BLOG: De naam van mijn blog

 

Gisteren was het 2-jarig jubileum van alittlelessperfect.nl! Daarom leek het me leuk om vandaag wat meer achtergrond informatie te geven over mijn blog. In de About Me pagina heb ik al even kort benoemd waarom mijn blog de naam “A Little Less Perfect” draagt, maar vandaag zal ik daar eens wat meer over vertellen!

Ik heb in het verleden al vaker een blog gehad, waar ik vol goede moed mee begon. Met mijn eerste blog begon ik op mijn 17e of 18e geloof ik, toen ik een project deed waarbij ik een bucketlist afwerkte. Het idee was leuk en simpel, maar na een paar maanden liep ik spaak. Daarna kwam er een nieuwe blog op mijn 20e, met vooral persoonlijke updates. Kleine stukjes over leuke of grappige dingen die ik meemaakte, de voorbereidingen voor de bruiloft en na de bruiloft een verhaal over de dag. Ook dit keer liep ik na verloop van tijd weer spaak. De reden? Ik had er gewoon te weinig tijd voor en het voornaamste was nog dat ik gelijk te hoge eisen aan mezelf stelde.

Het begon elke keer als een hobby, omdat ik schrijven erg leuk vind, maar dan verplichtte ik mezelf van alles en dan kwam ik op een gegeven moment mezelf tegen. Dan had ik bijvoorbeeld de lat gelegd bij minimaal 3 keer per week een update plaatsen of bij elk artikel een of meerdere foto’s. Dat ging dan even goed, maar dan kwam er bijvoorbeeld ineens een grote opdracht voor school of ik moest een keer extra werken en dan kon ik lastig tijd vinden om alles op tijd af te krijgen en moest ik telkens op het laatste moment nog heel snel bezig. Dan kwam er teveel druk op te liggen en ging de lol er voor mij af, terwijl het in eerste instantie als hobby en voor mijn eigen plezier bedoelt was.

Dat moet anders, dacht ik 2 jaar geleden, het moet minder perfect kunnen want ik hoef me toch voor niemand te verantwoorden? Ik wou een plek creëren waar ik niet perfect hoef te presteren, waar ik lekker m’n ding kan doen of dat nou 7 dagen per week is of 7 dagen per jaar. Een plek waar ik gewoon een foto van m’n telefoon kan gebruiken voor een artikel en waar ik een spelfout kan maken omdat ik nou eenmaal ook gewoon een mens ben. ;-) En daar kwam dus “A Little Less Perfect” vandaan. Ook voor mezelf een reminder, want het is voor mij op dit moment nog steeds gewoon als hobby bedoelt. Ik werk 3 dagen per week buiten de deur en ben full-time moeder (ja ja, ook tijdens mijn werk ben ik gewoon moeder. Geloof me, dat houdt niet op als ik de voordeur thuis achter me dichttrek! ;-) ). Het lijkt me geweldig om in de toekomst een vaste regelmaat te krijgen in het plaatsen van artikelen en er meer tijd aan te kunnen besteden, maar dat is voor nu zeker geen MUST. Het bloggen vind ik gewoon heel erg leuk om te doen en elke keer als ik de site open zeg ik weer tegen mezelf dat het belangrijkste is dat ik er plezier in heb!

Dus, dat is het verhaal zo ongeveer! Ik hoop dat je het leuk vond om een beetje meer achtergrondinformatie over de naam van mijn blog te weten te komen.

Dit onderwerp is 1 van de 30 onderwerpen van de #30DayBlogChallangeNL. Maris van HareMaristeit.nl heeft hem in het leven geroepen en ze heeft een lijst met 30 onderwerpen gegeven. Ik wil een aantal onderwerpen daarvan een keer voorbij laten komen, op willekeurige volgorde. Vandaag: “1. De naam van mijn blog”.  Als je nog vragen hebt over mijn blognaam of iets wat daarmee te maken heeft, stel ze dan hieronder en dan zal ik kijken of ik ze kan beantwoorden! Ik ben benieuwd, heb jij ook een blog en hoe ben jij bij de naam gekomen?