TAG: Nom Nom Nom

Ik was wat aan het rondneuzen op het wereld wijde web, zoals ik dat wel vaker doe, en kwam een leuke Tag tegen, de NOM NOM NOM-Tag! De Tag is bedacht door Olga van Team Confetti. Omdat ik de food-vragen zo leuk vond heb ik besloten hem vandaag voor jullie in te vullen!

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vind (en andersom)?

Spruitjes! Als kind vond ik het helemaal niks (wie niet?), maar sinds een aantal jaar zou ik het elke dag wel kunnen eten! Ik krijg er alleen wel altijd maagpijn van, maar misschien komt dat gewoon doordat ik er veel te veel naar binnen werk. Wat ik vies vind wat anderen wel lekker vinden? Ehh.. Ik vind spaghetti en rijst raar voelen in m’n mond. Maar ik eet het wel af en toe hoor!

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Het liefst maak ik mijn paprikasoep! Ik maak het niet super vaak omdat het best veel werk is, maar als ik het maak dan eet ik ook gelijk niets anders meer tot het op is. Als ontbijt, lunch, diner, late-night-snack, delish!

2014-09-25 18.16.25

In welk restaurant zou je het liefst elke dag willen eten?

Japas in Ermelo! Volgens mij heb ik hem al wel eens eerder genoemd, maar het eten daar blijf ik geweldig vinden! Heerlijke verse sushi, allerlei kleine gerechten van de bakplaat en de zeewiersalade die ze daar hebben… My oh my, het water loopt me al weer in de mond!

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Oehhh.. Een lekker broodje bevat bacon! En geitenkaas! En honing. Ja ik denk aan een ciabatta met geitenkaas en honing, dan even onder de grill om het een beetje te laten smelten. Gebakken bacon er op (lekker veel!), wat rucola en ui-ringetjes. Gebakken uitjes zijn ook lekker trouwens, dus dan maar gewoon gebakken uitjes en rauwe ui-ringetjes. Ja, héérlijk! En wie gaat hem nu even voor me maken dan?

Deel een handige kooktip:

Voor de veiligheid  leg ik altijd een rubberen matje onder m’n snijplanken zodat ze niet zo wegglijden op het aanrecht (als er geen rubbertjes onder zitten). Je kan er ook een vochtige doek onder leggen, dat werkt in principe hetzelfde. En als ik pasta op smaak wil brengen gooi ik altijd bouillonblokjes bij het kookwater ipv. zout, dat vind ik zelf veel lekkerder!

Wat staat er nog op je Food Baking Bucket List?

Wat ik heel graag een keer zou willen maken is een groot stuk vlees met de grill of BBQ. Zo’n grote varkenspoot bijvoorbeeld waarbij je de spek insnijd zodat dat zo’n heerlijke knapperige korst wordt. Ja dat lijkt me echt heel gaaf (èn lekker)!

Zelf koken/eten bestellen/buiten de deur eten?

Oei.. Dat is lastig! Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan, maar als er van die periodes zijn waarin je veel uit eten gaat merk ik dat ik dat toch ook wel weer gauw zat wordt en verlang naar een home cooked meal. Bestellen vind ik een beetje saai en doen we eigenlijk alleen als we zin hebben in echt lekkere pizza. Thuis koken wordt ik gek genoeg nooit echt zat, dus ik denk dat ik dan voor zelf koken ga!

Ben je ergens allergisch voor?

Niet lachen nu, maar ik ben allergisch voor bananen. En dat vind ik jammer want het was altijd mijn lievelingsfruit (en het enige fruit dat ik ook een beetje lust..). En verder breekt het zweet me uit als ik mosselen heb gegeten, maar ik weet niet of dat aan een mogelijk allergie ligt of dat het het idee van mosselen is. ;-)

Wat is je food-obsessie van de afgelopen tijd/dagen/weken?

Ik heb de rijstwafels helemaal ontdekt! Als ontbijt en lunch eet ik nog vrij weinig andere dingen dan rijstwafels. Maar dan wel rijkelijk belegt met allerlei beleg; vleeswaren, kaas, salades, avocado, Nutella, basterdsuiker, noem maar op!

Wat is je favoriete toetje?

Ieeee, toetjes! Daar kan je mij niet zo blij mee maken, hahaha. Maar waar ik wel dol op ben is KAAS! Kaas, kaas, kaas! Dus doe mij maar een lekker kaasplankje als afsluiter van een maaltijd! ;-)

Dit waren mijn antwoorden op de NOM NOM NOM-Tag. Ik vond het erg leuke vragen om te beanwoorden en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!  Ik ben ook benieuwd naar jullie reacties, als je een vraag bent tegengekomen die je zelf leuk vindt, beantwoord hem dan hieronder! Of laat even weten als je de Tag zelf ook hebt ingevuld op je eigen blog!