FOOD: Caramel Frappuchino

Ja, ik hou van Starbucks en nee, er is er niet een te bekennen in en rond het pittoreske Harderwijk. Treurig, ik weet het. Dus wat doen we daar aan? Experimenteren, experimenteren en nog eens experimenteren. En, met succes! Ik maakte zelf een heerlijke Caramel Frappuchino, geïnspireerd op de Frappuchino’s van Starbucks! En omdat ik dat jullie ook allemaal gun, hier mijn recept voor ongeveer 2 Frappuchino’s.

IMG_0211 kopie

Ingrediënten:

  • 1 sterke KOUDE koffie (of dubbele espresso)
  • 3/4 kop melk
  • 2 koppen ijsklontjes
  • 20 gram suiker
  • 1-2 lepels caramelsiroop

Veel heb je niet nodig, dat mag duidelijk zijn! Om het klaar te maken heb je een blender nodig, die het ijs goed klein kan krijgen. Alle ingrediënten kunnen in 1 keer in de blender en dan laat je het hele zwikkie draaien tot het ijs klein geschaafd is.

De caramelsiroop is optioneel, als je het zonder lekkerder vind kan je het ook weg laten. Zelf heb ik een flesje siroop van Starbucks, maar veel supermarkten verkopen ook diverse siropen in het koffieschap. Zo kan je zelf ook nog iets nieuws proberen met een andere smaak siroop, zoals hazelnoot of chocolade

Als je het recept gaat proberen laat dan vooral weten wat je er van vond! :-)

Love xo