ORGANIZE: 1-minute-chores Part II

Ik hoor je denken, daar komt Mevrouw Chaoot weer aan met haar organiseer-tips! Yeah, I know, ik ben nou niet bepaald het grote voorbeeld voor een georganiseerd leven, maar ik doe wel mijn best om naar een georganiseerd leven toe te werken! Ik heb eerder al een lijstje met kleine klusjes gedeeld, die kan je hier terug lezen. Ik was ze zelf aan het doornemen en toen bedacht ik allerlei nieuwe klusjes die eigenlijk wel aan die lijst toegevoegd kunnen worden. Klaar voor?

1. Een volle prullenbak legen. En er gelijk een nieuwe zak in doen. Hoeveel moeite is dit nou eigenlijk? Ja aanduwen en de klep gauw dicht doen is nòg minder werk, maar hallo luilak, gewoon ff doen!

2. M’n lege glas naar de keuken brengen. Of het koffiekopje, of de fles van Nate. Als ik ‘savonds naar bed ga heb ik mijn handen vaak vol met alle bekers, flessen, kopjes, schoteltjes, noem het op, die ik in de loop van de dag verzameld heb op alle tafeltjes.

3. De tv uit zetten. Wij kijken tv via de Chromecast (Netflix oa.) en als we de app op de telefoon uit zetten schakelt de Chromecast over naar een foto-weergave van Google. Daardoor vergeet je al gauw dat de tv nog aan staat en staat hij dus zo ineens een hele tijd voor niks aan. Zonde!

4. De gordijnen open doen. Het is niet zelden dat de gordijnen hier de hele dag dicht zitten. Maar vaak doordat ik het gewoon vergeet. Dan ben ik eerst druk met Nate, dan ga ik ergens mee bezig tijdens zijn slaapje en als hij wakker is gaat al mijn aandacht weer naar hem. Ik zie ze niet eens meer hangen lijkt het wel!

5. Luiers weggooien. Nee wij zijn geen viespeuken waarbij het hele huis onder de luiers ligt, maar soms laat ik een verschoonde luier op de commode liggen. Dan kom ik er een paar uur later weer om een luier te verschonen en die leg ik daar dan netjes bovenop, en dan liggen er 2. Stinkluiers gaan direct in een hondenpoepzakje en daarna in de prullenbak hoor, maar soms vergeet je het gewoon. Of heb ik er even geen zin in, ghehe..

6. De planten water geven. Arme, arme planten. Ze hebben het echt zwaar bij ons denk ik. Alhoewel, de Orchideeën doen het bij niemand zo goed als hier denk ik. Het ene moment denk ik dat ze dood zijn en ik knipper een keer met m’n ogen en ze lopen weer uit en zitten vol met knoppen! Maar over het algemeen mogen alle planten wel wat vaker water hebben. Als ze er nou gewoon om zouden vragen, netals Mila altijd netjes doet..

7. De wasmachine / -droger leeg halen of vullen. Als ik er al aan denk hoor ik een zeurstemmetje in mijn hoofd: “Nehhh, daar heb ik geen zin in”. En dat heb ik ook echt nooit, maar waar dat door komt weet ik niet. Het duurt letterlijk maar 1 minuut, kom op!

8. Nate z’n speelgoed opruimen. Je zou denken dat een kindje van 8 maanden nog niet zoveel speelgoed heeft, maar het loopt de spuigaten uit. Moet je ook net een moeder hebben die koopziek is en al het speelgoed van de wereld wil kopen. Maar dan moet die moeder het ook netjes opruimen, of niet dan?

9. De vaatwasser uitruimen. Netals de wasmachine en -droger zo’n klusje dat ik echt waardeloos vind. Maar als ik het gedaan heb ben ik juist altijd zo blij, want dan kan de vuile vaat ook weer van het aanrecht af!

10. Rommeltje op de bar opruimen. Wat het nadeel is van een bar? Het is zo’n handige afzetplek voor je tas, sleutels, nagellak, folders, deo, agenda, laptop, boek, oplader, post, boodschappen, camera en noem het maar op. En dat blijft dan dus vaak te lang liggen waardoor het op een gegeven moment gewoon een berg met troep is geworden.

Dus… Nu ik het de wereld in gegooid heb, zal ik het ook moeten waarmaken of niet dan? We gaan het meemaken! ;-)