TAG: Furry Friend Tag!

genuine_1680x1050

Bron

Vandaag wil ik wat aandacht besteden aan mijn liefste vriendinnetje; Mila! Zoals jullie misschien wel weten ben ik echt een uber trotse hondenmama en vandaag wil ik dan jullie ook iets meer vertellen over mijn prachtige puppy!

Ik kwam de Furry Friend Tag verschillende keren tegen op internet, maar waar hij oorspronkelijk vandaan komt is mij vooralsnog onduidelijk! Mocht je het weten, meldt het dan maar even in de comments dan kan ik de bron alsnog toevoegen! :-)

Laten we dan maar gauw overgaan op de vragen!

1. Wat is de naam van je huisdier? Onze puppy heet Mila.

2. Wat voor soort huisdier is het en wat voor ras? Mila is een hond (dat moge duidelijk zijn ;-P) en ze is een kruising tussen een Duitse Herder en een Rottweiler.

3. Hoe lang heb je dit huisdier al? We hebben Mila als pupje van 9 weken opgehaald in november 2013, dus dat is ruim 2 jaar geleden.

4. Hoe heb je je huisdier gekregen? Via internet kwamen wij bij hele leuke mensen terecht waarvan de honden per ongeluk een nestje hadden gekregen. De dag dat we haar ophaalde was een hele rare dag, ik heb voor mijn gevoel de hele dag gehuild. Ik voelde me enorm schuldig dat we haar meenamen omdat ze een week langer was gebleven dan haar broertjes en zusjes en ik merkte dat de baasjes het toch wel moeilijk vonden dat ze nu echt wegging. Daarnaast was ik natuurlijk ook gewoon dolgelukkig dat we voor het eerst een eigen hond hadden, ook al heb ik vrijwel mijn hele leven al een hond in huis gehad bij mijn ouders thuis.

5. Hoe oud is je huisdier? Mila is nu 2 jaar en 4 maanden oud!

6. Wat zijn grappige trekjes van je huisdier? Nou, heb je even? Als ze gedronken heeft of buiten in de regen heeft gelopen veegt ze altijd haar mond af aan de bank. Dit ziet er erg raar uit, maar ook wel weer heel grappig. Wij leggen haar kussen altijd op dezelfde plek neer maar daar is ze het niet mee eens en meerder keren per dag sleept ze hem door de woonkamer heen. Daarnaast vijlt ze haar nagels aan de mat van de voordeur die vastligt op de vloer, ze lijkt dan net een kat. Verder is ze gek op spelen met sneeuw en plassen water en wil ze graag kusjes aan Tijmen brengen.

7. Wat is het ondeugendste dat je huisdier gedaan heeft? Mila slaapt altijd in de bijkeuken en toen Moppie onze poes nog leefde sliep die daar ook. De bijkeuken sluit met een schuifdeur die een haakje bovenaan heeft. Op een avond (toen was Mila zo’n 8 maanden) waren we het haakje vergeten op de deur te doen. Ik had het gevoel dat er iets niet klopte toen we in bed lagen. Tijmen en ik naar beneden en wat troffen we daar aan? Mila had de deur open gemaakt en zij lag lekker op de ene bank en Moppie op de andere! Wat een boefjes!

8. Wat zijn je favoriete momenten die je met je huisdier hebt meegemaakt? Dit zijn er heel wat! De middagdutjes toen ze nog heel klein was en ze altijd op me kwam liggen om te slapen. Als ik thuis kom en ze helemaal blij is dat ik er weer ben. Als ik Brinta eet en zij netjes ligt te wachten tot ik klaar ben omdat ze dan altijd mijn kommetje mag uitlikken (heel slecht, ik weet het!).

9. Welke bijnamen heeft je huisdier? De meest gebruikte zijn Milsie (ook in onze familie alom gebruikt) en Lievie. Verder Dikkop, Tutti en Snotje. De laatste 3 zijn vooral als ze even niet wil kijken of luisteren, hahaha.

10. Wat betekent de relatie met je huisdier voor jou? Het klinkt heel stom, maar voor mij betekenen mijn huisdieren alles. Zonder een huisdier (nog specifieker; zonder een hond) ben ik niet gelukkig. Ik heb zo’n 2,5 jaar zonder hond in huis gewoond en toen Mila kwam voelde ik me pas weer “compleet”. Ik weet niet hoe ik het anders zou moeten zeggen, ik weet alleen dat ik zonder dieren niet veel zou voorstellen en waarschijnlijk de hele dag in een hoekje zat te huilen. ;-)

Mila collage

Tot slot natuurlijk nog wat foto’s van m’n meissie. Als ik de puppyfoto’s weer terug zie smelt mijn hart, ze was (en is nog steeds) echt zo cute! :-D

Dit waren mijn antwoorden op de 10 Furry Friend vragen! Ik hoop dat je het leuk vond om mijn antwoorden te lezen! Als je nog vragen hebt over Mila die ik niet heb beantwoord, stel ze dan gerust in de comments, want ik raak toch niet over haar uitgepraat! ;-)