DIARY: Week 04/2017

week4-2017

Vorige week zei ik nog dat er nog dat er niet veel op de planning stond, maar dat de week zich weer gauw genoeg zou vullen en ik had weer eens gelijk! Het was alsnog geen super drukke week, maar juist als ik niks op de planning heb staan ga ik ineens van alles ondernemen lijkt het wel. Kijk je mee?

Maandag

De werkweek begint weer! Nate was een dagje bij mijn zusje dus toen ik klaar was kon ik thuis nog héél even rustig aan doen. Na het middagflesje kwamen ze met z’n tweetjes naar mij toe en aten we spaghetti. Nate proefde ook een sliertje en vond het heerlijk, maar snapte maar niet hoe hij het nou met zijn vingers in zijn mond moest krijgen! Toen Nate naar bed ging bleef Arnie nog hangen en hebben we gezellig de hele avond gekletst en wijntjes gedronken. En ze maakte witte chocola met Oreo’s er in, wat een minder strak plan was gezien mijn voornemen om gezonder te gaan eten.

DINSDAG

Kreeg ik overdag nog appjes over hoe vrolijk Nate was, in de middag/avond was het een héél ander verhaal en moest ik alles uit de kast trekken om meneertje te vermaken! Gelukkig heb ik een voorraad kinderliedjes in mijn hoofd en kon ik mijn hele repertoire meerdere malen voordragen aan mijn publiek. De groentehap belandde ook nog eens op mijn voorhoofd, dus uiteindelijk kauwde Nate wat korstjes terwijl ik een stokbroodje met kipsaté at! Een papfles er in en lekker op tijd naar bed! Ik bestelde online de boodschappen terwijl ik wat op tv keek. Het zal wel niet heel interessant zijn geweest, want ik kan me al niet meer herinneren wat ik gekeken heb.

Woensdag

We begonnen de dag lekker in onze pyjama. Toen Nate een dutje deed ging ik rustig douchen en me klaar maken. Ik knuffelde met Mila en ruimde wat op in huis. We lunchten met zijn drietjes, wat ik echt zo gezellig vind! Nate babbelt en op los terwijl hij zijn broodjes eet, het is zo schattig. Tijmen maakte het fietszitje op mijn fiets in orde en na het middagdutje hebben we voor het eerst een stukje gefietst met Nate in het zitje! Dik ingepakt natuurlijk want het was IJSKOUD buiten, maar het was zo leuk! We fietsten even naar de supermarkt en weer terug, dus we konden daar tussendoor mooi even opwarmen! Woensdagavond was Tijmen vrij, dus we hadden een gezellige avond thuis! We aten ovenaardappeltjes, sla en kip, een hele simpele maaltijd, maar wel lekker! Verder zijn we nog een beetje aan het werk geweest en keken we nog iets op tv.

Donderdag

Work work work! Een wat langere werkdag vandaag, maar Tijmen was vrij dus ik hoefde geen rekening te houden dat er iemand voor Nate moest zijn. Eenmaal thuis kwam ik tot de ontdekking dat we geen avondeten hadden. Of eigenlijk hadden we een deel van het avondeten, maar de boodschappen van de Jumbo zouden we pas ‘savonds kunnen ophalen en daar zaten de rest van de ingrediënten bij. Dus we besloten het eten door te schuiven naar een andere dag en bestelden pizza’s! Dat was lang geleden kan ik je vertellen en wat was het lekker! Ik bestel altijd een pizza Hawaï, met ananas en zonder ham, en we bestellen er dan een bakje kruidenboter bij voor de korstjes. In de avond keken we een film, maar hij was zo stom dat ik eigenlijk niet eens weet waar hij over ging. Halverwege ben ik afgehaakt en op mijn telefoon aan het rommelen gegaan. Ik zou ook echt niet meer weten hoe de film heet, zo erg was het. ;-)

