MOMMY TO BE: 22 Weeks

Wat?! Zijn er nu gewoon al 5 maanden voorbij?! Ik kan het haast niet geloven, maar het is toch echt zo! De afgelopen weken heb ik gelukkig wat rustiger aan kunnen doen en dat heeft zeker een positief effect gehad op mijn lichaam. Ik heb de hele 21ste week geen pijn gehad! Nu ik afgelopen weekend met kerst meer drukte heb gehad, had ik maandag na het werken gelijk weer pijn aan mijn rug. Dus dat betekent dat ik de dag daarna gelijk maatregelen heb genomen en dat ik ook voor de rest van de week wat keuzes zal moeten maken in wat ik allemaal wel en niet kan doen. Maar goed, eerst even naar de afgelopen weken!

Week 21 was een leuke, rustige week! Ik werkte weer netjes tot 13:00 en dat gaat erg goed zo. Verder haalden we deze week al een aantal meubeltjes in huis! Zo hebben we van mijn ouders een box en een boxkleed gekregen, die boven in de doos al klaar staan. Daarnaast hebben we ook een ledikant op de kop getikt waar we echt enorm veel mazzel mee hebben gehad! Half januari willen we met het kamertje bezig gaan dus nu staat alles nog in losse onderdelen boven, maar ik kan niet wachten om het allemaal in elkaar te kunnen zetten en het in te richten. Verder heb ik op de slaapkamer ruimte gemaakt voor de wieg, dus die kan binnenkort ook naar de slaapkamer verhuizen als ik de bekleding af heb. Joepie!

Week 22 was weer wat drukker, want deze week was het Kerst! Wat heb ik met Kerst enorm genoten! Eerste Kerstdag waren we met de hele famielje bij elkaar en hebben we heerlijk gegeten, gekletst en gelachen. We hebben allerlei oude en recente vakantiefilmpjes samen gekeken en dat was zó leuk! Tweede Kerstdag waren we lekker samen thuis en hebben we eerst nog wat in huis gerommeld en opgeruimd (nesteldrang?) en ‘avonds met z’n tweetjes gegourmet en kerstfilms gekeken. Derde Kerstdag kwamen vrienden van ons met hun dochtertje van 10 maanden op bezoek en hebben we ook nog een gezellig middagje/avondje gehad met hapjes en eten.

De maandag na kerst moest ik weer werken en zoals ik hier boven al zei had ik daarna gelijk weer rugpijn. Het is niet mijn bedoeling om er over te zeuren, want ondanks dat het een vervelend kwaaltje is zie ik het gewoon als bevestiging dat ik het wat rustiger aan moet doen. En een extra middagdutje met Peanut is ook helemaal niet erg hoor, geloof me.. ;-) Voor mij heeft mijn werk de eerste prioriteit omdat we natuurlijk ook afhankelijk zijn van onze inkomens en mijn verlof straks ook afhangt van de gemiddelde hoeveelheid uren die ik nu per week werk. Ik wil dus gewoon zo veel en zo lang mogelijk kunnen blijven werken en dan is het maar even niet anders dat onze sociale contacten even wat minder aandacht krijgen. Gelukkig begrijpt iedereen dat ook en krijgen we verder geen negatieve reacties als we plannen moeten wijzigen of afzeggen. Zelfs als dat soms op het laatste moment nog moet.

Dan als afsluiter weer mijn watermeloen!

23 Weken

Komende 2 weken staan er weer een controle en de suikertest in het ziekenhuis op de planning en hoop ik dat we met het kamertje kunnen gaan beginnen! Meer daar over kan je dus over 2 weken horen! Ik hoop dat je het leuk vond om te update weer te lezen!