MOMMY TO BE: 30 Weeks!

De oplettende lezer heeft zich vast afgevraagd of mijn zwangerschapsdementie ernstige vormen heeft aangenomen en ik een update heb overgeslagen! 2 weken geleden plaatste ik namelijk nog de 26 weken-update en nu vlieg ik ineens door naar de 30 weken. Waar zijn week 27 en 28 gebleven zal je denken? Nou, dat zal ik uitleggen!

Ik liep met de updates bewust al een weekje achter, zodat ik de tijd had om de update te schrijven. Dus wanneer bijvoorbeeld de 24 weken update online kwam, was ik al 25 weken zwanger, etc. Zoals ik hier al vertelde had ik begin januari een suikertest in het ziekenhuis. De uitslag daarvan was heel goed en vorige week woensdag had ik weer een afspraak met de Verloskundige. Na overleg met de Dokter die onze extra echo had gemaakt bij 20 weken hebben ze nu de uitgerekende datum verzet van 26 april naar 17 april! Wat extra speciaal is, is dat mijn lieftallige echtgenoot op 17 april jarig is! Nu de datum verzet is, betekent dat dat ik als dit online komt al 30 weken en 3 dagen zwanger ben! Omdat ik het niet handig vind als de updates heel veel achter gaan lopen heb ik besloten om nu dus maar gewoon een inhaalsprongetje te maken en bij 30 weken verder te gaan.

De update van vandaag is nu dus een beetje rommelig zoals je kan begrijpen, want zelf ben ik nu ook een beetje de kluts kwijt wat betreft de weken, dus ik vertel maar gewoon wat er tussen de vorige update en die van vandaag gebeurt is, dan gaan we over 2 weken weer verder met ‘weeknummers’ erbij!

Allereerst gingen we een weekend weg, wat achteraf gezien misschien iets te veel van het goeie was. Ik was helemaal gesloopt omdat ik niet goed kon slapen en gewoon niet zo relaxed was als thuis en ik voelde me daardoor dus ook niet fit. Gevolg was dat Peanut ook veel rustiger was, die wist dus waarschijnlijk ook dat ik me niet goed voelde. Ik pakte wel gewoon m’n rustmomentjes op de dag en de tijd om te ‘spelen’ of het muziekje aan te zetten en dan werd er wel gewoon lekker bewogen en zodra ik weer thuis op de bank zat was hij/zij ook weer lekker aan het stuiteren gelukkig. ;-)

Verder zijn we nu echt met het kamertje begonnen! Mijn zusje bleef logeren en toen we in de ochtend allemaal ontbeten hadden gingen we aan de slag! Eerst nog de laatste dingen uit de kamer weghalen (logeerbed, haha) en toen kon het beginnen! Tijmen en m’n zusje hebben de meubeltjes gedaan terwijl ik op de overloop op een stoel zat te kijken. De commode en het ledikantje zijn in elkaar gezet, de plankjes zijn aan de muur geschroefd en de grote stoel uit de woonkamer is naar boven getild. Toen mocht ik ook eindelijk wat doen nadat er gestofzuigd was, namelijk soppen! Doekje overal overheen en daarna hebben we al het een en ander aan spullen in de commode gelegd zoals kleding, luiers en beddengoed. Er zit een inbouwkast met planken in de babykamer en daar hebben we ook nog wat administratie in staan dus het was fijn om daar wat ruimte in vrij te kunnen maken.

Tijmen zegt al enthousiast tegen iedereen dat het kamertje klaar is, maar ik denk dat menigeen begrijpt dat het echte werk nu pas gaat beginnen en dat is het aankleden van de kamer! Ik wil nog wat dingetjes aan de muur hebben, mijn zusje heeft echt het gaafste schilderij OOIT voor ons gemaakt en die willen we met een paar kleine (foto)lijstjes aan de muur hangen.Ook heb ik een DIY-hangplantje gemaakt (die hangt inmiddels al wel) en aangezien we erg lage ramen hebben op de bovenverdieping wil ik er nog iets van raamfolie plakken zodat we ook iets meer privacy in die kamer hebben. Verder twijfelen we nog of we wel of niet gordijnen ophangen want er hangen al verduisterende rolgordijnen. Het komt er op neer dat kamertje nu gewoon nog heel kaal is, dus ik zal ook nog even geen foto’s delen. Er komt nog een room-tour, beloofd!

Verder had ik vorige week dus weer een afspraak met de Verloskundige waar ik samen met mama naartoe ging. We begonnen met het meten van mijn bloeddruk, die weer heel netjes laag was. Er werd bloed geprikt omdat mijn bloedgroep 0-negatief is en ze daarom met het oog op de bevalling moeten weten of de baby een positieve of negatieve Rhesus-factor heeft. Ook nam ze gelijk een drupje bloed af om mijn Hb te controleren en die was ook goed! En toen heeft ze tot slot natuurlijk weer gevoelt hoe de baby er bij lag en hebben we naar het hartje geluisterd! Inmiddels ligt het hoofdje naar beneden, dus nu hopen dat dat de komende weken ook zo blijft. Het hartje luisteren was weer erg grappig, want zodra ze met het apparaatje op mijn buik ging werd er tegenaan geschopt of gemept wat voor grappige geluidjes op de luidspreker zorgde.

Lichamelijk ging het wisselend. Ik was eerst dus erg moe van het weekend weg, maar toen ik weer aan het werk was ging het al gauw weer stukken beter. Ik denk ook doordat ik dan gewoon regelmaat in de dag heb en dus precies weet wat ik wel en niet kan doen. Wel merk ik dat ik sneller buiten adem ben, alles gaat toch wat meer energie kosten. Ik ga nu ook weer elke dag een half tot anderhalf uur op bed liggen in de middag, om wat energie bij de tanken. Vorige week werd ik helaas ziek, ik was aan het hoesten en had veel last van m’n longen, wat resulteerde in een weekje thuis op de bank. Verder merk ik dat Peanut me vaker ‘in de weg’ gaat zitten, dan voel ik hem/haar zitten net onder mijn ribben en kan ik lastig bewegen, wat op m’n werk nog wel eens onhandig is. Maar als ik dan zachtjes wat klopjes geef komt er weer beweging en gedraai en dan kan ik weer door. Dat is dus ook wel weer grappig want zo ben ik overdag dus ook veel met hem/haar in contact!

De buikfoto houden jullie deze keer even te goed, maar volgens mij ben ik de afgelopen 2 weken niet zo heel hard gegroeid. Dan is het verschil over 2 weken misschien duidelijker te zien! ;-)

Komende 2 weken zijn weer wat rustiger, maar er staat wel weer een echo op de planning waar ik erg naar uit kijk! Zo leuk om weer even naar onze ukkepuk te kijken! Verder zal ik natuurlijk nog flink aanrommelen in de babykamer om er echt een gezellig nestje van te maken. I’ll keep you posted!