GET FIT: 3 months in!

In Januari vertelde ik in mijn goals voor 2015 over de plannen om mijn eet- en beweeggewoonten te verbeteren. Het leek me goed om daar nu, 3 maanden later, een kleine update over te geven. Hou ik me nog een beetje aan mijn plannen of zijn alle leuke ideeën met de noorderzon verdwenen? Lees maar mee!

Toen ik over mijn goals schreef was ik in de week daar voor weer begonnen met fitness, nadat ik krap een jaar daarvoor mijn abonnement op de sportschool had opgezegd. Ik begon vol goede moed, met het idee dat ik vast al gauw zou ontdekken dat die nieuw gevonden motivatie snel zou verdwijnen, maar niets is minder waar! Ik ga nog steeds 2-3 keer per week met plezier sporten, maar dat kan ook komen doordat mijn man bij de sportschool werkt als instructeur. Een uurtje sporten met gezelschap is veel leuker dan een avond in m’n uppie thuis op de bank zitten, dus dan is de keuze snel gemaakt. ;-) Daarnaast wordt m’n schema goed in de gaten gehouden en heb ik aan het begin de oefeningen heel rustig opgebouwd. Daardoor heb ik nu na 3 maanden nog maar zelden spierpijn gehad en al een aantal keren de gewichten in de oefeningen kunnen verzwaren. Yay!

Naast het sporten was mijn doel ook om m’n eetgewoonten te veranderen. Ik begon eerst met zo’n 7 weken Sonja Bakker. Dat beviel me prima en na verloop van tijd merkte ik dat ik eigenlijk niet meer echt in het boek hoefde te kijken omdat ik wel uit m’n hoofd wist wat ik ongeveer kon eten. Dus de afgelopen 3 weken eet ik eigenlijk al weer ‘uit m’n hoofd’ en het gaat nog steeds super! Ik merk ook dat ik tijdens het boodschappen doen minder de neiging heb om ‘foute’ dingen in huis te halen en juist blij wordt als ik allemaal gezonde dingen in m’n karretje gooi. Wat er nu bijvoorbeeld standaard op mijn lijstje staat zijn tomaatjes en komkommers, verschillende soorten fruit, avocado’s, olijven en noten. Als ik dan een keer trek heb in een snack kan ik iets gezonds nemen in plaats van de voorheen gebruikelijke chips of chocoladekoekjes. Oh begrijp me niet verkeerd, ik beland nog steeds wel eens met een mega pot nutella en een lepel op de bank, maar toch wel net wat minder vaak dan dat dat voorheen gebeurde. ;-)

Om een lang verhaal kort te maken, deze nieuwe lifestyle bevalt me erg goed en ik ga dit ook de komende 3 maanden weer zo door zetten! Om mezelf te belonen heb ik mezelf getrakteerd op een nieuwe sport-outfit, een shirtje en shortsIk hoop begin juli weer een update te plaatsen over mijn voortgang, zodat ik jullie een beetje op de hoogte kan houden.

Ik ben vast niet de enige die in 2015 is begonnen met een gezondere levensstijl, hoe gaat het bij jullie en wat zijn jullie tips om het vol te kunnen houden?