MOMMY: 7 maanden update!

Vorige week was Nate al weer 7 maanden oud en ik blijf het zeggen: Wat gaat de tijd snel! Bijna 12 weken zijn er voorbij sinds ik hier voor het laatst vertelde over hoe het met ons gaat. Daarom leek het me tijd om weer eens wat te vertellen, want er is een hele hoop verandert in de tussentijd! Er is een hoop te vertellen dus ik ga overal maar gewoon random doorheen.

2016-11-19-09-35-09-1

Het gaat nog steeds goed met ons. Nate is een vrolijke baby die werkelijk iedereen leuk en interessant vind en dan ook heerlijk kan staren, kijken en lachen. Maar op zijn tijd kan hij ook flink dat aap uit hangen, gillen en gek doen. I love it!

Nate heeft nu 3 tandjes en de 4e komt 1 dezer dagen door denk ik. Ze zijn dan alle 4 binnen één maand doorgekomen. Tandenpoetsen is nu dus ook toegevoegd aan het bedritueel en dat vind hij geweldig, hoewel hij voornamelijk de tandpasta van het borsteltje probeert te zuigen.

Met de reflux gaat het wisselend. We weten wat zijn klachten vergroot, dus daar proberen we nog steeds zoveel mogelijk rekening mee te houden. Vooral als we ergens anders zijn, dan nemen we bijvoorbeeld een boxkleed mee zodat hij zelf kan liggen en spelen of plannen een bezoekje precies voor de voeding zodat we die weer thuis kunnen geven. Het zal mij worst wezen of hij het hele huis hier onder spuugt, als hij zich maar vermaakt en er geen last van heeft, maar als we ergens anders zijn is dat gewoon niet fijn. Wat nieuw is, is dat Nate nu ruim een maand een maagzuurremmer krijgt. Het viel me op dat hij vaker signalen gaf dat het maagzuur hem toch een beetje dwars zit. Hij huilt er niet om of iets dergelijks, maar ik kon zien dat hij het niet prettig vond en dit had hij nog niet eerder gedaan. Nu krijgt hij sinds een maand dus een maagzuurremmer en we hebben het idee dat dat ook een beetje helpt tegen de reflux zelf, want hij spuugt ineens een stuk minder (lees: Ik durf hem op schoot te houden zonder doek over me heen!).

Wat de voeding betreft is er een hele hoop verandert de afgelopen weken! Vast voedsel is nu echt een begrip en ik had niet verwacht dat dat zo leuk zou zijn! We eten nu met regelmaat met z’n 3en een boterhammetje of avondeten aan tafel of hebben in de ochtend even samen een ontspan-momentje tijdens het fruithapje. Nate z’n dagritme ziet er nu ongeveer zo uit:

 • 06:00 Wakker worden (Dit is héél wisselend, want soms ligt hij om half 5 al te gieren en kletsen in zijn bed, en soms moeten wij hem om 7 uur wakker maken omdat we anders te laat op ons werk komen)
 • 07:00 Papfles (180cc*)
 • 09:00 Slapen tot ca. 11:00
 • 11:00 Fruithapje
 • 12:00 Broodje met boter en beleg
 • 13:00 Fles (120 cc*)
 • 14:00 Slapen tot ca. 16:00
 • 16:00 Groentehapje
 • 16:30 Fles (120 cc*)
 • 18:00 Soepstengel/cracker/koekje/hapje mee prikken aan tafel (als wij eten)
 • 19:00 Papfles (210 cc*)
 • 19:15 Slapen

*Het aantal cc per fles is de hoeveelheid water die we in de fles doen voordat de scheppen voeding en Johannesbroodpitmeel worden toegevoegd.

De bovengenoemde tijden zijn natuurlijk een richtlijn, want Nate is geen robot en vandaag (Ik schrijf dit al een paar dagen voordat het online komt) heeft hij bijvoorbeeld in de ochtend geslapen van 8 tot 10 en heeft toen zijn fruithapje en om 11 uur brood gegeten waarna hij om 12 uur nog weer een uurtje geslapen heeft. En dan verschuift de hele dag dus een beetje. Ik merk dat we nog steeds wel erg veel op de klok leven en dat heeft vooral te maken met het feit dat als Nate te moe is hij geen hapje wil, maar alleen een fles. Dus als hij wakker is moeten we zorgen dat hij wel aan al zijn voedingen toe komt. Wat betreft de bedtijd zitten we nu meer op een tijd die we prettig vinden. Vaak ging Nate tussen 17:00 en 18:00 nog even naar bed omdat hij zo moe was, maar vervolgens zat ik nog tot 20:30 met hem op terwijl ik dan zelf eigenlijk al bijna naar bed wou. Het heeft een paar dagen geduurt, maar nu red hij het om tot half 7/7uur wakker te blijven en dan krijgt hij lekker de fles waarna we hem naar bed brengen.

Wat betreft het slapen gaat het wisselend, maar over het algemeen gaat het heel goed en zit er af en toe een nacht tussen dat het minder gaat. Dit was bijvoorbeeld toen hij tandjes kreeg een paar keer het geval. Maar gelukkig slaapt hij vaker goed dan slecht en als hij al wakker wordt pakt hij vaak zelf zijn speentje en slaapt dan weer verder. Zijn matrasje is laatst ook lager gezet, want hij gaat steeds vaker kruipen en ik werd bang dat hij zich vandaag of morgen zou gaan optrekken aan de rand van het bedje.

Verder qua ontwikkelingen gaat het ook goed! Nate probeert steeds meer te kruipen, hij zit dagelijks op handen en knieën, maar echt vooruit komen is er nog niet bij. Hij trek wel zijn knieën steeds beter bij, maar ploft vervolgens gewoon weer op zijn buik. Op schoot zitten is er ook echt niet meer bij want dan begint hij te protesteren; het liefst ligt hij op de grond waar hij naar hartelust kan rollen en gek doen. Meestal ligt hij dus midden in de kamer, met een berg speelgoed op het vloerkleed waar hij zijn eigen gang kan gaan. Lekker makkelijk hoor! ;-)

Inmiddels is dit al een behoorlijk verhaal geworden, dat had ik vooraf niet helemaal zo bedacht, maar ach. ;-) Ik denk dat de strekking van mijn verhaal duidelijk is; Het gaat goed! Echt goed! Ik hoop dat je het leuk vond om deze update weer te lezen!