MOMMY TO BE: 24 weeks!

Joehoe, hier is weer een update over de zwangerschap! Het waren twee leuke weken, kijk maar weer mee.

Week 23 was een rustige week! Ik voelde me weer on top of the world, fit, geen kwaaltjes, echt super gewoon! We hebben het ook lekker rustig aan gedaan samen, dus dat scheelt natuurlijk ook een hoop. Verder hebben we ook niet echt iets bijzonders gedaan dus veel valt er over deze week ook niet te vertellen! ;-)

Week 24 was een gekke en wat drukkere week! Dinsdag is de dag waarop ik van week ‘wissel’ en was ik dus 24 weken zwanger. Woensdags had ik nog een controle bij de verloskundige en hebben we het hartje van Peanut weer gehoord. Ook kon ze voelen hoe Peanut lag en dat kwam ook wel overeen met wat ik aan de bewegingen voelde! Ik wordt namelijk non-stop op mijn blaas geschopt en ze voelde dus ook het hoofdje boven in m’n baarmoeder liggen. Vrijdag stond de suikertest in het ziekenhuis op de planning en dat was wel eventjes vervelend.

Ik had vooraf al te horen gekregen van mensen om me heen dat het goedje wat je moet drinken heel vies is, dus ik had gelukkig rietjes mee genomen om het op te drinken. Dat werkte echt super gelukkig! Natuurlijk proef je het altijd wel een beetje, maar dat was pas bij de laatste slok en daarna kreeg ik gelijk nog wat slokken water van de zuster. Mijn moeder was mee en we hebben 2 uur rustig in het ziekehuis zitten wachten (ik met een haakwerkje, zij met een breiwerkje, lekker kneuterig) en uiteindelijk kreeg ik een mooie uitslag en bleek dat ik dus geen zwangerschapsdiabetes had! Dat was dus een enorme opluchting. Ookal was ik niet héél zenuwachtig, het speelt toch de hele tijd door je hoofd. We hebben het gelijk ‘gevierd’ met een lekkere cappuccino en een kaasbroodje, aangezien ik nuchter in het ziekenhuis moest komen en niks mocht eten tijdens de test.

Vrijdagmiddag vierden Tijmen en ik de uitslag samen door bij de Ikea de kastjes voor de commode te kopen. We reden naar de Ikea in Amersfoort en daar naast zit de Prénatal. Nadat we de kastjes bij de Ikea gescoord hadden besloten we ook gelijk maar even binnen te lopen bij Prénatal, in het kader van “We zijn er nu toch”. Daar liepen we toen totaal onverwachts tegen een kinderwagen aan! We hadden de kinderwagen eigenlijk al uitgekozen, in een iets andere kleur, en aangezien we nog wel een paar maanden de tijd hadden hield ik telkens de aanbiedingen op internet in de gaten zodat we hem eventueel met korting konden aanschaffen of gewoon op een later moment zouden kopen voor de normale prijs. We hadden een zwart frame met leeraccenten en licht-grijze stof in gedachten, maar toen stond het showroom-model, met donkergrijze stof, met een flinke korting te koop. We waren in eerste instantie van plan alleen een frame en een zitting te kopen en de reiswieg achterwege te laten omdat we onze maxi cosi ook op het frame kunnen doen, maar nu kregen we door de korting de reiswieg er als het ware ‘gratis’ bij. Ja, wat doe je dan?! Wij naar huis; overleggen, denken, praten, nog een keer overleggen en uiteindelijk zijn we na het avondeten weer teruggereden. Gelukkig stond hij er nog en na een uitleg hoe alles precies werkte gingen we met een volle achterbak terug naar huis! Als ik er aan terugdenk wordt ik er weer zó blij van! Ik zal in een later artikel nog wel uitgebreid delen welke het precies is geworden! Inmiddels hebben we zelf al erg gelachen om de kinderwagen, we hebben zelfs met een stopwatch bijgehouden hoe snel we hem konden in- en uitklappen! :-P Hij staat nu in de woonkamer onder de bar, dan kan Mila er ook aan ruiken en af en toe rijden we hem ook even rond voor haar zodat ze er alvast een beetje aan kan wennen. Gelukkig vind ik het zelf ook heel leuk om er mee rond te lopen, dus stiekem doe ik het ook voor mezelf! Haha.

Als afsluiter van deze update weer de voortgang van de groeiende buik! Het is inmiddels zo ver dat ik er in mijn werkkleren ook echt zwanger uit zie en niet meer gewoon dik. Gelukkig maar. ;-) 
De komende 2 weken staat er niet veel op de planning, alleen dat ik de uitslag van de suikertest even met de verloskundige moet bespreken en dan zal ik wel horen wat verder de planning is! 

Bedankt voor het meelezen weer! Liefs, xx