MOMMY TO BE: Vluchtkoffer!

Zoals jullie vorige week al konden lezen, begint het eind van mijn zwangerschap toch echt heel dichtbij te komen! Vandaag deel ik met jullie de inhoud van mijn vluchtkoffer!

Ik hoop thuis te kunnen bevallen, maar desalniettemin moet ik wel een koffertje met spullen klaar hebben staan, voor het geval het niet allemaal volgens plan gaat en we naar het ziekenhuis moeten. Ik kreeg een lijst van de kraamhulp en die heb ik als uitgangspunt gebruikt. Dat kan ik iedereen aanbevelen, want dan weet je zeker dat je alle belangrijke dingen bij je hebt, dus vraag ook om zo’n lijst als je die niet al standaard krijgt. Zelf heb ik nog wat dingen toegevoegd die ik via artikelen en tips op internet tegenkwam, puur omdat dat voor mezelf prettig lijkt.

Ik ben voor een klein koffertje gegaan (formaat handbagage), omdat het me handiger leek om alles overzichtelijk in te kunnen pakken. In een tas stapel ik al gauw alles op elkaar en nu is in 1 blik duidelijk te zien wat waar zit. Ik heb alles ook gesorteerd in zakjes, zodat het zoeken wat makkelijker is en het niet na 3 keer graaien een bende wordt.

We beginnen met de rechterkant. Daar zitten spullen in die we sowieso ook thuis nodig hebben. De kraamhulp zei dat ik het gerust in het koffertje kon leggen, dan zou zij na de bevalling wel kijken wat ze er uit moest halen. Bovenaan het eerste pakje, duidelijk voorzien van een briefje. Er zit een jongens en een meisjes variant in, aangezien we natuurlijk nog niet weten of Peanut een jongetje of een meisje is! Daarnaast aan de linkerkant een lekker warme omslagdoek met sterretjes (m’n favo printje, haha!). Ook kauwgom en dextro-snoepjes, voor wat suikers en tegen een droge mond.

In het groene mapje zit alle belangrijke info: mijn verloskundigenkaart en geboorteplan, paspoorten, trouwboekje, verzekerings- en ziekenhuispas, medicijnen, lijst met namen wie we allemaal willen bellen, etc. Ik heb ook nog een kopie van het geboorteplan in de map van de kraamhulp zitten, dus iedereen is voorzien. ;-) Onderaan nog een zakje met kleding voor mij voor na de bevalling, bestaande uit een set ondergoed, een simpele zwarte joggingbroek, een shirt met korte mouwtjes en een shirt met lange mouwen. Daar onder ligt los nog een nachthemd, een paar dikke bedsokken en een paar slippers.

Dan naar de linkerhelft, dit zijn spullen voor “extra”, die we in principe ook thuis gewoon hebben liggen, maar die je niet op het laatste moment nog wil inpakken als je toch ineens weg moet. Bovenaan een toilettas met spullen voor mij en Tijmen. Ik heb allerlei mini’s ingepakt die ik nog had liggen van vakanties etc. denk aan tandenborstels+tandpasta, doucheproducten, deo, make-up remover, haargel (voor Tijmen), haarelastiekjes (voor mij). Ook heb ik voor de zekerheid een setje zoogcompressen meegenomen, een klein flesje van het merk dat we op den duur ook thuis willen gaan gebruiken en een klein opvouwbaar tasje. You’ll never know!

Daaronder een zakje met extra ondergoed voor mij en daarnaast een zakje met extra rompers en sokjes. Dan een pak met muesli-reepjes, je weet maar nooit hoe lang het allemaal gaat duren en ik zou het voor Tijmen ook niet tof vinden als hij niks te eten heeft. Onder de reepjes ligt nog een zakje met extra babykleding, 2 boxpakjes, 2 mutsjes en een jasje. En dan tot slot daar naast nog een zakje met wat extra kleding voor Tijmen.

Wat op de foto mist is de maxi cosi, die staat gewoonlijk midden op de koffer zodat hij niet te missen is. Daarin ligt nog een omslagdoek (die geschikt is voor het autostoeltje) en de map van de kraamzorg. Verder ligt er nog een lijstje op het koffertje met dingen die last-minute nog moeten worden gepakt. Dat zijn mijn make-up tasje en m’n haarborstel, onze telefoons en de opladers daarvan. Make-up lijkt misschien overbodig en ik verwacht ook niet dat ik na de bevalling ook maar enigszins zin heb om uitgebreid te gaan zitten makeuppen, maar ik heb het liever mee zodat ik eventueel de mogelijkheid heb mocht ik dat toch graag willen.

Tot zo ver de inhoud van mijn vluchtkoffer. Toen ik het allemaal weer doorkeek dacht ik, wat MOET ik met al deze spullen, terwijl het toch eigenlijk best wel meevalt als je je bedenkt dat het voor 3 personen is. (Aaah, straks zijn we gewoon met z’n 3en!) Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik allemaal heb ingepakt. Heb je nog tips voor dingen die je zelf hebt meegenomen of dingen die je mee zou willen nemen, laat het me dan vooral weten! Wie weet kan ik er nog wat mee! :-)