MOMMY: 9 maanden update!

Afgelopen weekend was Nate al weer 9 maanden oud! 9 maanden! Dat is gewoon een hele zwangerschap! Nog even en hij is ouder uit de buik als in de buik! Ik moet er even niet aan denken hoor! Maar goed, voordat dit een emotioneel verhaal gaat worden over hoe snel de tijd voorbij gaat ga ik maar gewoon over tot de orde van de dag, of van dit artikel!

2017-01-14-10-26-21-1-kopie

Het zal misschien geen verrassing zijn, maar het gaat GOED! Het gaat heel goed! Nate doet het goed, is een heerlijk vrolijk ventje en we genieten elke dag onwijs veel van hem! Hij gaat steeds meer opzettelijk gek doen en dat is zo grappig om te zien!

Ik heb de vorige update, met 7 maanden, er even bij gepakt om te kijken wat ik toen allemaal verteld heb, dan heb ik een beetje een richtlijn met dingen die ik nu kan vertellen! ;-)

Er zijn 4 ondertandjes door en de twee voortanden laten niet lang meer op zich wachten. We merken duidelijk dat hij er last van heeft en als hij naar boven kijkt zie ik ze zitten door zijn tandvlees heen. Dus het is afwachten tot ze echt door komen.

Wat betreft de reflux gaat het echt goed! Er wordt nog wel eens gespuugd, maar het is echt niet noemenswaardig. Of het is in elk geval niet vaker of meer dan dat een gemiddeld kind spuugt of teruggeeft, dus dat is heel fijn! De maagzuurremmer waar ik de vorige keer over vertelde krijgt Nate nog steeds en dat helpt hem goed. Qua voeding zijn we de afgelopen weken wel wat aan het rommelen geweest. Half december kreeg Nate namelijk ineens wat vreemde plekken op zijn huid, wat eczeem bleek te zijn, allerlei doktersbezoekjes gehad en veel dingen geprobeerd en uiteindelijk hebben we 3 zalfjes voor zijn huid en zijn we met koemelk-vrije melk begonnen. Die melk hebben we bijna twee maanden gegeven en omdat we uiteindelijk niet het idee hadden dat het verschil maakte zijn we die nu weer langzaam aan het afbouwen. Met de nadruk op langzaam, zodat we in de gaten kunnen houden of het eczeem nu juist niet erger gaat worden.

Nate zijn dagritme is volgens mij niet héél veel veranderd in vergelijking met de vorige keer, maar slechts wat kleine dingetjes:

  • 06:00 Wakker worden. Dit is nog steeds wisselend, over het algemeen tussen half 5 en 7 uur. Maar vaak is het zowel half 5 als 7 uur, dan valt hij tussendoor gewoon weer in slaap.
  • 07:00 Papfles (180cc*)
  • 09:00 slapen tot ca. 11:00
  • 11:00 Fruithapje
  • 13:00 Twee broodjes met boter en beleg en drinken
  • 14:00 Slapen tot ca. 16:00
  • 16:00 Flesje (120 cc*) met een soepstengel/koekje/etc.
  • 17:30 Groentehap en hapje meeprikken aan tafel
  • 19:00 Papfles (210cc*)
  • 19:15 Bedtijd

* Het aantal cc per fles is de hoeveelheid water die we in de fles doen voor het toevoegen van de scheppen voeding en Johannesbroodpitmeel.

Het eten aan tafel is echt mijn grootste hobby, vooral als ik zie dat Nate met smaak mijn zelf-gekookte hapjes naar binnen zit te werken! Tijdens het avondeten eet hij wel eens wat van ons mee, bijvoorbeeld een aardappelkroketje, wat boontjes, voornamelijk dingen die hij dus zelf kan vasthouden. Maar hij blijft voorlopig nog voornamelijk zijn eigen hapjes eten, ons eten is echt om te proeven en te proberen.

Ik merk dat de de slaapjes overdag wat korter beginnen te worden, of eigenlijk worden momenten tussen de slaapjes steeds langer. Waar het 2 maanden terug soms echt een opgave was om Nate wakker te houden en hij zelf echt héél duidelijk aan gaf dat hij naar bed wou, houdt hij het nu veel beter vol en ook als het een keer voor komt dat we in de avond nog niet op tijd thuis zijn kan hij prima een keer wat langer wakker blijven! Maar alsnog proberen we dit wel echt te voorkomen, omdat laat op bed vaak wel een onrustige nacht betekent.

Qua slapen ‘snachts gaat het de laatste tijd weer een stuk beter! We hebben een nieuwe slaapzak en ik weet niet of het toeval is, maar sinds Nate daar in ligt slaapt hij beter! We kwamen er telkens niet zo goed uit hoeveel dekentjes we in het bedje moeten gebruiken, want in de slaapkamers wordt het ‘snachts behoorlijk koud. Nu hebben we een 4 seizoenen slaapzak van Puckababy gekocht en wat is die fijn zeg! Het was een behoorlijke uitgave, maar hij kan gebruikt worden van 6 maanden tot ca. 2 jaar dus dan valt het weer iets mee. Nu slaapt Nate dus in die slaapzak, zonder dekentje, en dat gaat echt stukken beter! Als de temperaturen veranderen is de slaapzak helemaal aan te passen door er een dikke zachte laag uit te halen of de mouwen af te ritsen of er juist wantjes aan te maken met strenge vorst, dus hij is echt voor elk seizoen en elke temperatuur geschikt!

Wat betreft de algemene ontwikkeling gaat Nate als een speer! Een week na de 7 maanden update (half december) kroop hij keurig met zijn buik van de grond en 3 weken later liep hij langs de tafels en banken. Inmiddels loopt hij ook met de ‘rollator’ door de kamer, die hij keurig met zijn handjes voortduwt en wil hij alleen nog maar staan. Aan het begin ging dat dus ook gepaard met véél valpartijen, maar hij heeft nu echt door dat hij rustig door zijn knietjes moet gaan, een handje op de grond moet zetten en dan de bank, of tafel, of box, los kan laten. Het is geweldig om te zien hoe hij steeds meer leert en ook GEWELDIG als hij in sneltreinvaart naar me toe komt kruipen en vervolgens omhoog probeert te klimmen om te knuffelen. Aaaah, he’s so cute! We hebben inmiddels zelf een loopstoeltje aangeschaft, terwijl ik echt een gruwelijke hekel aan die dingen heb, maar als ik bijvoorbeeld eten moet koken is het toch wel fijn dat hij even kan rondlopen en zich kan vermaken en ik weet dat hij niet kan vallen en zich niet kan bezeren.

Ja, dus dit is denk ik wel zo’n beetje wat ik kan vertellen over hoe het met Nate gaat! Ik hoop dat je het leuk vond om weer te lezen. Binnenkort zal ik een artikel plaatsen met favorieten van Nate en van mij, op allerlei gebieden, dat leek mij ook wel eens leuk om te vertellen. Daarover dus later meer! ;-)