nate van! Verder keken we Proefkonijnen van BNN terug en gingen we op tijd slapen.

Vrijdag

Worst night ever, we waren veel wakker door een verdrietige baby! Nate had koorts gekregen en was echt niet in zijn doen. Overdag werd het er niet veel beter op, hij wou niet eten, niet drinken, niet slapen.. Niks.  Tijmen was tussen de middag klaar met werken en krap een uur later vertrok ik voor een verlaat moederdag-uitje met mijn moeder en zusje! We gingen borrelen in Amersfoort en daarna naar Lalaland in de bioscoop! Het was een erg leuke film en ik wil hem graag nog eens zien! We waren mooi op tijd thuis omdat we een voorstelling van 18:00 hadden gekozen. Achteraf was ik daar erg blij om omdat ik het vreselijk vond om Nate ziek thuis te laten en Tijmen alleen voor de zorg te stellen. Maar het was gelukkig allemaal goed gegaan thuis en ik had een erg leuk avondje uit gehad!

Zaterdag

Na hoe het vrijdag overdag ging hadden we de slechte nacht al wel zien aankomen, we zijn om en om bezig geweest met troosten, flesje maken, knuffelen, noem het maar op. De vorige keer toen Nate ziek was heeft hij 2 nachten bij ons geslapen, maar deze keer wou hij zelfs bij ons in bed niet stil worden. De dag begon dus erg vroeg vandaag! De koorts was gelukkig gezakt, maar echt vrolijk was ons kleine mannetje nog niet. Ik besloot naar de markt te gaan met Nate en mijn zusje, zodat we even een frisse neus konden halen, wat boodschapjes konden doen en wat afleiding hadden. Ik kocht bij de Hema nog een paar leuke broekjes voor Nate van zachte joggingstof. Ideaal om thuis lekker in te klimmen en klauteren. Hoe leuk ik spijkerbroekjes ook vind staan, het beperkt echt in het bewegen, dus voorlopig houden we het nog lekker op zachte stofjes. Nate sliep ook vandaag niet overdag, alleen 3 minuten in de auto onderweg naar huis, maar wou wel non-stop eten en kauwen. Zijn favoriete voorwerp om op te kauwen is tegenwoordig een natte (schone!) vaatdoek! Zaterdagmiddag zette ik een pan met runderlapjes op voor een heerlijk stukje stoofvlees. Het was de eerste keer dat ik het zelf probeerde en heb de pan wel 3 uur op het vuur gehad. Maar het resultaat mocht er zijn, het was verrukkelijk! We aten er aardappeltjes uit de Airfryer bij (wordt het al saai, elke dag die Airfryer? Hahaha.) en een simpele salade met onder andere tomaat en feta. Nu het recept van het stoofvlees nog wat aanpassen zodat het echt helemaal naar onze smaak is. Ook bakte ik Blondies volgens dit recept van mijn schoonzusje! Ik had er echt al wéken trek in en nu had ik er eindelijk tijd (en energie) voor. Na al deze activiteiten zakte ik moe maar voldaan op de bank. Tijmen zou ‘savonds weg zijn, maar dat ging onverwachts niet door terwijl hij al op locatie was, dus op de terugweg reed hij langs de MacDo voor een ijsje! We keken een film, niet lachen, Pitch Perfect 2! Pitch Perfect vind ik echt een geweldig leuke film, ik zette hem in het verleden altijd aan als ‘achtergrondmuziek’ als ik thuis was en kan hem dus letterlijk scene voor scene meepraten. Deel 2 wou ik in de bios kijken, maar iemand (Ik noem geen namen, Arnie) vond het niet nodig om kaartjes te reserveren waardoor hij uitverkocht was toen we voor de ingang stonden. Maar hij staat nu op Netflix en ik heb weer gegierd van het lachen! We waren Wie is de Mol vandaag een klein beetje vergeten, dus die moeten we nog gaan terugkijken!

Zondag

En toen werden we om 7:20 wakker van Nate die zachtjes aan het kletsen was! We waren er erg verbaasd over want Tijmen was er maar 1 keer uit geweest om Nate rond half 5 goed te leggen omdat hij huilend opgerold aan het hoofdeinde van zijn ledikantje lag en ik was er verder ook niet uit geweest! Een héél goeie nacht dus! Ik stapte uit bed om Nate te halen om nog even bij ons te knuffelen. Toen ik terug kwam legde ik hem in het midden van het bed neer, hij draaide zich om, keek Tijmen aan het zei: “Papa!” Officieel zijn eerste woordje en het was zo’n lief en schattig moment! Ik ging in de ochtend naar de kerk en daarna dronken we koffie bij mijn ouders thuis! In de middag ging ik mijn met mijn zusje naar het bos waar we zo’n 1,5 uur gewandeld hebben en waarna ik thuis kwam met een flinke blaar op mijn hak. Balen! De rest van de dag deden we het rustig aan en we aten frites en snacks uit de Airfryer. Tijmen ging aan het eind van de avond weg om te Superbowl te kijken en ik bleef thuis met Nate en ging gewoon lekker slapen.

Weer een week voorbij! Het was een leuke week met voor mijn gevoel een druk weekend, maar wel druk met allemaal leuke dingen. Deze week gaan we het wat rustiger aan doen, ik werk een dagje minder deze week en aangezien Tijmen druk is met zijn studie moeten we ook een klein beetje de rust bewaren en zorgen dat we niet teveel plannen maken. Bedankt voor het meelezen weer en een fijne week!