MOMMY TO BE: 14 Weeks

Ola! Hier is weer een zwangerschapsupdate! Inmiddels ben ik 15 weken zwanger en dat betekent een update van week 13 en 14. Ik had deze eigenlijk woensdag al online willen hebben, maar de accu van m’n Macbook was leeg en de oplader was stuk! Ik heb gisteren een nieuw lader binnen gekregen dus hoera, hier is de update dan!

Het waren 2 rustige weken, waarin we niet zo heel veel bijzonders deden. Ik mocht bij Prénatal de Blije Doos ophalen dus dat was gelijk een leuke reden voor mijn zusje en mij om lekker te snuffelen tussen alle schattige baby-spulletjes. Ik plaats volgende week een unboxing van de Blije Doos online, zodat je kan zien wat er bij mij voor leuke goodies in zaten.

Verder hebben we inmiddels een Maxicosi aangeschaft, die had voor mij min of meer prioriteit omdat we die ook graag willen gebruiken in de auto. Dus ik ben blij dat ik dit kan afvinken van het lijstje.

We hadden de afgelopen 2 weken geen afspraak bij de verloskundige, maar ik heb wel een afspraak gemaakt voor de 20 weken echo. Dat duurt nog wel even, maar ik vind het toch fijn om daar alvast een datum voor te hebben staan.

Ook heb ik vorige week van de zorgverzekering de bevestiging gekregen voor de kraamzorg, dus ook dat is nu allemaal geregeld.

Lichamelijk gaat het met mij zelf wisselend. Ik begin echt last te krijgen van mijn stuitje als ik buk en loop. Ik ga binnenkort maar eens even naar de fysio om te zien waar dat vandaan komt. Ik buk op mijn werk best veel dus ik doe dat nu bewust rustiger en ook op een betere manier. Niet meer vanuit mijn rug, maar echt vanuit mijn benen. Ik ga vooral doordat ik te snel wil werken teveel vanuit mijn rug bukken, dus ik moet nu maar gewoon voor lief nemen dat ik iets minder snel moet doen. Niet dat het zoveel tijd scheelt of je nou op de ene of de andere manier bukt, maar het is meer voor m’n gevoel denk ik.

Daarnaast ben ik enorm emotioneel. En dan ook echt om de meest nutteloze dingen, zoals dat Tijmen vroeg of ik niet teveel kaas op m’n broodje had of omdat we een maxicosi voor een prikkie hadden gescoord en omdat Mila schattig naar me keek. Janken, dat snap je. ;-)

Verder heb ik Peanut voelen bewegen! Al een paar keer en het was heel apart! De eerste keer dacht ik dat het m’n darmen waren die gek deden, maar toen ik het op een gegeven moment nog een paar keer voelde begon ik te twijfelen. Ook vooral omdat ik zo’n gevoel nog niet eerder heb gevoeld en het deed me denken aan alsof m’n darm zich draaide, maar darmen kunnen helemaal niet zo bewegen dacht ik later, dus ja dan blijft er geen andere verklaring over dan dat het Peanut is. Ook voelt het soms alsof ik zo’n kriebel in m’n buik heb die  je ook wel eens voelt in een achtbaan of wanneer je over een heuveltje rijd met de auto. Van buiten is het nog niet te voelen, maar ik heb het dus al wel een aantal keer gevoeld en dat was zo bijzonder!

En dan natuurlijk nog even een belly-pic om te voortgang van de groei bij te houden!

  Dit was met 13 weken! Al duidelijk te zien dus, er is geen ontkomen meer aan! ;-)

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer even te horen hoe het de afgelopen weken weer is gegaan. Volgende week heb ik voor jullie dus een artikel over de Blije Doos en over 2 weken weer een update over de zwangerschap!