MOMMY TO BE: 16 Weeks

Wat gaat de tijd hard! Inmiddels ben ik al 17 weken zwanger dus weer de hoogste tijd om een update te geven over week 15 en 16!

In week 15 was het erg rustig. Ik was wat bezig geweest in de ‘babykamer’ die momenteel nog de studeer-/logeerkamer is. In januari wil ik eigenlijk pas met het kamertje bezig gaan, maar langzaam maar zeker ben ik daar wel wat spullen aan het uitzoeken, die weggaan of een nieuw plekje moeten krijgen. Ook hebben we al wat kasten weggegeven die voor ons niet praktisch waren om in de babykamer of ergens anders in huis te gebruiken. Het bureau staat er nog, samen met het logeerbed, maar er is dus ineens veel meer ruimte in die kamer, wat ik heerlijk vind om te zien! Zo leuk om lekker met het opruimen bezig te gaan! Ik vind het nog wat te vroeg om de babykamer te gaan inrichten, maar op deze manier heb ik wel het gevoel dat ik mijn nesteldrang een beetje kan uiten. ;-) Ik heb de wieg al wel neergezet, maar dat kwam ook doordat ik hem moest hebben om een matrasje te passen. Ik heb gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt en hem laten staan. Oké, ik heb stiekem dus echt héél veel zin om met dat kamertje bezig te gaan, hahaha.

In week 16 hadden we weer een afspraak bij de Verloskundige. Het was een korte afspraak want ik had zelf eigenlijk niks te vragen en veel meer als luisteren naar het hartje hebben we dus niet gedaan. Maar stiekem vind ik het luisteren naar het hartje het belangrijkste, dus ik vond het helemaal niet erg dat dat het enige was wat we deden! ;-) Peanut was weer duidelijk te horen, dus dat was toch wel weer een kleine geruststelling. Op de een of andere manier ben ik toch elke keer weer een beetje zenuwachtig, dus als we het hartje horen is dat weer heel erg fijn!

Verder hebben we deze week ook “Het eerste pakje” gekocht! Het klinkt misschien een beetje kneuterig, maar ik vond het echt leuk om iets uit te zoeken dat de baby straks als eerste aan krijgt. Verder kochten we ook nog wat andere dingen, zoals wat rompertjes bij de Hema (er was een leuke actie!) en een sportbroek voor mij bij Prénatal. Komende week wil ik weer gaan sporten en de week daarna mag ik beginnen met Zwangerschapsyoga en ik kijk er erg naar uit om weer bezig te gaan. Zeker nu ik al vanaf onze vakantie naar Kreta afgelopen zomer niet meer gesport heb!

Lichamelijk ging het vanaf week 15 weer beter. Ik had minder last van rugpijn en ik denk dat dat toch komt doordat ik wat bewuster probeer te bewegen. Ik buk en til meer vanuit mijn knieën en ik heb het idee dat ik mijn rug daardoor inderdaad wat meer ontzie. Daarnaast hoop ik dat ik met wat oefeningen in de yoga en het sporten ook te zorgen dat ik mijn lichaam wat sterker maak en dat ik daardoor ook minder last ga krijgen van pijntjes.

Verder begin ik echt te merken dat m’n baarmoeder meer ruimte inneemt in mijn buik. Het was natuurlijk al wel langere tijd duidelijk te zien aan de buitenkant, maar ik begin het nu te voelen alsof er een ballon in mijn buik zit! Ik voel het als ik voorover buk en als ik op de bank voorover zit. Echt alsof er een ballon in mijn buik zit. Ergens voelt het ook wel grappig!

Zoals ik volgens mij in een eerdere update al zei heb ik eigenlijk geen last van misselijkheid gehad, ik had alleen een afkeer van bepaald eten. Ik had in de ochtend vaak wel dat ik me wat licht in m’n hoofd en slapjes voelde dus nu probeer ik ‘s-avonds nog even wat te eten voor ik naar bed ga. Wat mij goed bevalt is een kom cruesli met yoghurt, meestal werk ik die tussen half 10 en 10 uur naar binnen en ga ik om half 11 naar bed, zodat ik de volgende ochtend niet helemaal slapjes wakker wordt. Dit werkt voor mij heel erg goed!

Dan is het natuurlijk nog tijd voor een foto’tje van de baby-bump! Nou hier issie dan hoor! 

Al met al kan ik zeggen dat het dus gewoon nog steeds erg goed met me gaat en voor zover ik weet gaat het ook goed met Peanut! Ondertussen wacht ik met spanning af tot we de eerste bewegingen van buitenaf kunnen voelen, het lijkt me zo bijzonder om dit met Tijmen te kunnen delen! Maar we wachten uiteraard geduldig af. ;-) Tot de volgende zwangerschapsupdate weer!