DIY: Etagère

Een paar weken terug probeerde ik een leuke Do It Yourself uit, die ik graag wil delen! Ik heb van nieuwe borden en oude kopjes een etagère gemaakt. Dit idee heb ik een aantal keer in kringloopwinkels voorbij zien komen en ik dacht, dat moet ik toch zeker ook zelf kunnen?

2014-11-05 18.34.22

Je hebt er niet veel voor nodig gelukkig, namelijk het volgende:

  • 2 oude kopjes, met een bloem/versiering naar smaak
  • 2-3 nieuwe borden/schotels in verschillende maten (kijk bij de Xenos of Action voor goedkope basic borden)
  • secondelijm (ik kocht 3 tubetjes voor volgens mij €0,35 bij de Action)
  • oude krant of stuk karton als onderlegger
  • een tafel of oppervlak waar je het rustig kan laten drogen

2014-11-05 18.35.27

Allereerst heb ik de prijsstickers van de borden gehaald. Deze stickers gingen er gelukkig makkelijk af, maar soms kan je het net treffen dat je lastige stickers hebt.

2014-11-05 18.34.58

Daarna heb ik alles gewassen. Gewoon simpel met een sopje en een sponsje. Als je nog stickerresten hebt kan je die er met het schuursponsje vaak wel af boenen. Droog alles goed af en laat het voor de zekerheid even een paar minuten goed drogen.

2014-11-01 11.50.49

Dan kan nu het echte werk beginnen! Zet alles eerst bovenop elkaar om te zien hoe je het er het leukste uit vind zien. Je begint met het grootste bord, dan een kopje, dan een kleiner bord en dan weer een kopje. Nu kan je kiezen of je er nog een derde bord op wil hebben. Je kan het kopje ook open laten en dat gebruiken als een kommetje, waar je straks bijvoorbeeld suiker of chocolaatjes in kan doen.

Ook kan je met de opstelling van de kopjes een beetje spelen, ik heb bijvoorbeeld de oren van de kopjes allebei een andere kant op gedaan, maar misschien wil je dat zelf niet. Je kan de kopjes ook ondersteboven plaatsen als je dat leuk vind, probeer gewoon wat dingen uit tot je tevreden bent met je opstelling! Als je zeker weet hoe je de borden en kopjes wil plaatsen maak dan voor de zekerheid even een foto’tje met bijvoorbeeld je telefoon. Dat is niet noodzakelijk, maar ik ben zo iemand die halverwege vergeet hoe ze het in gedachten had. ;-)

Daarna kan je beginnen met lijmen. Zet je eerste bord op de krant, voor het geval je lekt met de lijm. Leg de tube lijm ook (met de dop er op!) op de krant als je hem niet gebruikt anders zit hij straks vast aan je tafel! Lijm dan je eerste kopje op het eerste bord. Je hebt niet heel veel lijm nodig, een paar drupjes is voldoende. Plaats het kopje op het bord en laat dit drogen. Dit kan 5 minuten duren, maar het kan ook een paar uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid lijm die je gebruikt hebt. Probeer gewoon af en toe heel voorzichtig te voelen of het al vast zit.

Als het droog is kan je het tweede bord op de bovenkant lijmen. Doe eerst lijm op de rand van het kopje en leg dan het bord er op. Weer laten drogen. Zo ga je dan ook weer verder met het tweede kopje en het derde bordje als je die gebruikt. Laat je etagère voor de zekerheid een nacht staan zodat het allemaal goed kan opdrogen.

2014-11-05 18.38.21

En tadaaa, dan is dit het eindresultaat. Leuk om te gebruiken bij een High Tea of een gezellig filmavondje. Pak je etagere nooit bij de bovenkant op, maar alleen bij het onderste bord. Het kan natuurlijk altijd zijn dan het toch niet helemaal goed gelijmd is en het zou zonde zijn als hij halverwege losgaat en je servies kapot valt. Schoonmaken zou ik alleen met een vochtig doekje doen, niet met water en sop.

Leuk om zo met een DIY bezig te zijn, ik ga kijken of ik nog meer ideeën kan op doen dan zal ik die zeker delen!

Love xx

2 gedachtes over “DIY: Etagère

Reacties zijn gesloten.