LISTS: Winter-love

Ja, we moeten er echt aan geloven, de winter heeft zijn intrede gedaan!

Schreef ik in september nog waarom ik zo van de zomer hou, nu kan ik je vertellen dat de winter toch ook niet zo héél erg is!

Komtie, de leuke dingen van de winter!

• Kaarsjes aan in huis. Kaarsen zijn het hele jaar leuk, maar als het vroeg donker is maken ze het huis zo gezellig!

87

• De hele dag ongestoord chocolademelk slurpen. In de zomer heb ik minder behoefte aan warme dranken, maar als ik nu thuis kom is het eerste wat ik doe m’n waterkoker en/of melkschuimer aandrukken om chocolademelk te maken! Deze wordt natuurlijk afgemaakt met een toef slagroom, duh!

• Boswandelingen met Mila. In de zomer loopt het echt veel minder lekker in het bos. In de winter pak je jezelf lekker dik in, nieuwe energie opdoen in de frisse lucht en daarna bij de kachel samen weer opwarmen!

• In de zomer loop ik in huis op slippers, maar in oktober is het feest want dan mag ik een nieuw paar slofjes kopen! Meestal is dat ook wel echt nodig, want ze overleven de winter maar net met mijn overmatige geslof (Ja ja, leuke woordgrap!), dus elk jaar een nieuw paar is geen overbodige luxe!

• Kleedjes op de bank! Ik kan sowieso niet lekker bankhangen zonder een kleedje, ik ben echt van het cocoonen, maar in de winter is er tenminste niemand die me raar aankijkt als ik mezelf inwikkel voordat ik neerplof.

• Ik hou van foute, warme kleding, zo dus ook van m’n panterbadjas en pug- en poezen-onesies. De buren kijken inmiddels niet raar meer op als ik door het huis loop gehuld in panterprint of met Mila op straat wandel met een pluizige poezenbroek onder m’n jas.

• Kerst! Ik begrijp dat Kerst maar kort duurt, maar met de kerstmarkten die steeds eerder open gaan kan ik er 2 maanden naartoe leven en door de versiering wat langer te laten hangen kan ik er ook makkelijk nog een paar weken van nagenieten. Dus eigenlijk is het voor m’n gevoel de hele winter lang Kerst!

• Pickwick winter-thee, Looove!

• Ja, iedereen gaat me nu natuurlijk uitlachen, maar dat scheelt me niks. ;-) Lekker op de bank met een leuke film en een bolletje wol! Ik breide in 2 avonden een col-sjaal voor mezelf en ik ben nu een sjaal voor hubby aan het maken! Heerlijk!

Nou, heb ik jullie overtuigd? Ik denk dat ik dit lijstje komend jaar maar paraat hou, voor als ik aan het eind van de zomer weer verdrietig ben dat de winter er aan komt. Want zo héél erg is het dus ook weer niet!

Love, xx