LISTS: Goals for 2015

Het nieuwe jaar is al even bezig en eigenlijk is het heel fout om nu nog over het ‘nieuwe jaar’ te praten, maar ik breek gewoon even de regels en kom nu nog binnenwalsen met mijn voornemens voor 2015.

Ook fout vind ik ‘voornemens’, ik noem het liever mijn doelen of goals! ‘Voornemens’ klinkt voor mijn gevoel eigenlijk alsof je al verwacht dat het niet gaat lukken. Maar daar ging het verder niet om, het punt is dat ik dus ook een paar doelen heb die ik in 2015 hoop te bereiken of waar ik in elk geval naar toe wil gaan werken! Omdat ik vaak een stok achter de deur nodig heb deel ik mijn goals nu online, zodat ik aan het eind van het jaar ook een soort verplichting heb om er naar terug te kijken.

• Healty life: Wil iedereen die dit ook als doel heeft nu zijn hand opsteken zodat ik weet dat ik niet de enige ben? ;-) I know, het is misschien een beetje cliché, maar dat maakt me vrij weinig uit. Ik ben sinds afgelopen weekend weer wat beter voor mezelf gaan zorgen. Met een beetje hulp van Sonja (durf het haast niet te zeggen) en van de diëtiste die 4 jaar geleden een persoonlijk plan voor me opstelde. Ik wil niet zozeer minder eten, maar me wel bewust worden dat ik niet altijd door heb wat ik eet en dat sommige dingen veel ongezonder zijn dan je zelf denkt. Uiteraard hoop ik hier wat mee af te vallen, maar het belangrijkste is eigenlijk dat ik gewoon fit wil zijn en dat ook terug wil zien in mijn lichaam.

10919213_721683304594095_1065546117_n

• Healty body: Om daar maar op verder te gaan; maandag heb ik mijn abonnement van de sportschool weer nieuw leven ingeblazen, waar ik beschikking heb over een personal trainer, te weten, mijn lieftallige echtgenoot! Najaar 2013, toen onze snoezelpuppy kwam, gingen we elke dag samen wandelen en spelen in het bos en zegde ik m’n abonnement op. Nu die snoezelpuppy niet zo puppy (lees: Hyperactief) meer is en het liefst de hele dag op de stoel slaapt kan ik wat extra beweging wel gebruiken. Mijn doel is om 3x per week te bewegen; 2x in de sportschool en 1x op een andere manier. Dat kan zijn een workout thuis, een wandeling door de buurt, een boswandeling, fietsend naar m’n (vrijwilligers)werk, etc.

• 12 boeken lezen: Elke maand een boek, dat moet te doen zijn! Zeker omdat ik met het boek van januari stiekem al met de kerst begonnen was! Ik weet ook al aan aantal boeken dat ik wil gaan lezen, want ik ben opnieuw begonnen met Harry Potter, dat zijn er al 7, maar ik hoef die niet perse gelijk achter elkaar te lezen. Dan blijft er nog ruimte over voor 5 boeken om er tussendoor te lezen, dus tips zijn welkom!

IMG_8088

• Gitaar leren spelen: Ik overdrijf niet als ik zeg dat het niet meer op 2 handen te tellen is hoe vaak ik hier al opnieuw mee ben begonnen. Het is gewoon niet grappig meer. Omdat ik echt een hele mooie gitaar heb ik die nu staat te verstoffen in de woonkamer, denk ik dat 2015 het jaar gaat worden waarin ik het echt ga leren. Als ik überhaupt maar een liedje kan spelen ben ik al blij.

• 3 updates per week plaatsen: Dit hoeft niet ineens te gaan, maar het lijkt me goed om een doel voor ogen te houden. Nu plaats ik gemiddeld 1 bericht per week (niet altijd even trouw en al helemáál niet even regelmatig), maar ik wil eind 2015 realiseren dat er elke week 3 nieuwe posts online komen. Dat betekent dat ik misschien wel ga zoeken naar wat vaste categorieën die wekelijks terugkomen, maar ik weet nog niet precies hoe ik het wil gaan invullen. We shall see! ;-)

Zo, dat valt nog best mee toch? 5 goals, dat is nog te overzien! Ik ben benieuwd hoe ik hier aan het eind van het jaar op terug zal kijken!

Heb jij nog goals voor 2015, deel ze dan hieronder!

Liefs, xo