MOMMY TO BE: 32 Weeks

Ola! Daar zijn we weer! Ben ik de enige die vind dat de tijd vliegt? Afgelopen week kwam bij ons ineens het besef.. Over 10 weken zijn wij gewoon ouders. Ouders! Ik kan me dat dus echt nog totaal niet voorstellen, vooral omdat ik al bijna 15 jaar lang de gekke nicht ben die alleen maar gek doet met haar kleine neefjes en nichtjes en nu moet ik straks ook ineens opvoedkundige taken op me gaan nemen! Oh help! Hahaha.

Maar goed, laten we niet overhaasten en gewoon eerst maar eens kijken naar week 31 en 32.

Week 31 deed ik niet veel bijzonders. Ik rommelde lekker wat aan, vooral in de babykamer. Heerlijk om af en toe even daar naar binnen te lopen en wat rond te kijken. Onvoorstelbaar dat daar straks gewoon een mini mensje ligt! Het weekend was voor mij wat minder, ik had veel last van stress wat resulteerde in dat ik er lichamelijk en emotioneel compleet doorheen zat. Gelukkig had ik mama en zusje to the rescue die me er weer bovenop hielpen. We besloten toen met z’n 5en een lekkere sushi/tapas-avond te houden bij m’n ouders thuis en dat verrichtte natuurlijk wonderen. ;-)

Week 32 stond de echo op de planning en wat had ik daar veel zin in zeg! Toen we binnenkwamen kregen we eerst de uitslag van de Rhesus-test waaruit bleek dat de baby een positieve bloedgroep heeft (en ik heb een negatieve), dus ik kon me vast voorbereiden dat ik na de echo gezellig nog een prik zou krijgen. Wat een pret! ;-) Tijdens de echo was het een halfuur genieten en gezelligheid. Heerlijk dat we weer konden kijken naar de ukkepuk en wat ben ik blij dat we zulke leuke verloskundigen hebben zeg! Als afsluiting dus nog de prik in mijn bovenbeen, even vervelend maar ik heb verder geen problemen met naalden en prikken gelukkig. We hebben helaas geen foto van Peanut meer kunnen krijgen, hij/zij lag met het hoofdje een beetje verstopt en hield ook nog eens een vuistje voor het gezicht. We hebben dat op de echo wel heel leuk kunnen zien, maar echt een mooie foto heeft het niet opgeleverd. Wel konden we zien dat er al haartjes op het hoofdje zaten, dus dat was wel erg leuk! Qua groei ligt Peanut nu verder goed op schema, met de aangepaste datum van 17 april zit hij/zij nu vrijwel precies op de gemiddelde curve, dus dat is heel fijn! Het gewicht zit nu op ongeveer 1800 gram, gewoon al bijna 2 kilo, 2 pakken melk!

Lichamelijk gaat het eigenlijk nog steeds van een leien dakje! Ik heb nog steeds wel veel brandend maagzuur, maar op zich is dat nog goed te doen met de middeltjes die ik van de Verloskundige aangeraden heb gekregen. En ik hou er rekening mee dat ik bijvoorbeeld even geen vruchtensappen meer moet drinken of teveel vettig eten moet nemen. Verder merk ik dat m’n buik nu wel echt ruimte in gaat nemen en dat mijn evenwicht daardoor ook niet opperbest meer is. Ik kan bijvoorbeeld nog maar lastig zelf m’n veters strikken en moet echt even zitten als ik een broek aan wil trekken en kan dat niet meer even gauw staande doen. Maar op zich is dat helemaal geen probleem, zijn gewoon dingetjes waar ik even rekening mee moet houden. :-) Afgelopen zaterdag gingen wij een ochtendje naar het Rijksmuseum en daarna had ik in de middag en een paar dagen daarna flink last van mijn heup. Weer een leer dat langdurig staan dus niet zo heel handig meer is. Wat ik eigenlijk weer apart vind, want op mijn werk sta ik ook de hele tijd, maar dan ben ik wel meer in beweging waardoor ik minder lang één houding vasthoudt. Bij het kijken naar oa schilderijen sta je natuurlijk telkens weer even stil, dus misschien dat dat het verschil heeft gemaakt? Ja wie zal het zeggen, maakt ook niet heel veel uit natuurlijk.

Dan nu weer tijd voor een buikfoto! :-D

 Soms sta ik er echt versteld van hoe enorm m’n buik inmiddels is, en ik moet nog zo’n 8 weken!! Misschien valt het ook wel extra op omdat ik verder niet echt aangekomen ben op andere plekken, dus het is dan ook echt een enorme ballon die ineens aan m’n buik geplakt zit! Maar ik zal je zeggen, ik ben er trost op en vind het echt leuk als mensen zeggen dat ik zo bol ben, hahaha.

De komende 2 weken staat er onder andere een controle bij de Verloskundige op de planning en ga ik naar de Negen Maanden Beurs! Ik ben heel benieuwd wat we daar zullen aantreffen! ;-) Tot gauw!