MOMMY TO BE: Mooie en leuke zwangerschapsmomenten!

Do you remember

Ik zit hier nog altijd op mijn roze wolk, al zo’n 27 weken, en ik ben voorlopig niet van plan er van af te komen. Ondanks dat er ook dingen zijn die soms lastig of vervelend zijn, ben ik vooral nog steeds elke dag aan het genieten. Dat kan gelukkig ook omdat ik me over het algemeen genomen gewoon heel goed voel. Sommige kwaaltjes zijn vervelend, maar ze wegen echt niet op tegen de mooie dingen! Daar wil ik vandaag wat over delen. Ik ben voor deze momenten terug gegaan naar het aller, aller eerste begin van de zwangerschap en er zullen vast ook nog genoeg mooie dingen komen in de komende weken die nog voor ons liggen. Maar voor nu de dingen die me tot nu toe erg zijn bijgebleven.

• De eerste positieve zwangerschapstest. Ik weet nog het gevoel dat door mij heen ging op het moment dat ik voor het eerst ‘Zwanger’ in het schermpje zag staan. Ik kon mijn ogen niet geloven en was gewoon even helemaal blanco. Echt blanco. Ik kon niks anders dan naar Tijmen toe rennen (sprinten?) en hem de test laten zien. En daar stonden we dan. Alles lijkt ineens zo onbelangrijk geworden bij het mooie bericht wat je zojuist samen hebt gekregen!

• Het geheim dat je samen deelt. Wat hebben we samen veel zitten lachen, een stiekeme blik of opmerking die je naar elkaar maakt die je samen snapt en verder niemand begrijpt. Eerst natuurlijk met zijn tweeën, later met wat meer mensen. Zoals toen m’n zusje het wist en we met haar een foto-shoot hielden in de tuin voor het aankondigingskaartje en het vertellen aan mijn ouders planden. Of tijdens een etentje met de familie waarbij we allerlei kleine gerechtjes kregen en mijn vader maar aandrong dat ik vooral de carpaccio aannam van de ober terwijl ik maar bleef zeggen tegen iedereen dat ik dat niet lustte en daarom doorgaf aan hem. En ga zo maar door. ;-)

• De eerste (vroege) echo. Stijf van de zenuwen gingen we samen naar de verloskundige. Toen we dat beeld eenmaal zagen, wauw. We hielden ons daar nog aardig in de plooi maar thuis stond ik wel mooi een potje te janken hoor. Dan zie je daar een iniemini Peanut, nog totaal geen mensje, maar wel met een hartje wat je ziet en hoort kloppen. Dat moment vergeet ik nooit meer!

• De reacties als je het nieuws naar buiten brengt. Wij stonden echt versteld van alle leuke reacties die we kregen toen we aan iedereen vertelden dat we gezinsuitbreiding hopen te krijgen. Eerst de reacties op de kaartjes en later ook van collega’s, kennissen en ook via social media!

• De eerste bewegingen voelen. Met 13 weken voelde ik iets raars in mijn buik, dat ik al een hele tijd niet gevoeld had. Ik heb Prikkelbare Darm Syndroom, en normaal als ik iets in mijn buik voel bewegen gaan alle alarmbellen af. Maar sinds ik zwanger was had ik dat al niet meer gevoeld en ineens was het er, heel kort. En toen een dag later weer. En een dag later weer. Steeds rond hetzelfde tijdstip, als ik in bed ging liggen. Al gauw kwamen we er achter dat ik Peanut voelde bewegen. Je weet dat hij/zij er zit, maar verder merk je er zelf niet zo veel van, tot er ineens een heel duidelijk teken van leven wordt gegeven.

• Tijmen die de eerste bewegingen kan voelen. Het heeft nog even wat weekjes geduurd, maar rond 17/18 weken voelde Tijmen de eerste klopjes tegen zijn hand. Voor mij een heel bijzonder moment omdat we die bijzondere ervaring nu eindelijk konden delen.

• De eerste bewegingen zien. Het moment waarop we het voor het eerst aan de buitenkant konden zien is nog niet zo heel lang geleden. Maar het is zo leuk om te zien! laatst zat ik bijvoorbeeld in de kerk en mijn vader zat naast me en ik zat naar mijn buik te kijken omdat ik wat voelde. Doordat ik keek, keek hij ook en toen Peanut een harde trap gaf kon hij dat dus ook heel duidelijk zien! Hoe leuk is dat?!

• Leren waar je kindje op reageert. Ik draag al een aantal weken met regelmaat een ketting met een belletje. Het is heel leuk om met dat belletje over m’n buik te rollen en te merken dat er dan een reactie van binnenuit komt. Dat zelfde geldt voor het kloppen op m’n buik. Als ik of Tijmen klopt als Peanut wakker is, komt er vaak een reactie terug. En afgelopen weekend hebben we een knuffeltje gekocht met een muziekdoosje er in die ik elke ochtend en elke avond laat horen. Op het moment dat ik het muziekje aan zet begint Peanut gelijk te bewegen en te schoppen, zo leuk! Het voelt een beetje alsof we daardoor nu al met het kindje kunnen ‘spelen’ en interactie hebben.

Dit is een greep uit de mooie dingen die ik zoal in mijn zwangerschap heb meegemaakt en die me in het bijzonder zijn bijgebleven! Ik ben benieuwd of andere zwangeren of mama’s zich in deze dingen herkennen, of mogelijk nog andere mooie dingen hebben meegemaakt! Laat het vooral weten in de comments!