IT’S OK: Zwangerschapsverlof

its-ok

We moeten zo veel en soms is dat helemaal niet leuk. En daarom open ik vandaag een nieuwe categorie om dingen te delen die OK zijn, terwijl je ze misschien graag anders had gezien. Geschreven om dingen die ik van mezelf herken goed te praten zodat ik me er niet rot over hoeft te voelen. Lees het met een knipoog, want zo heb ik het ook geschreven! ;-) Wie weet zorgt het voor herkenning en hopelijk ook een lach!

Het is oké…

• … als je met een lekker to-do lijstje en frisse energie opstaat om vervolgens op de bank gaan te zitten en he-le-maal niks te doen.

• … dat je je 9 van de 10 keer onwijs verveeld, maar ook niet op bezoek zit te wachten.

• … als je van plan was om tijdens je verlof elke dag een actief momentje in te lassen door middel van een wandelingetje, een stukje fietsen of wat kleine oefeningetjes thuis, maar het er op de een of andere wonderbaarlijke manier maar niet van komt.

• … dat je ‘s-avonds om 20:30 nog even gauw een sopdoek over het toilet haalt om van je schuldgevoel af te komen dat je verder niks aan het huishouden gedaan hebt die dag. (En het is ook oké dat die “sopdoek” eigenlijk gewoon een chloordoekje uit een pakje is.)

• … als je vind dat je vette haar best nog een dagje langer mee kan. Ik bedoel, er is toch niemand die het te zien krijgt! Right?

• … als je in aansluiting op het bovengenoemde punt vind dat je make-up van gisteren ook nog best een dag langer kan blijven zitten. Who cares!

•… om elke dag dat je overtijd loopt te beginnen en te eindigen met een kwartier keihard janken. Elke dag is er 1 teveel, geloof me!

• … om ‘s-avonds doodmoe in bed te stappen en als Manlief dan vraagt wat je gedaan hebt dat je zo moe bent te antwoorden met: “Eten omzetten in een mensje is ook hard werken!”

• … dat je elke dag je lijstjes met baby voorbereidingen naloopt en telkens weer tot de conclusie komt dat je alles echt klaar hebt.

• … om bij ieder krampje te denken: “Ja, het gaat gebeuren! Wanneer moet ik ook al weer de verloskundige bellen? Heb ik alle spullen klaarliggen? Waar is m’n app met weeën-timer? Moet ik Manlief van z’n werk bellen? Waar is het telefoonnummer van de Kraamhulp? etc.” Om vervolgens te merken dat het gewoon weer wegtrekt en er niks aan hand was.

• … dat je op je eerste verlofdag heel hard roept dat je niet wil verslonzen tijdens je verlof maar uiteindelijk elke dag op gezette tijdens chips en koeken naar binnen zit te schuiven. Een mens moet ook genieten toch? ;-)

• … om je hormonen overal de schuld van te geven. Het feit dat je huilt omdat de koekjes op zijn, het feit dat je je bonuskaart vergeten bent, het feit dat je een frappuccino mòèt hebben, het feit dat je je verslapen hebt, het feit dat je geen zin hebt om ergens heen te gaan en zo kan ik nog wel even doorgaan. ;-)

Zoals ik al zei, alles met een dikke knipoog! ;-) Aan de bovenstaande punten heb ik me (meerdere keren) schuldig gemaakt en ik kan nu zo hard om die dingen lachen met het idee: “What was I thinking?!”, maar anderzijds weet ik dat in veel dingen ook gewoon een kern van waarheid zit, en het dus helemaal oké is! Hebben jullie nog dingen aan dit lijstje toe te voegen?