MOMMY TO BE: 34 Weeks

34 weken alweer, stop de tijd! Ik heb het idee dat ik tijd te kort kom en mijn to-do lijst lijkt nog oneindig.. Maar dat gaat wel goed komen, ik heb immers de meest geweldige man die me overal bij wil helpen!

Week 33 stond weer een gewone controle bij de Verloskundige op de planning. M’n zusje ging ditkeer mee, dus dat was erg gezellig! Ik kreeg nog een to-do lijstje mee met dingen die ik nog moet regelen of me in moet verdiepen, dus mijn (voor mijn gevoel) toch al oneindige lijst werd nog even iets langer. ;-) Ik ben er wel gelijk netjes mee aan het werk gegaan, want sommige dingen kan je nou eenmaal niet tot het laatste moment laten wachten. Verder gingen we deze week bezig met de geboortekaartjes! We hadden op internet een aantal kaartjes uitgezocht, gewoon om te zien wat we zoal leuk vonden. Een paar dagen later keken we er nog eens en hebben we de selectie wat uitgedund en met die kaartjes gingen we bezig met het invullen van wat gegevens om te zien hoe we het precies leuk zouden vinden. Uiteindelijk bestelden we van 5 kaartjes een proefdruk, in verschillende kleuren en formaten zodat we ook even konden zien hoe ze afgedrukt nou over zouden komen. Op zaterdag ging ik met Mama en Arnie naar de Negenmaandenbeurs! Wat was dat een super leuke dag zeg! Ik zag er eerst een beetje tegenop omdat ik de week ervoor na 2 uurtjes museum compleet gesloopt en met rugpijn in de auto naar huis kon, maar dit uitje was echt compleet het tegenovergestelde daarvan! We hebben het ook lekker rustig aan gedaan, regelmatig ff gaan zitten voor wat te eten of te drinken en we hebben het vooral gewoon heel gezellig gehad!

In week 34 kregen we de proefdrukken van de geboortekaartjes binnen! Wat suuuuuuper leuk! We hebben wat verschillende elementen van de kaartjes samengevoegd en op internet verwerkt en we kunnen nu zeggen dat we een jongens en een meisjeskaartje hebben gekozen. We bestellen daar voor de zekerheid ook nog wel even een proefdruk van, zodat we 100% zeker zijn van hoe alles op papier precies overkomt, maar in principe zijn we er gewoon over uit dat ze zo blijven! Verder haalde ik deze week het kraampakket (in het kader van beter laat dan nooit), waste ik nog wat kleertjes en stelde ik op advies van de Verloskudige een geboorteplan op.

Qua kwaaltjes ging het week 33 echt heel goed, de maagzuur is er nog steeds en inmiddels weet ik daar prima mee om te gaan. Zo eet ik ‘savonds niet te veel meer en neem ik voor het slapen gaan nog een lekker glas melk omdat ik merk dat ik daardoor minder last krijg als ik in bed ga liggen. Verder weet ik nu ook op welk eten en drinken ik heel sterk op reageer en van die dingen blijf ik dus zoveel mogelijk af. Verder had ik op de woensdag en donderdag van week 34 veel last van harde buiken en buikpijn. Het begon woensdagavond laat en ik kon er ‘s-nachts haast niet van slapen. Ik besloot donderdag wel gewoon aan het werk te gaan, met het idee dat afleiding ook niet verkeerd is. Helaas kon ik na 1,5 uur weer naar huis omdat het maar pijn bleef doen. Uiteraard de Verloskundige gebeld en alles uitgebreid besproken en die adviseerde me vooral veel rust aan. Dus Evera zat donderdag de hele dag op de bank met de pootjes omhoog, een luisterboekje aan en een haakwerkje op schoot. ;-) Vrijdags ging het gelukkig stukken beter, dus de rust was blijkbaar even nodig.

Dan gaan we door naar…. De baby-bump!

Dat waren alwéér 2 weken van de zwangerschap voorbij! Het eind komt nu echt in zicht, over 2 weken ga ik met verlof en dan gaat het aftellen echt beginnen! Verder staan er de komende weken een bezoek aan de Verloskundige op de planning, komt de Kraamverzorgster bij me op bezoek om de intake rond te maken en ga ik langs de thuiszorgwinkel voor onder andere de klossen voor het bed! Keep you posted!