PERSONAL: Being thankful

ThanksgivingVandaag is het Thanksgiving! Deze feestdag wordt in Nederland niet tot nauwelijks gevierd, terwijl ik het juist zo’n mooie gedachte vind om op een vaste dag stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent. Ik denk dat ik me schuldig maak aan het feit dat ik maar wat vaak dingen voor lief neem en niet genoeg stil sta bij de dingen waar ik dankbaar voor mag zijn en waar ik dankbaar voor ben.

Vandaag deel ik met jullie een lijstje met dingen waar ik zoal dankbaar voor ben.

• Tijmen! In februari zijn we al weer 10 jaar samen en ik kan het haast niet geloven dat de tijd zo snel is gegaan! We hebben al zo veel met elkaar meegemaakt en er zal in de toekomst vast ook nog genoeg gaan gebeuren en ik ben dankbaar dat ik zoveel dingen met hem samen mag meemaken en beleven.

• Een avondje thuis met mijn gezinnetje. Geluk zit in de kleine dingen zeggen ze en een eenvoudig avondje thuis vind ik echt geweldig. Tijmen die een film kijkt of zit te gamen, Mila die op haar kussen slaapt of kauwt op haar Kong of botje en ik zelf op de bank terwijl mee kijk naar de film, een boek lees of wat zit te haken. Kaarsjes erbij, kleedje over m’n benen, perfect!

• Het feit dat ik een baan heb. Ik heb de afgelopen 1,5 jaar gemerkt dat dat echt niet zo vanzelfsprekend was. In april 2014 nam ik vanwege privé omstandigheden (laten we het er op houden dat ik niet goed in mijn vel zat) ontslag bij mijn toenmalige baan. Ik heb daarna bijna 1,5 jaar thuis gezeten terwijl ik sollicitatie na sollicitatie de deur uit deed zonder positief resultaat. Toen ik in augustus van dit jaar weer aan het werk kon was ik zo blij en dankbaar en dat ben ik nogsteeds!

• De mogelijkheid om zwanger te worden / te zijn. Het is echt niet vanzelfsprekend dat je als vrouw zwanger kan worden en ik ben dan ook zo dankbaar dat ik zo gauw zwanger mocht worden. Ik blijf het elke dag heel bijzonder vinden dat we dit mogen meemaken en ik weet dat ik ook namens Tijmen mag zeggen dat we enorm dankbaar zijn dat dit in ons leven mag gebeuren!

• M’n lieve famielje! We kunnen samen lachen en huilen en hebben het vooral altijd erg gezellig met elkaar. Ik ben heel dankbaar wat we het ook allemaal zo goed met elkaar kunnen vinden aangezien we inmiddels met bijna 30 man zijn en iedereen toch ook weer heel verschillend is. Maar misschien is dat juist ook wel het geheim, dat iedereen lekker zichzelf blijft!

Naast deze grote dingen zijn er natuurlijk ook de kleine dagelijkse dingetje waar ik dankbaar voor kan zijn, zoals een lieve kaart in de bus krijgen, een mooie zonnige dag, een goed gesprek of een mooi bijbelstuk lezen. Mijn voornemen is om vaker bij dit soort ‘kleine’ dingen stil te staan, hetzij op het moment dat het gebeurt, hetzij op een later moment.

Vonden jullie het leuk om mijn lijstje met dingen waar ik dankbaar voor ben te lezen? Ik ben benieuwd of jullie Thanksgiving vieren of niet en waar jullie zoal dankbaar voor kunnen zijn. Als je wil, deel het dan gerust hier onder!