PERSONAL: Bye 2015, hello 2016!

Wauw, het jaar is voorbij gevlogen en dan vooral de laatste maanden. Voor mijn gevoel zat ik gisteren nog op een zonnebedje op Kreta en nu is het gewoon al Oudjaarsdag! Hoog tijd dus om terug te kijken op het afgelopen jaar. Ik plaatste met Thanksgiving al een lijstje online met dingen waar ik dankbaar voor ben. Daarom leek het me nu niet zo interessant om nogmaals een lijstje te plaatsten met hoogtepunten van 2015, want dan krijg ik 2 bijna identieke blogposts online en daar wordt niemand blij van. Op 14 januari plaatste ik op de valreep nog mijn Goals voor 2015 online en ik denk dat het goed is om eens te kijken hoe het met die goals gesteld is. Heb ik ze gehaald? En welke goals heb ik voor 2016 opgesteld?

Bye 2015

De eerste 2 goals stonden in het teken van goed voor mezelf zorgen: Healty life en Healty body. Met een aantal familieleden maakten we begin januari een groeps-chat aan waarin we elke week ons gewicht doorgaven en elkaar motiveerden en tips gaven om gezond te eten, te sporten en dus onze levensstijl te verbeteren. Dit heeft echt ongelofelijk goed gewerkt! Ik ben een paar kilo afgevallen, maar het belangrijkste vond ik dat ik sporten weer leuk vond en dat ik gezonder eten meer ben gaan waarderen. Ook nu heb ik daar nog veel profijt van, omdat ik nu meer weet aan hoeveel eten ik genoeg heb en dus merk dat ik weinig last heb van ‘teveel’ eten. Het motiveerde ook enorm om het samen met anderen te doen, als ik het ff zat was zette ik het in de groeps-chat en dan motiveerden anderen je wel weer om door te gaan. Dus ik kan ook echt iedereen aanraden om samen met een paar vrienden/familieleden ervaringen te delen en elkaar te helpen!

Verder wou ik in 2015 12 boeken lezen en leren gitaarspelen. Over de gitaar kan ik lang en kort zijn, maar die is een week geleden verhuisd naar mijn zusje. Ik heb de hoop opgegeven en zij wou nu wel eens een gokje wagen. Ik wens haar veel succes, maar ik vrees dat het aan mij gewoon echt niet besteed is. Het lezen ging daarentegen wel beter! Ik heb aardig wat boeken gelezen afgelopen jaar, vooral in de vakantie. Sinds ik na de vakantie weer ben gaan werken heb ik een stuk minder gelezen, maar ik werd toen ook zwanger en was ook gewoon echt te moe om een boek op te pakken. Ik denk dat ik de 12 wel gehaald heb, maar misschien zit ik ook wel net onder de 12.

Dan tot slot 3 blogposts per week online. Jullie hebben allemaal  gezien dat dat de ene week makkelijker is gegaan dan de andere week en ik vind dat zelf ook helemaal niet erg. Er is dit jaar gewoon veel verandert bij ons in privé- en werksfeer dus dat is voor mij ook elke keer weer erg zoeken geweest naar een manier waarop ik dat allemaal ging passen en meten. Maar zoals de naam van mijn blog al zegt hoeft het niet perfect, dus het is helemaal niet erg dat het met regelmaat niet lukt en dat ik nu aan het eind van het jaar nog niet een vast ritme in het bloggen heb gevonden! ;-)

Hello 2016!

Goals voor 2016? Ja die heb ik ook wel, maar niet echt een lijstje zoals ik afgelopen jaar had. Ik wil in 2016 vooral simpeler gaan leven en dat kan ik op meerdere vlakken toepassen.

Zo wil ik het in huis simpeler hebben door op te ruimen, uit te zoeken en weg te doen (héél Marie Kondo-verantwoord!). Less is more en een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, dus er staat me nog wat te doen komend jaar!

Maar ook wil ik minder hooi op mijn vork nemen en hier en daar taken, werkzaamheden en verplichtingen los laten en over dragen zodat ik over een paar maanden lekker van Peanut kan genieten en me op het mama-zijn kan richten. Daarnaast kan ik ook heel simpel zeggen dat ik veel taken en werkzaamheden tot me heb genomen in de periode dat ik geen werk had, maar nu ik al sinds een aantal maanden weer 4 dagen per week aan het werk ben is er gewoon geen ruimte meer voor al die andere dingen. Dus dan is het tijd om die dingen los te laten en verder te gaan! :-)

Nog iets waarmee ik mijn leven simpeler wil maken? Een volkstuin! Vanaf morgen zal ik officieel mijn eigen volkstuin hebben in het centrum van Harderwijk. Hoe leuk is dat?! Ik wordt helemaal ontspannen van rommelen in m’n moestuintje, die hier thuis maar 5 m2 beslaat. Mijn volkstuin is 10 keer zo groot en ik kan niet wachten om daar ook lekker in bezig te gaan. Het zijn de simpele dingen in het leven die zó veel kunnen opleveren. En hopelijk geeft het natuurlijk ook een grote oogst over een paar maanden, hahaha.

Simpeler leven dus, een bescheiden doel kan ik wel zeggen toch? Ik kan wel van alles en nog wat willen komend jaar, maar ik heb zo’n vermoeden dat er al genoeg veranderingen op ons pad zullen komen, dus laat ik het nu dan maar vooral simpel houden!

Voor nu ga ik lekker genieten van Oudjaarsavond met mijn lieve familie. Ik wens jullie allemaal alle liefde, geluk en gezondheid voor het 2016 en jullie horen weer van mij in het nieuwe jaar! Liefs, xx