LISTS: Benefits of the flu

Het is weer zo ver hoor, ik lag/lig deze week weer eens ziek op bed. Het zat er al aan te komen want ik had al een week last van m’n keel. Blij wordt ik er niet van, want ziek zijn betekend voor mij al gauw hoofdpijn en die doet mij erg snel de das om. Gelukkig ben ik best positief ingesteld (de mensen die mij beter kennen lachen me nu vast heel hard uit) en terwijl ik me zo ellendig lig te voelen heb ik de tijd gevonden om eens na te denken of er nou geen voordelen zitten aan ziek zijn.

• Bijslapen XXL. Af en toe is het niet heel erg om een paar dagen slecht heen en weer te rollen tussen je bed en de bank en niets veel anders te doen dan slapen.

• Niks moet, alles mag. Iedereen gaat altijd maar door, is het niet voor werk dan wel thuis om alles in orde te houden. Als je ziek bent is het compleet toegestaan om de touwtjes te laten vieren en even niks te doen behalve met jezelf bezig zijn. Is soms best goed voor een mens.

• Ziekenbezoek! Lieve mensen die langskomen en wat lekkers en/of gezonds komen brengen, eten voor je maken, de chaos voor je opruimen, de hond voor je uitlaten of gewoon even gezellig komen kletsen om je af te leiden.

• Film- en seriemarathon! Ik mag dan wel beroerd zijn, dat wil niet zeggen dat ik helemáál niks kan doen. Dus laptop mee in bed en een leuke serie of film aan. Al is het maar als achtergrond geluid, ik heb ze inmiddels zo vaak gezien dat ik ze toch uit m’n hoofd ken. Mijn ziek-zijn-favorieten: Bride Wars, Pitch Perfect, FRIENDS, Mama Mia en Tangled.

• Het voordeel van keelpijn: veel dropjes en snoepjes eten de hele dag. Wat een straf!

• Als je griep krijgt wordt je als het goed is na verloop van tijd ook weer BETER! ’s Ochtends je ogen openen en vrij kunnen ademen, geen hoofdpijn als je opstaat en (ook al zitten mijn Jammies heerlijk) een outfit uit je gewone garderobe kunnen aantrekken!