MOMMY TO BE: Week 1-6

Hier is dan de eerste update van mijn zwangerschap! Ik vind het nog steeds gek dat ik er nu openlijk over kan en mag praten, het is in korte tijd toch zo in m’n systeem gaan zitten dat het een geheimpje was! Maar het is echt waar en iedereen mag het weten. Dus nu zal ik in deze update wat vertellen over hoe de de allereerste weken van de zwangerschap verliepen.

Tijmen en ik hadden het er al een lange tijd over dat we het erg leuk zouden vinden om een kindje te krijgen. Maar altijd zeiden we er dan ook gelijk achteraan; “Maar eerst afstuderen”. Zo ging dat een paar jaar door, want dat afstuderen leek lange tijd maar niet dichterbij te komen. Tot afgelopen april/mei. We stelden orde op zaken en zoals het er nu uit zag zou er nog 1 verslag moeten komen en een portfolio. En ineens werd het zo spannend, zou het dan nu toch zover zijn dat we deze stap binnenkort samen kunnen zetten?

We gingen er van uit dat we niet direct goed nieuws zouden krijgen en dat het wel een paar maanden zou duren voordat ik daadwerkelijk zwanger zou zijn. Dus we besloten de zomer van 2015 als ons startmoment te kiezen, een mooi begin van een spannende en vast ook mooie tijd.

We kwamen op dinsdag thuis van vakantie in Griekenland en zaterdags zou ik een vrijgezellenfeest hebben. Ik zat er al een paar dagen over na te denken wat ik daar nou mee moest doen. Vrijgezellenfeesten zijn toch momenten waarop iedereen spontaan naar de fles grijpt en ja, wat doe je dan? Ik zei tegen mezelf dat ik vast niet gelijk zwanger was geworden en ik zou een zwangerschapstest doen om mezelf gerust te stellen dat ik best een wijntje kon drinken die dag. Die zaterdagochtend vroeg deed ik de test en ik was met stomheid geslagen! “Zwanger 1-2 weken” gaf hij aan! SAY WHUUUT?! Dit had ik natuurlijk niet durven dromen en ik was er helemaal ondersteboven van! Ik rende naar Tijmen toe en liet hem de uitslag zien. Ik weet niet eens of hij überhaupt wist dat ik de test ging doen, dus hij wist ook even niet waar hij kijken moest. Vanzelfsprekend heb ik die dag geen wijntjes gedronken, met het smoesje dat ik de avond ervoor migraine had gehad en het dus rustig aan wou doen. Van alle spanningen en emoties werd ik die middag nog echt beroerd ook, duizelig en hoofdpijn, dus uiteindelijk stond niemand er raar van te kijken dat ik de drankjes afsloeg.

Zaterdag daarop besloot ik weer een test te doen, omdat ik het toch lastig vond om echt blij te zijn en er echt op te hopen. Zeker omdat het dus nog zo pril was. Ook nu kreeg ik een positieve uitslag “Zwanger 3+ weken”. Dat wou dus zeggen dat ik zo’n 5 weken zwanger zou zijn. Ik kon het nog steeds niet geloven!

In de week daarop belde ik de verloskundige, want ik had geen flauw idee wanneer ik daar nu langs moest gaan en of ik eerst naar de huisarts moest of dat ik direct naar hen toe kon. Ook zat ik met een hoop onzekerheid en spanning. De verloskundige maakte met mij gelijk 3 afspraken;  voor als ik ruim 7 weken zwanger zou zijn, voor als ik 9 weken zou zijn en 1 voor de termijnecho bij 10 weken.

Met 6 weken hebben we mijn zusje het grote nieuws verteld. We hadden een speentje ingepakt en erbij gezegd dat het een kleinigheidje was dat bij een groter cadeau hoort maar dat ze daar nog even op moest wachten. De verrassing was natuurlijk groot, evenals de blijdschap! Het was van groot belang dat zij het als eerste zou weten, aangezien we haar ook nodig hadden om het later in de zwangerschap aan onze familie te vertellen, maar daar horen jullie in de volgende update meer over.

Afgezien van de onzekerheid en spanning voelde ik me best goed. Geen last van misselijkheid, alleen heel erg vermoeid. Nou weet ik niet of ik dat alleen aan de zwangerschap kon wijten, want ik begon in de week na onze vakantie ook met een nieuwe baan die lichamelijk veel energie vraagt. Verder heb ik wel moeite (gehad) met de geur van bepaald eten en dan voornamelijk vlees en gekruide gerechten. Ik heb dus ook 2 weken lang heel gezond alleen maar groente gegeten. Inmiddels gaat dat gelukkig wel wat beter!

Tot zover de eerste update over mijn zwangerschap. Ik hoop dat jullie het leuk vinden dat ik jullie zo een beetje op de hoogte hou! Volgende week de tweede update over week 6-12, de periode waarin we het eerst nog even geheim moesten houden en het toen eindelijk met iedereen konden delen!