LISTS: Pet Peeves

Pet peeves, dingen waar je je (stiekem) een beetje aan kan ergeren. Iedereen heeft ze wel toch? Hieronder 11 van mijn ergernissen, wie weet herken je er een paar!

– Vreemde taalfouten. Don’t get me wrong, ik ben ècht geen heilige als het om taal gaat, maar van sommige dingen krijg ik gewoon de kriebels. Denk aan “Men kind” en “Dat moet je is doen”.

– Mensen die de deur of het hek niet achter zich dicht doen, terwijl ze weten dat je een hond hebt en die hond dus in no time op straat staat.

– Dingen die scheef liggen of staan. Hier komt de autist in mij naar boven! Ik zie de kussentjes graag recht liggen op de bank,  de salontafel netjes in het midden staan en alle losse spulletjes in de kastjes. En de messen hang ik van groot naar klein aan de magneetstrip.

– Bestuurders en fietsers die niet aangeven wanneer ze de rotonde af gaan. Sta je dan voor niks te wachten..

– Als ik mijn schoenen wil aantrekken en 1 van de twee ineens spoorloos verdwenen is. Hoe kan dit?!

– Mensen die gemeen zijn tegen dieren. Mijn bescheiden mening? Als je gemeen bent tegen dieren deug je niet en verdien je het om verbannen te worden naar een houten hutje op Antarctica.

– Als ik echt mijn best doe om een mooi rond bedrag te tanken en dat hij dan overspringt van bijvoorbeeld 59,99 naar 60,01. Ba-len!

– Auto’s die dubbel geparkeerd staan.

– Denken dat je alles voor een bepaald recept in huis hebt en dan ontdekt dat je ergens te weinig van hebt gehaald.

– Onverwachts bezoek. Ik hou van spontáán bezoek, maar ik vind een berichtje of telefoontje vooraf toch wel erg prettig. (lees: in 10 minuten het huis opruimen, haar fixen, panterbadjas verwisselen voor gewone kleding en op zoek naar een pak koekjes in de kast.)

– Dat ik ALTIJD mijn kleine teentje stoot tegen ALLES.

Nou, dat lucht op!  Soms is het helemaal niet erg om even wat ergernissen te uiten, dan kan je er daarna weer helemaal tegenaan. Natuurlijk zijn niet alle dingen die ik hier boven noem erg serieus en vaak kan ik om die dingen ook wel weer een beetje lachen. Heb jij je in 1 van mijn ergernissen herkend?