FOOD: Cheese twists

Alweer een bladerdeeg-snack, kaasstengels wel te verstaan! Ik weet dat bladerdeeg nou niet bepaald gezond is, maar als ik vind het zo, zó lekker! Van de Pigs in a blanket had ik nog een paar vellen over en besloot ik deze snack te maken.  Ik heb 2 varianten gemaakt, een variant met alleen kaas en een variant met kaas en sesamzaadjes. Ik laat je hieronder zien hoe!

Wat heb je nodig

  • Bladerdeeg (ik heb hier 3 plakken gebruikt)
  • Geraspte kaas
  • 1 eigeel
  • Bakpapier
  • Optioneel: sesamzaadjes

Wat moet je doen

Verwarm de oven voor via de aanwijzingen die op de verpakking van het bladerdeeg staan.

Snijd de vellen bladerdeeg in 4 stroken. Snijden gaat het makkelijkste als het bladerdeeg nog bevroren is.

Plaats de stroken bladerdeeg op het overrooster. Zoals je ziet heb ik de bovenste rij met een ‘twist’ gedaan, dat werd de versie met alleen kaas. De onderste rij werd de kaas-sesam variant.

Besmeer de stroken met eigeel zoals hierboven en strooi er dan geraspte kaas over en eventueel de sesamzaadjes. Natuurlijk ben ik vergeten een foto te maken nadat de kaas en sesamzaadjes er op zaten, maar ik denk dat het idee vrij duidelijk is, toch? ;-)

Et voilá, klaar zijn de cheese twists! Lekker bij de borrel of een kopje soep! Laat het me weten als je ze ook gaat maken en wat je er van vond! Happy weekend!

2 gedachtes over “FOOD: Cheese twists

Reacties zijn gesloten.