MOMMY TO BE: 38 Weeks

De laatste loodjes, ja ja, ze zijn nu echt begonnen! Ik kan nu met recht zeggen dat ik hoogzwanger ben, alhoewel ik me dat eigenlijk totaal niet voel! Ik zou overigens ook niet weten hoe hoogzwanger precies zou moeten voelen hoor, hahaha. Ik voel me gewoon heel erg goed en kan eigenlijk nog gewoon alles doen dat ik kon doen pak em beet 20 weken geleden en ook voordat ik zwanger was. Alhoewel ik nu bewust bepaalde dingen niet doe omdat ik weet dat het beter is om niet te doen. (Denk: tillen, veel bukken, lange stukken lopen, lang stilzitten, etc.) Gevaar van dat ik me zo goed voel is namelijk wel dat ik gauw over m’n grens ga en dan vervolgens ‘s-nachts in bed lig met buik- en rugpijn. Nou goed, laten we eerst even naar de afgelopen 2 weken gaan!

Week 37.. Wat deed ik in week 37..? Oh help, de zwangerschapsdementie wordt echt steeds erger! Oh wacht, ik weet het al weer! Dat was de eerste echte verlofweek, de week waarin het huis werd schoongemaakt! Ja ja, Nesteldrang x Lentekriebels = Alles moet gesopt! Niet eens zozeer omdat ik nou zelf vind dat alles spik en span moet zijn, maar ik zou me knap l*llig voelen als het hier een pestzooi zou zijn en de kraamhulp het achterstallig onderhoud en wasgoed zou moeten bijwerken. De laatste werkweken had ik er echt geen puf voor het huishouden, dus week 37 kwam m’n mamsie me regelmatig even helpen en hebben we lekker gepoetst. Nu is het gewoon een kwestie van bijhouden en dat gaat een stuk makkelijker! Verder hadden we deze week de laatste echo, de liggingsecho, en kregen we informatie over wanneer we moeten bellen als de bevalling op gang komt. Peanut ligt met het hoofd naar beneden (al een aantal weken dus dat was geen verrassing), maar nog wel opzij gedraaid waardoor hij/zij nog niet helemaal is ingedaald. Daarom kregen we nog wat extra aanwijzingen over wanneer we contact met de Verloskundige moeten opnemen. Het weekend was geweldig, want ons nichtje werd geboren! Mijn Nicht en ik scheelden in eerste instantie exact een maand qua uitgerekende datum, maar toen ik verzet was, scheelden we nog slechts 3 weken. Op de dag dat ik 37 weken zwanger was werd mijn kleine nichtje geboren. We zijn natuurlijk direct even gaan kijken en wat bijzonder om zo’n ukje te zien liggen en je te beseffen dat zo’n klein mensje ook in je eigen buik zit. Daar kwamen de waterlanders, dat snap je. ;-)

Week 38 was een wat rustigere week. Tenminste, er stond niet echt meer wat op de planning maar dat betekent natuurlijk niet dat Evera op haar gat gaat zitten afwachten. Nee, ik was alsnog elke dag op pad en bezig met vanalles en nogwat. Zaterdags besloot Tijmen dat het wel even gezellig zou zijn om naar mijn ouders te rijden en daar werd ik verrast met een babyshower! Ik was erg verrast en we hebben het heel gezellig gehad! We hebben leuke spelletjes gedaan, lekker gekletst en gegeten en ik ben enorm verwend met allerlei cadeaus!

Lichamelijk gaat het nog steeds goed en zijn er eigenlijk geen veranderingen ten opzichte van de vorige update. Ik merk wel dat ik minder goed kan slapen, ik ben vooral gewoon klaar wakker als ik naar m’n bed ga. Dus ik ga nu geregeld weer terug naar beneden om op de bank 24Kitchen te kijken tot ik wel slaperig begin te worden. Leuk is anders, maar ik ben allang blij dat dit het is en dat ik niet de hele tijd pijn heb of iets dergelijks. :-)

Dan nu weer een belly-pic! Als ik hem vergelijk met de foto van vorige week lijkt het haast wel of hij minder bol is! Maar dat kan misschien komen doordat Peanut wat meer ingedaald is? Of misschien komt het gewoon anders over door de foto, dat kan natuurlijk ook. ;-)

Inmiddels zit ik in de 39ste week van mijn zwangerschap en komt het eind nu wel erg dichtbij! Het begint nu wel echt heel erg te kriebelen hoor, ik ben gewoon zo benieuwd of Peanut een jongentje of een meisje is en hoe hij/zij er uit ziet en aaahhhh, zo spannend! <3 Ondertussen realiseer ik me ook dat dit waarschijnlijk de een na laatste update over de zwangerschap zal zijn, maar het kan ook zijn dat er nog een extra update bij komt als ik veel overtijd loop. We gaan het maar gewoon afwachten! xo