BEAUTY: Long hair, DO care!

Al van jongs af aan hou ik mijn haar het liefst langer dan lang. Laatst vertelde ik al in de 10 facts about me-Tag dat mijn haar inmiddels tot mijn bips is gegroeid. Dat is ook wel eens anders geweest hoor, want soms was ik het ineens zat en wou ik er dolgraag de schaar in zetten! Maar de afgelopen 4,5 jaar heb ik mezelf weten te beheersen en het groeit gestaag door! Soms deed ik er een kleurtje in, maar ook dat is nu verleden tijd. Een paar maanden geleden was de laatste keer en dat was een spoeling in m’n eigen kleur in de hoop dat m’n uitgroeiende coupe soleil wat minder op zou vallen.

Ik heb gemerkt dat vooral van die coupe soleil m’n haar flink te lijden heeft gehad. Ik doe dat dus ook echt nooit meer en tot het er allemaal uitgeknipt is probeer ik de pluis wat te temmen. Omdat ik de beroerdste niet ben deel ik graag wat van mijn tips!

Allereerst heb ik gemerkt dat het echt uitmaakt wat voor een shampoo en conditioner je gebruikt! Ik hechtte meestal niet zo veel waarde aan welke shampoo ik kocht. Maar begin dit jaar besloot ik op zoek te gaan naar een shampoo zonder al te veel chemische ingrediënten in de strijd tegen de pluis!

Yes to Carrots

Toen kwam ik uiteindelijk bij Yes to Carrots uit. De shampoo en conditioner bestaan beide voor 97% uit natuurlijke ingrediënten and it works like a charm! M’n haar pluist zoveel minder sinds ik deze producten ben gaan gebruiken! Ik merkte het al direct na de eerste keer, m’n haar was veel zachter en gladder! Ik kan het echt aan iedereen aanbevelen! De conditioner heeft inmiddels een vernieuwde witte fles met een wit etiket, dus let op in de winkel! ;-)

Daarnaast ben ik mijn haar veel minder gaan wassen. Vroeger waste ik mijn haar elke dag en vaak was het dezelfde avond alweer vettig. Langzaam ben ik dat gaan afbouwen naar om de dag en inmiddels was ik het rustig een hele week niet. Voor de duidelijkheid, ik douche nog wel gewoon hoor! Droogshampoo is hierbij mijn redder in nood geworden. Op de eerste 2-3 dagen na het wassen draag ik m’n haar nog los, daarna draag ik het meestal in een staart of knotje met spin-pins (uitvinding van de eeuw!) en zo gaat het prima.

Verzorgen doe ik wel elke dag en daarvoor gebruik ik een ‘zelfgemaakte’ leave-in spray. Dat heb ik gedaan door een (ruime) theelepel conditioner in een klein spuitflesje te doen, die je vaak bij de vakantie-benodigdheden ziet liggen bij de drogist en het verder aan te vullen met water (zo’n 100 ml maak je in totaal). Dit spray ik in de ochtend in de lengtes van m’n haar. Ik heb het idee dat in de loop van de dag je haar uitdroogt omdat het bijvoorbeeld langs je kleding schuurt of zon, wind of regen te verduren krijgt, dus gebruik ik de spray om het dagelijks te voeden.

Qua styling doe ik niet veel met m’n haar. Ik föhn het af en toe en dan maximaal 5 minuten op een lauw-warme stand om het wat sneller droog te krijgen. Ik föhn ook alleen naar beneden met het haar mee, nooit er tegenin want dan gaat het bij mij juist meer pluizen. Borstelen hoef ik het niet elke dag, alleen na het douchen borstel ik het door met een zachte glansborstel van de HEMA. Mijn haar is wat dat betreft vrij makkelijk want er zitten nooit knopen in.

En dan het minst leuke wat moet gebeuren… Knippen. Ja, toch moeten we daar ook aan geloven. Ik vind het vreselijk als ik mijn puntjes op de grond zie liggen, maar ik weet dat het toch beter is om elke paar maanden afscheid van ze te nemen. Vaak bleef ik weer ruim een half jaar weg bij de kapper als ik het net geknipt had, maar elke 3-4 maanden is voor mijn haar beter, dan blijft het er netjes en gezond uit zien.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben! Zelf vind ik het ook heel fijn om nog tips te horen, dus laat ze vooral aan me weten!

Love xx