DIY: Strawberries

Aardbeien zijn denk ik toch wel mijn favoriete fruit. Zoet en sappig, lekker om uit de hand te eten, maar ook als sap, ijs, yoghurt, gedipt in chocola, op een beschuitje met witte chocopasta er onder en zo kan ik nog wel even door gaan. Gisteravond heb ik dus ook genoten van de aflevering van ‘Van Hollandse Bodem’, waarin tips werden gedeeld voor het kweken van aardbeien.

Dit jaar wil ik ook proberen om aardbeien uit eigen tuin te krijgen. Vorige week kocht ik 8 aardbeien plantjes bij een tuincentrum bij ons in de buurt en die heb ik daarna gelijk in de tuin gezet. Nu leek het me wel slim om te zorgen dat ik de vogels op afstand hou en ze er niet met de buit vandoor laat gaan. Hiervoor kan ik een net spannen over de plantjes, maar ik zag op internet ook nog een leuk idee voor een DIY, namelijk aardbeien-stenen! Handig tegen de vogels, maar ook super vrolijk als decoratie in een bloempotje of op een schaaltje!

Het idee er achter is dat als je de aarbeien-stenen na het poten tussen de plantjes legt de vogels gelokt worden en denken dat er sappige aardbeien liggen. Als ze aan de stenen pikken merken ze dat het loos alarm was en er dus geen aardbeien zijn. Tegen de tijd dat er dan wél echte aardbeien zijn hebben ze de interesse verloren en laten ze je aardbeitjes met rust! Of het werkt, geen idee. De redenatie leek me wel logisch klinken en het ziet er in elk geval gezellig uit in het tuintje dus wat mij betreft is het het proberen waard!

Wat hebben we nodig:

2015-03-21 18.36.16

  • Een stel stenen, de vorm maakt niet veel uit. Ik ging voor 3 platte stenen die qua vorm verder wel op aardbeien leken en 2 willekeurige stenen.
  • Rode verf
  • Groene verf
  • Mod Podge of vernis
  • (oude) kwasten

Zoals jullie zien gebruikte ik als rode verf een lak van Histor die nog in de schuur stond. Leek een goed idee, tot ik er achter kwam dat de droogtijd 16 uur was. Achteraf gezien was ik dus ook gewoon voor simpele acrylverf gegaan. Voor de lak gebruikte ik dus ook een oude kwast die ik daarna weggooide, geen gezeur met verfvlekken in m’n wasbak.

Here we go!

Aardbeien2

Allereerst verven we de stenen mooi rood. De echte aardbeitjes worden straks immers ook mooi rood (hopen we). Ik heb alleen de bovenkant van de stenen geverfd, de onderkant ligt straks toch in het zand. Als de rode verf goed droog is kan er met groen een kroontje op geverfd worden en vergeet ook de stipjes niet. Als ook de groene verf droog is kunnen de stenen voorzien worden van een laagje vernis. Ik ben voor 2 lagen gegaan die ik tussentijds een paar uur liet drogen.

Aardbeien1Et voilá, c’est magnifique! Ziet het er niet leuk uit? Wat me opviel tijdens het maken van de foto’s is dat het groen van de planten door de stenen ineens veel meer spreekt! Ik heb de bovenstaande foto’s niet bewerkt en moet je die kleur zien!

Ik moet zeggen dat ik het resultaat erg leuk vind, dus zelfs als het niet werkt tegen de vogels ben ik blij met m’n mooie nep-aardbeien. Ik hoop dat jullie mijn DIY leuk vonden, laat het me weten als je het zelf ook gaat proberen! En heeft iemand van jullie nog andere (diervriendelijke!) tips om te zorgen dat vogels bij m’n fruit wegblijven?

 

 

Een gedachte over “DIY: Strawberries

  1. Hilde zegt:

    Het ziet er sowieso al heel leuk uit!! ^^ Nu nog hopen dat het werkt tegen de vogels, denk het haast wel, het klinkt best logisch namelijk!

    Like

Reacties zijn gesloten.