FOOD: Pigs in a blanket

Als je de naam van deze snack leest wordt je niet bepaald enthousiast gok ik zo, het roept toch een ietwat vreemd beeld op. Maar lees alsjeblieft verder, want deze snack heeft mijn hart veroverd! Waarom? Simpel, snel en zo makkelijk op voorraad te hebben thuis! “Pigs in a blanket” zijn knakworstjes in een dekentje van bladerdeeg. (You get it?) Je kan er gewone knakworstjes voor gebruiken, maar ik ben helemaal weg van de mini-variant. Ideaal als snelle snack, maar ook bij de lunch of borrel!

Wat heb je nodig

  • 1 blik mini knakworstjes
  • 1 pakje bladerdeeg uit de vriezer (je hebt ca. 7-8 plakken nodig voor 1 blikje worstjes)
  • 1 eigeel
  • bakpapier

Wat je moet doen

Oven voorverwarmen op de temperatuur die aangegeven staat op de verpakking van het bladerdeeg.

Snijd de plakken bladerdeeg in 4 kleinere stukken. Zelf vind ik het het makkelijkste om het bladerdeeg eerst te snijden als ze nog bevroren zijn, dan plakken ze minder aan je mes.

Leg op elk stukje een mini knakworstje en vouw het dan dicht, alsof je een dekentje om het worstje slaat. Leg ze daarna op een ovenrooster, met genoeg tussenruimte. Het bladerdeeg zet tijdens het bakken nog uit.

Daarna bestrijk je het bladerdeeg met een beetje eigeel, zodat het straks mooi goudbruin kleurt. Zoals je ziet heb ik 24 Piggies gemaakt, er pasten er niet meer op het rooster, maar ik had nog worstjes over!

Variatietip: Doe een klodderje curry of mosterdsaus op het bladerdeeg voor je het worstje er op legt. Lekker voor de afwisseling en lekker makkelijk voor op een feestje! 

Doe de hapjes ca. 15 minuten in de oven. Op de verpakking van het bladerdeeg dat ik gebruikte stond “20-25 min bakken afhankelijk van de vulling”, maar 15 minuten was in mijn geval echt lang genoeg, anders waren ze zwart geworden. Hou je hapjes goed in de gaten tijdens het bakken, zeker de eerste keer!

Het water loopt me al weer in de mond als ik deze foto zie! Wij hebben ze gegeten met een bakje curry er bij en hadden ze met een paar minuten op met z’n 2en… There’s no shame in my game! ;-) Als je de snack ook gaat proberen laat dat dan vooral even weten via de comments! Fijn weekend!