FOOD: Paprikasoep

Iedereen heeft denk ik wel van die gerechten waar je altijd op terug kan vallen. Als je geen inspiratie hebt, of als er mensen over komen en je wil een makkelijk gerecht hebben. Die gerechten heb ik dus ook en mijn favoriet is Paprikasoep! Als ik een pan maak eet ik de 3 dagen daarna niks anders dan soep en ik denk dat ik het nooit zat zal worden. Daarom deel ik hem graag met jullie! :-)

2014-09-25 18.16.25

Voor een pan van ca. 2,5 liter heb je het volgende nodig:

 • 6 gele paprika’s
 • 1 ui
 • 2 liter groentebouillon
 • 250 ml creme fraiche
 • Zakje chili con carne mix (kruidenmix)
 • Paprikapoeder
 • Bloem
 • Zout & peper
 • Boter
 • Grote pan
 • Staafmixer
 • Optioneel: geraspte kaas en nacho’s

Zorg dat je een grote pan klaarzet, als je een kleine pan neemt wordt het straks een geklieder als je de soep moet pureren! Oke, daar gaan we dan.

• Snijd ter voorbereiding de ui en de gele paprika’s grof.

• Doe de boter in de pan en fruit de ui ca. 3 minuten. Daarna de gesneden gele paprika’s toevoegen en ook die even een paar minuutjes fruiten.

• Voeg daarna een grote eetlepel bloem toe, even doorroeren met een spatel. Daarna een theelepel paprikapoeder en de chili con carne mix.

• Schenk de hete bouillon er bij. Vaak kook ik in de waterkoker zo’n 2 liter water en schenk ik dat er bij met een paar bouillonblokjes. Dat scheelt weer een pan afwassen! ;-) Laat het nu zo’n 10-15 minuten koken, de paprika moet helemaal zacht zijn.

• Zet het vuur uit en zet de pan op een onderzetter op het aanrecht. Voeg nu de creme fraiche toe. Ik houd meestal een klein beetje achter zodat je dat bij het opdienen nog door de soep kan roeren, ziet er leuk uit. Nu kan de soep gepureerd worden. Als je een staafmixer met meerdere standen hebt, begin dan op de laagste stand. Door de stukken paprika kan het namelijk wat gaan spetteren en de soep is natuurlijk nog heet dus wees voorzichtig. Als alle stukken in de soep fijn gepureerd zijn houdt je een mooie gladde, romige soep over. Je kan de soep nu ook al op smaak brengen met zout en peper.

• Daarna mag de pan weer op het vuur. Breng de soep weer aan de kook en laat hem nog even kort (een minuutje) doorkoken.

2014-09-25 18.17.08

Dien hem op in een kom met nog een klein beetje creme fraiche en strooi er wat geraspte kaas op. Lekker om er wat nacho’s bij te serveren die je kan dippen in de soep.

Bon appetit!