DOGS: Tug-toy DIY

Het zal jullie misschien niet ontgaan zijn, mijn hond is voor mij als een kind. Alles heb ik voor haar over, als ze maar een blije puppy is! Inmiddels is ze niet bepaald een puppy meer, maar voor mij zal ze dat altijd blijven.

Laatst kwam ik op Pinterest een leuke DIY tegen voor een hondenspeeltje en die wil ik graag delen. Ik heb er maar speciaal een DOGS-categorie voor aangemaakt, want wie weet zie ik het licht en gaat er in de toekomst nog wel meer over honden komen. ;-)

Wat je voor deze DIY nodig hebt is het volgende:

2014-12-19 16.17.37

  • Een oud T-shirt
  • Een tennisbal (ik nam er 1 van Kong, die piepen als de hond er in bijt)
  • Een schaar
  • Een krijtje

2014-12-19 16.18.15

Als eerste spreid je het shirt voor je uit en trek je net onder de oksels van het shirt een lijn met het krijt. Het vierkante vlak wat je dan krijgt deel je in tweeën en daar trek je een tweede lijn. Op de foto lijken mijn lijnen scheef te lopen, maar ze lopen gewoon recht over de breedte.

2014-12-19 16.18.53

Vervolgens knip je het shirt over de krijtlijn door. Het stuk waar de mouwen nog aan zitten gebruiken we straks om de boel aan elkaar te knopen, maar nu kan je hem even aan de kant leggen. De andere twee stukken knippen we aan 1 zijkant doormidden zodat je twee lange lappen overhoud.

2014-12-19 16.20.56

Die lange lappen leg je als een kruis over elkaar heen. Zorg dat de kruising goed in het midden zit. Daar leggen we de tennisbal bovenop, ook goed in het midden. Vervolgens knippen we een reep stof uit de lap waar de mouwen aan zitten, die gebruiken we dan om het ‘kruis’ bij elkaar te knopen:

2014-12-19 16.21.32

Zodat we zoiets krijgen. Voorin zie je dus de tennisbal zitten, die zit onder de stof. Daar achter liggen de 4 repen die daar nog van uitsteken.

2014-12-19 16.22.13

De 4 repen spreiden we uit op tafel. Nu gaan we elk van deze repen 1 voor 1 in 3 kleine stroken knippen en vlechten. Het makkelijkste is om er telkens 1 te knippen en die direct te vlechten en vast te knopen zodat het geen wirwar van stof wordt. Het einde van de vlecht knoop je weer vast met een reepje stof van de lap waar de mouwen aan zitten.

2014-12-19 16.22.48

En tadaaa! Daar is dan het nieuwe speeltje! Hier kan je heel leuk samen mee trekken en spelen en als je er een bal met een geluidje in doet kan je de hond daar nog lekker extra mee uitdagen!

2014-12-19 16.23.32

Mila was er in elk geval erg blij mee, dat moge duidelijk zijn!

Heb je een hond die dol is op slopen, hou dan wel in de gaten of hij/zij de stof niet helemaal kapot trekt. Als de stof begint te rafelen kan je het speeltje beter weg doen. Het is niet de bedoeling dat ze het opeten, maar dat lijkt me vrij logisch. ;-)

Ik hoop dat jullie het een leuke DIY vonden, veel speelplezier!

Love, xx

2 gedachtes over “DOGS: Tug-toy DIY

  1. Evera zegt:

    Hahaha. Mila had hem hier helaas ook al gauw gesloopt. Nou ja, het was toch een leuk projectje om weer een uurtje mee bezig te zijn. ;-)

    Like

Reacties zijn gesloten.