MOMMY TO BE: 18 Weeks

Er zijn al weer 18 weken van de zwangerschap voorbij! De volgende update ben ik dus al over de helft, wat gaat het snel! Aan het begin konden de weken me niet snel genoeg gaan en nu denk ik soms, mag het iets langer duren? Ik kijk er enorm naar uit om straks ons kindje in onze armen te mogen houden, maar ik vind het ook wel erg leuk om van de leuke dingen te genieten die nu allemaal gebeuren en voor mijn gevoel moet er nog zó veel geregeld worden de komende weken!

Week 17 was weer een rustige week, we deden eigenlijk niet veel bijzonders. Geen afspraken of controles, niet geshopt, niet bezig geweest met het opruimen van de studeerkamer (ofwel: future babykamer). Maar ik heb wel heel veel lol gehad deze week, want vanaf deze week heb ik Peanut echt veel meer voelen bewegen! De afgelopen weken heb ik wel vaker het gevoel gehad dat ik wat beweging waarnam, maar nu weet ik ook echt zeker dat dat gevoel wat ik toen had bij Peanut vandaan kwam want nu voel ik het haast de hele dag door. Als ik het aan mensen vertel zeggen ze het lijkt zeker net ‘een vlinder gevoel’ of ‘een luchtbel die knapt’? Nou bij mij lijkt het daar dus echt NIET op. Ik kan het niet anders opschrijven dan het gevoel dat er een buitenaards wezen rond kronkelt! Hahaha. Ik vind het echt zo’n gek gevoel en moet ook telkens heel hard lachen als ik hem/haar voel bewegen. Leuk ook dat ik dan bijvoorbeeld op de bank lig en ineens begin te lachen. Letterlijke binnenpretjes. Van buitenaf hebben we het nog niet gevoeld, dus Tijmen moet het nog even met mijn gelach doen helaas.

Week 18 was eigenlijk net zo rustig als week 17. Ik had weer Yoga en ditkeer mocht Tijmen mee. Dit leverde veel gelach op (sommige oefeningen zijn nou eenmaal een beetje lachwekkend soms) maar het was wel erg leuk om te doen. Daarnaast heb ik deze week Peanut voor het eerst een keer tegen mijn hand voelen bewegen! Het voelde een beetje als wanneer je je hand tegen je wang legt en dan met je tong tegen je wang beweegt. Het was even heel kort en daarna is het helaas niet gelukt het nog een keer te voelen. Dus gewoon nog maar even geduld hebben!

Lichamelijk gaat het erg goed! Ik heb eigenlijk geen klachten of pijntjes, hooguit wat last van m’n stuitje als ik lange tijd stil zit. Nou ja, dan moeten we maar in beweging blijven! ;-) Verder merk ik wel dat ik lekker vatbaar ben, elke verkoudheid waar ik bij in de buurt kom pik ik op, dus ik loop al een tijdje te snotteren. Maar ook dat gaat wel weer over, het is nu soms alleen wat vervelend.

Dan is het tijd voor nog een foto van de immer groeiende baby-bump, kijk en huiver, hahaha  Sorry voor de kwaliteit van de foto, maar het is alsmaar zo donker in huis dat ik het haast niet voor elkaar krijg om een foto te maken die niet mega korrelig wordt als ik hem lichter maak!

Binnenkort staat de 20-weken echo op de planning en ik ben er toch best wel een beetje zenuwachtig voor, maar anderzijds heb ik ook veel zin om Peanut weer een keer te kunnen zien! Als er mooie kiekjes uit komen kunnen jullie die over niet al te lange tijd ook online verwachten! :-)