MOMMY TO BE: When I got pregnant…

Dat mijn leven zou gaan veranderen op het moment dat ik zwanger zou worden, dat had ik wel enigszins verwacht. Maar sommige dingen had ik niet helemaal aan zien komen. Benieuwd? Ik vertel je wat mij voor gekke dingen zijn opgevallen!

– Vegetariër? Sinds ik zwanger ben heb ik heel veel moeite met het eten van vlees. Het lijkt wel of Peanut nu al wil proberen de wereld te verbeteren door van mij (als doorgewinterde vleeseter) een vegetariër te maken. Ik denk dat het komt doordat vlees in boter gebakken/gebraden wordt en boter geeft tijdens het koken veel geur af, waar ik misselijk van wordt. Het gevolg is dus dat ik zelf geen vlees weg krijg. Door een gerecht heen eet ik het wel hoor, zoals de pasta of een overschotel. Maar verder kan je mij er momenteel even niet blij mee maken.

– Slapen aan de andere kant van het bed. Door onze slaapkamer loopt een koof van de schoorsteen en daardoor staat het bed nogal naar 1 kant van de kamer. Dat wil zeggen dat aan de ene kant van het bed een pad van ruim een meter is en aan de andere kant van het bed misschien de helft. Ik sliep altijd aan de smalle kant, maar als Peanut geboren is willen we de eerste weken de wieg in de slaapkamer hebben, of in elk geval de mogelijkheid hebben om dat te doen, en dat past alleen aan de brede kant van het bed. Ander bijkomend voordeel is dat ik nu in 1 streep de slaapkamer uit kan lopen naar het toilet, zonder dat ik mijn tenen of benen stoot aan het voeteinde van het bed. Tijmen en ik zijn dus sinds kort van kant gewisseld zodat we alvast kunnen wennen aan het andersom liggen. Dit heeft nogal wat strijd opgeleverd omdat ik behoorlijk aan het schuiven en rollen ga in mijn slaap en ik nu telkens alle ruimte in het bed op eis. Nu maar hopen dat we gewend zijn voordat het april is! ;-)

– Zoete trek. Als je me een half jaar geleden een zak chips en een pak koekjes had voorgeschoteld, dan was ik voor de chips gegaan. Maar sinds in zwanger ben ga ik veel liever voor de koekjes! En snoep! En Fristi! Chips kan me nu echt niks meer schelen, terwijl ik anders gerust een zak per avond leeg zou kunnen eten. Heel apart!

– Trek in fruit. Ik denk dat ik dit kan doortrekken naar het punt hierboven, mijn probleem met fruit was altijd dat ik zoute trek had en dan dacht ik gezond een stuk fruit te nemen als tussendoortje, maar dan had ik eigenlijk nog steeds honger. Sinds die zoute trek weg is lukt het met ineens met gemak om fruit te eten! Ontbijt, lunch, tussendoor, het liefst de hele dag fruit. Favoriet zijn momenteel bananen, peren en mandarijntjes!

– Huilebalk. De zakdoeken zijn niet aan te slepen, ik jank echt alles bij elkaar lijkt het wel! Zoals ik hier al vertelde huil ik om de meest domme dingen en ik had verwacht dat dat toch inmiddels wel minder zou zijn geworden maar niks is minder waar. Nou zal ik er maar gauw bij zeggen dat ik altijd al erg emotioneel ben ingesteld, met velerlei gebeurtenissen grijp ik naar een zakdoek, daarom kreeg ik van ieder van onze bruiloftsgasten 4,5 jaar geleden ook een tissuedoos. Maar nu huil ik dus ook om allerlei onzinnige dingen. Soms gaat het zelfs zo ver dat ik zit te huilen omdat ik moet huilen en dat ik daar verdrietig van wordt. Snap jij het nog? Hahaha!

– Sneeuwwitje. Ik zal niet beweren dat ik een bruin gezicht heb, maar ik had vaak wel aardig wat kleur op mijn wangen. Ik bloos heel snel en als ik het warm heb lijk ik gelijk een tomaat. Met foundation maakte ik mijn wangen dus ook altijd zo egaal en neutraal mogelijk want mijn rode kleur zou daar dan toch wel deels doorheen komen en dan zag het er nog een beetje normaal uit allemaal. Maar sinds ik zwanger ben hoor ik met regelmaat dat ik zo bleek zie. Dus voor het eerst in mijn leven ben ik nu met blusher in de weer!

– Plaspauze! Ik lijk wel een vergiet, echt waar ik loop de hele dag heen en weer naar het toilet. Als ik 1 slok drinken neem klopt hij na 10 minuten al aan dat hij naar buiten wil.  Niet te geloven!

Dit was mijn lijst met gekke dingen die bij mij zijn veranderd sinds ik zwanger ben. Ik ben benieuwd of jij zwanger bent of bent geweest en ook dit soort gekke dingen meemaakte! Laat het me weten in de comments!