DIY: Cork coasters

Header cork coasters

Vandaag presenteer ik voor jullie een easy peasy DIY! Ik heb onderzetters van kurk gemaakt en ik was zo enthousiast over het resultaat dat ik vind dat meer mensen dit moeten proberen! Ik denk dat ik in een kwartiertje klaar was, exclusief droogtijd van de verf natuurlijk.

Wat heb je nodig

 • Onderzetters van kurk (ik haalde een setje van 6 bij de Xenos voor 99 cent)
 • Witte acrylverf (in een bakje)
 • Sponsje
 • Stickervellen en/of plakband
 • Onderlegger of krant

Wat moet je doen

IMG_9658

Begin met het bepalen van het patroon of ontwerp dat je op de onderzetters wil hebben. Mij leken abstracte vormen wel leuk, dus ik heb de onderzetters op verschillende manieren afgeplakt, zoals je hierboven kan zien.Collage cork coastersIk knipte van het sponsje een klein stukje af, dat werkt preciezer dan met een grote spons. De zachte kant van het sponsje depte ik in de verf en daarmee kon ik de verf op de onderzetter deppen. Let op dat je dit met beleid doet, als je te hardhandig te werk gaat kan het papier waarmee je de onderzetter hebt afgeplakt scheuren of verschuiven en dat zou jammer zijn van je ontwerp. Ik haalde het plakband en de stickers er gelijk na het verven af, dan kon alles daarna goed gaan drogen op een ander plekje zodat ik ze niet per ongeluk zou verprutsen. Lomp en onbenullig, that’s me! Mijn onderzetters waren na een uurtje goed opgedroogd, maar dat is denk ik ook afhankelijk van de verf die je gebruikt. Check het zelf altijd even goed voordat je ze daadwerkelijk in gebruik neemt!

IMG_9663

En dit is dan het eindresultaat! Ik was echt verbaasd dat ze zo leuk waren geworden, mijn favorieten zijn middenboven en rechtsonder. Wie weet ga ik er in de toekomst nog wel een paar bij maken, zeker nu ik weet dat het zo makkelijk gaat!

Welke vind jij het leukste? Denk je dat je deze DIY ook eens een kansje gaat geven?

3 gedachtes over “DIY: Cork coasters

 1. Mylou zegt:

  Wat leuk, ik zag ze gisteren toevallig op Pinterest voorbij komen! Het ziet er inderdaad erg gaaf uit, vooral die linksboven vind ik tof :)

  Like

 2. Babs Life Style zegt:

  Wat een tof idee! Ik wil dit zeker een kans gaan geven. De laatste vind ik erg leuk, simpel maar leuk! :-)

  Like

Reacties zijn gesloten.