DIY: Birdfeeder

IMG_6712-0

Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op diertjes! Groot en klein, ik kan er echt geen genoeg van krijgen! Als het aan mij lag had ik hier dus ook gewoon een mini dierentuin in huis, maar gelukkig wordt ik door Hubby nog een beetje in toom gehouden! ;-)

Om dus toch maar zoveel mogelijk diertjes om me heen te hebben probeer ik op allerlei manieren diertjes te lokken en met welke diertjes gaat dat beter dan met vogels? Dus nu de bomen hun blad verliezen ben ik lekker aan het knutselen gegaan en heb ik voor de vogels in mijn tuintje leuke vogelvoer-decoraties gemaakt! Het was echt onwijs simpel om te maken, dus ik deel deze DIY graag!

Wat heb je nodig

  • Stevig karton (ik gebruikte stukken van een kartonnen doos, het moet echt stevig zijn!)
  • Touw
  • Pen/potlood
  • Schaar
  • Pindakaas
  • Mes om te smeren
  • Strooivoer voor tuinvogels
  • Een bord

Wat moet je doen

Teken op het karton de figuurtjes die je leuk vind om straks in de tuin te hangen. Ik ben voor een aantal verschillende figuurtjes gegaan, ook voor grotere en klein vormen.

Nadat ik tevreden was met de figuurtjes heb ik ze uitgeknipt en voorzien van gaatjes waar straks het touw doorheen gaat. Houdt er rekening mee dat de gaatjes voor het touw groot genoeg zijn want als je straks met de pindakaas gaat smeren smeer je de gaatjes al gauw een beetje dicht.

Als de figuurtjes uitgeknipt zijn, is het tijd voor de volgende stap. Zet eerst een bord met een flinke laag strooivoer klaar. Ga per figuurtje te werk zodat het niet 1 grote bende wordt. Smeer eerst met het mes een lekkere laag pindakaas aan beide kanten van het kartonnetje. Als je deze DIY met kinderen samen doet kan ik je de tip geven dat smeren met een lepel ook goed werkt!

Als beide kanten voorzien zijn leg je het figuurtje op het bord met vogelvoer. Zorg dat alle pindakaas voorzien is van een laagje strooivoer en druk het indien nodig nog een beetje aan zodat de zaadjes allemaal goed aan de pindakaas plakken.

Knip dan een stuk touw op de gewenste lengte af en knoop die aan het figuurtje vast. Je kan het figuurtje gelijk ophangen voor je met de volgende verder gaat of leg het tijdelijk op een krant of een leeg bord zodat je ze straks allemaal tegelijk op kan hangen.

Hier wordt je toch blij van?! Vorig jaar heb ik ze voor het eerst gemaakt en ze hebben heel lang gehangen! Ik had ze zelfs nog een tweede keer kunnen insmeren met pindakaas en zaadjes. Het karton was er sterk genoeg voor geweest, maar ik ben het gewoon vergeten. Maar dit jaar de herkansing, right? ;-)

Zijn jullie ook zo dol op vogels in de tuin? Ik ben benieuwd of jullie de DIY een keer gaan uitproberen en of jullie nog leuke tips hebben om de vogels en mogelijk andere dieren in de tuin te voeren. Let me know!