Vrijdag

Vrijdag begonnen Nate en ik met een ochtend met zijn tweetjes. We hebben gespeeld en geknuffeld en lekker rustig aan gedaan. Aan het eind van de ochtend stond er weer een bezoekje aan het Consultatiebureau op de planning! Ik was erg benieuwd naar de resultaten, want de laatste keer dat hij gewogen en gemeten is was 3 maanden geleden! Maar alles was perfect, dus we hebben weer een nieuwe afspraak staan voor over 3 maanden. Toen we thuis kwamen kregen we een pakketje binnen, een verlaat kerstcadeautje voor Nate. Het was een siliconen wolken-placemat zodat hij de tafel niet meer beschadigd als hij weer eens met iets aan het meppen is. In de middag besloten Tijmen en ik om naar de Ikea te gaan! Ik wilde nog heel graag een houten bankje voor bij de eettafel, maar we konden maar nergens slagen. Het bankje dat we bij Ikea gezien hadden was namelijk te bruin naar mijn idee en ik wou echt een zwarte bank. Maanden lang heb ik dus ‘nee’ gezegd, maar een week of 2 geleden ging ik toch overstag. Nate ging deze keer in het winkelwagentje mee ipv de wandelwagen en hij vond het machtig mooi dat hij alles nu zo goed kon zien! We waren pas met etenstijd weer thuis dus ik ging met het eten aan de slag (broodje hamburger, alweer zo gezond!), Tijmen zorgde voor Nate en zette ondertussen ook het bankje in elkaar. Nu het bankje een paar dagen staat heb ik er al 100x naar gekeken en ik zie er nu echt geen bruin meer in, dus ik denk dat dat aan de verlichting in de winkel lag. Wat een grap! :’) Verder maakte ik ‘savonds het vloerkleed weer uitgebreid schoon. Ik spuit dan een reiniger op de vlekken, maar omdat ik die na het intrekken nog met een natte doek moet nalopen gooi ik er altijd elastiekjes op zodat ik nog weet waar de vlekken zaten, dus wij hadden op een gegeven moment het hele kleed vol met elastiekjes liggen. Daarna keken we nog een film; Malavita. Erg leuk, we begonnen alleen een beetje laat waardoor we uiteindelijk ook een beetje te laat op bed lagen.

Zaterdag

Een lekkere gevulde dag! Ik ging al vroeg de deur uit om allerlei kleine boodschapjes te doen. Daarna reed ik met mijn moeder naar de Prénatal om een nieuw autostoeltje te kopen. Nate zit nu net in de overgang dat hij in een groter stoeltje zou kunnen, dus als we die in huis halen kunnen we ook eens kijken hoe hij daar dan in zit en of we dan al over zouden willen gaan.  Verder kochten we nog wat kleding in de volgende maat en een 4-seizoenen-slaapzak. Daarna reden we door naar mijn opa voor een kopje koffie. We lunchten bij mijn ouders thuis met lekkere belegde broodjes en gingen daarna op pad voor een verjaardag. We hadden het zo uitgekiend dat Nate in de auto zou kunnen slapen, want het was ongeveer een uurtje rijden, maar dat ging helaas niet zo als gehoopt. Huilen, huilen, huilen en misschien 10 minuutjes slapen. Op een gegeven moment was hij aan het huilen met zijn hoofd achterover en toen zag ik het probleem: 2 dikke voortanden die ik dwars door zijn tandvlees heen kon zien zitten. Arme ziel! We zijn onderweg zelfs nog een keer gestopt zodat ik hem uit het stoeltje kon halen om te knuffelen en troosten, zo zwaar had hij het er mee. We hadden er dus een hard hoofd in dat we gezellig op verjaardagsvisite zouden zitten, maar het ging gelukkig heel erg goed! Aan het eind van de middag reden we naar huis en ook op de terugweg heeft het kleine meneertje maar een kwartiertje geslapen. Thuis namen wij eerst lekker de tijd voor Nate en toen hij in bed lag zijn wij pas gaan eten. Lasagne stond er op het menu en we aten er wat stokbrood bij voor de saus. Het was erg goed gelukt, ook al ben ik er stiekem geen reuze fan van. Verder kletsten we nog gezellig wat en gingen vroeg slapen na de vermoeiende dag.

Zondag

Zondagochtend ontbeten we met Amerikaanse pannenkoekjes. Daarna ging Tijmen naar de kerk en was ik thuis. Nate deed 2 dutjes, want de eerste keer vond hij het na een halfuurtje wel genoeg. Maar aangezien hij toen niet echt in zijn hum was heb ik hem rond kwart voor 11 nog weer even terug gelegd en toen heeft hij ook nog een halfuurtje getukt. Daarna zijn we lekker naar de familie geweest, wat weer een drukte van jewelste was, precies zoals ik er van hou! Aan het begin van de middag waren we weer thuis, waar ik lekker aan het schrijven ging. We staken wat kaarsjes aan in huis en maakten het gezellig, aangezien het zo druilerig was buiten. In de avond aten we frites uit de Airfryer die we gaan uittesten en een varkenshaasje met champignons en uitjes. Bij gebrek aan een leuke serie op Netflix besloten we Arrested Development een tweede kans te geven. Een aantal maanden geleden keken we wat afleveringen, maar we konden er maar niet in komen. Maar deze keer vind ik het ineens een stuk leuker, dus ik ben benieuwd of we er meer van gaan kijken! We gingen op tijd naar bed, want morgen gaat het wekkertje weer om 06:00!

Dat was hem weer voor deze week! Komende week heb ik naast werk nog geen plannen (YAY!), maar er zijn wel een aantal dingen die op mijn to-do lijstje staan dus daar hoop ik dan nu wel mooi aan toe te kunnen komen! Fijne week allemaal!