MOMMY TO BE: 26 Weeks

En zo zijn er al weer 26 weken voorbij! De laatste 2 weken waren de weken waarin we een begin maakten met de babykamer en we hebben de box opgezet! :-D

In week 25 hadden we een avond van de verloskundige op de planning staan. Een erg leerzame avond, waar we allemaal informatie kregen over de bevalling en de kraamtijd, etc. Het was misschien wel een beetje vroeg om de voorlichting te krijgen, maar de volgende was pas eind maart en dan zou ik al 36 weken zwanger zijn dus dat werd dan wel erg krap. We hebben achteraf ook erg over de avond kunnen lachen en het gaf ook weer een aanleiding om thuis over dingen door te praten. Erg leuk! Ook hebben we deze week voor het eerst rond gekeken naar geboortekaartjes. Gewoon op internet wat ideeën opgedaan, heel leuk om mee bezig te zijn!

In week 26 zijn we hard bezig geweest met het opruimen van de logeerkamer. We hebben weer veel spullen uit gezocht en weggedaan en uiteindelijk lieten we alleen het logeerbed en het bureau staan. Tijmen heeft toen alle lampen in huis verwisseld. We kochten 5 jaar geleden toen we in ons huis kwamen wonen een plafondlamp van de kinderafdeling van Ikea voor in onze slaapkamer. Hij is erg leuk, wit met wolkjes, maar ook wel een beetje kinderlijk. Dus we grapten toen al dat we die in de toekomst wel op de babykamer zouden hangen. We vonden op zolder nog een andere plafond-lamp en de lampendans kon beginnen! In de slaapkamer kwam de plafondlamp van zolder, de wolkenlamp verhuisde naar de babykamer, de lamp van  de babykamer verhuisde naar de kleedkamer en de lamp van de kleedkamer is in de woonkamer komen te hangen.

Verder hebben we de box in de kamer gezet! Het is misschien een beetje vroeg, maar ik wou er niet te lang mee wachten ivm Mila. Nu kan ze er rustig aan wennen dat de box er staat en dat alle leuke knuffels en speeltjes die er in liggen niet van haar zijn. Ik zet nu dus ook elke dag even het muziekje van de mobiel aan zodat ze daar ook aan kan wennen. Ik wil voorkomen dat ze straks denkt dat ze niet aan de spulletjes mag komen vanwege de baby, maar dat dat speelgoed gewoon altijd al verboden voor haar is en tot nu toe gaat het super goed. Natuurlijk kijkt ze als ik in een piepend poppetje knijp of met een knuffel heen en weer zwaai, maar als ik dan zeg dat ze er niet aan mag zitten is het ook goed en laat ze het verder met rust. Dus ik ben weer een trotse hondenmama!

Wat betreft mijn lichamelijke toestand gaat het erg goed! Ik heb lichamelijk geen last meer van kwaaltjes en daar ben ik erg blij mee! Wel merk ik dat ik weer wat meer moe begin te worden en dus ook echt m’n middagdutjes nodig heb. Zoals ik al eerder heb gezegd, ben ik blij dat ik die tijd ook gewoon kan pakken in de middag want ik weet dat dat echt een luxe is. Verder merk ik dat ik echt enorm emotioneel ben de afgelopen weken. Ik kan om ieder wissewasje wel huilen, hahaha! Limonadesiroop die op is, als ik niet goed bij mijn veters kan om ze te strikken, als ik een potje niet open kan krijgen… Het slaat echt nergens op, maar ik kan me dan zo hulpeloos voelen. Ik heb Tijmen dus ook al regelmatig in tranen om hulp moeten vragen voor een simpel klusje, maar gelukkig helpt hij me graag! :-)

Dan nu door naar mijn favoriete onderdeel van de update… De babybuik! Komtie!

 
De komende 2 weken staan er weer leuke dingen op de planning! We gaan de meubeltjes in elkaar zetten en kunnen dan dus beginnen met het inrichten van de babykamer. Daar heb ik zo veel zin in! Over 2 weken meer! ;-)