FOOD: Arretjescake

Let op, het eindproduct bevat rauwe eieren!

Arretjescake

Arretjescake is al sinds jaar en dag mijn favoriete gebak. Toen ik nog op de Havo zat maakten Tijmen en ik dit denk ik elke 2 weken en stond er altijd wel wat Arretjescake in de vriezer. Nadat ik het echt jaaarenlang niet gemaakt heb vond ik het afgelopen weekend tijd om oude tijden te herleven en weer eens een heerlijke cake te maken. Het is echt het eenvoudigste recept dat je je maar kan voorstellen, kijk maar mee!

IngrediËnten & Benodigdheden

  • 500 gram boter (=2 pakjes, op de foto staat maar 1 pak)
  • 3 eieren
  • 250 gram suiker
  • 200 gram cacaopoeder
  • 400 gram biscuit
  • Verder nodig: Magnetron-kom, grote kom, garde (niet op de foto), plasticfolie en cakevorm

Collage Arretjescake

Bereidingswijze

Zoals ik al zei is dit recept echt mega makkelijk, maar je gaat wel vieze handen krijgen! Wees slim en doe ringen/armbanden af en een schort voor. Beter trek je ook geen witte kleding aan tijdens het maken van Arretjescake. Bekleed de cake-vorm alvast met het plasticfolie, dan hoef je straks je handen niet extra te wassen voordat je de vorm gaat vullen. Oh, en maak de rolletjes met koekjes ook alvast open. Nou, daar gaan we dan!

Stap 1: Smelt de boter in de magnetron-kom. Dit kan ook in een pannetje op het vuur, maar de magnetron is vrij fool-proof, want de boter kan niet echt verbranden in de magnetron. Smelt de boter in ca. 2,5 minuut, verdeeld in 2-3 stapjes en roer het tussendoor telkens even door. Als je nog wat kleine klontjes boter ziet drijven kan je het er al wel uit laten, die smelten dan nog wel tijdens het wachten tijdens de volgende stap.

Stap 2: Breek de eieren in de mengkom en roer/klop ze glad met de suiker. Voeg daarna de gesmolten boter en de cacao toe. Dit kan best messy worden, een tip is om eerst de boter en de ene helft van de cacao te doen en dan alles goed door te roeren. Vanaf de tweede helft van de cacao kan je met je handen gaan mengen.

Stap 3: Pak telkens een handje met bicuit en breek ze in kleine stukjes. Kneed de stukjes biscuit door de cacao-massa. De stukjes hoeven niet helemaal vergruisd, want het is juist mooi als je de laagjes straks goed kan terugzien in de cake.

Stap 4: Als je het mengsel klaar hebt kan je het cakeblik vullen. Als alles er in zit was je je handen en pak je nog een lang stuk plastic folie om het blik af te dekken, je kan de cake dan goed aandrukken in de vorm. Probeer de cake zo compact mogelijk aan te drukken!

Stap 5: Als hij mooi strak is kan hij de vriezer in om hard te worden. Laat de cake een paar uur in de vriezer staan (5-6 uur gok ik) voordat je hem aansnijd, anders kan je een vreemde chocoladehoop op een schoteltje serveren. Het snijden van de cake gaat het beste met een heet mes (even onder de hete kraan houden & droogdeppen met keukendoek).

Arretjescake collage1

Plaatje toch? Ik vind die laagjes biscuit altijd zo leuk om te zien, om dan nog maar te zwijgen over die chocolade-explosie in je mond als je een hapje neemt! Jammie de bammie! Ik ben benieuwd of je het recept een keer gaat proberen, laat het me vooral weten in de comments!

PS: Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

Een gedachte over “FOOD: Arretjescake

Reacties zijn gesloten.